• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir göğsümden hiç süt gelmiyor

1 damlaY

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
5
0
6
23
36 günlük bir bebeğim var doğduktan sonra ilk iki hafta annemgilde kaldım. O zaman bir problrm yoktu bir göğsümden 90 CC çıkıyordu 2 saatte 1 Ama sonra sütüm çok azaldı arkadaşlar farklı bir şey yiyip içmesim hatta o zaman rezene humana falan da içmiyordum. Şimdi di 2 göğsümden 40 CC anca çıkıyor. Hatta birinden süt çıkmıyor. Bence süt üretilmiyor da çünkü hiç şişlik ateş falan olmuyor. Yardım edin doktora gideyim mi

Ben de aynı durumdayım Genel Cerrahiye gittim meme ultrasonu çektirdim fakat hiçbir sorun çıkmadı :( Motilium kullanmayı düşünüyorum artık

36 günlük bir bebeğim var doğduktan sonra ilk iki hafta annemgilde kaldım. O zaman bir problrm yoktu bir göğsümden 90 CC çıkıyordu 2 saatte 1 Ama sonra sütüm çok azaldı arkadaşlar farklı bir şey yiyip içmesim hatta o zaman rezene humana falan da içmiyordum. Şimdi di 2 göğsümden 40 CC anca çıkıyor. Hatta birinden süt çıkmıyor. Bence süt üretilmiyor da çünkü hiç şişlik ateş falan olmuyor. Yardım edin doktora gideyim mi
Sağdığınız süt ile bebeğin emdiği süt asla bir değildir. Sağdığınız süt çoğunlukla süt depoları yani bezelerden gelen süt miktarıdır, bebek emdiğinde ise o depolar boşalır ancak süt direkt üretilmeye devam eder. İki memedeki depo bir olmayabilir, birinde daha az olabilir. Bebek pozisyon gereği bir memeyi daha çok emiyorsa daha çok uyarıyor ve daha çok doluyor olabilir. Emzirme sıklığınız nedir, bebeğinizde kilo alımı, çişli bez sayısı ne durumda? Biberon ya da mama kullanıyor musunuz? Memeler bir süre sonra terbiye oluyor ve bebek ne kadar emiyorsa ihtiyacı varsa o kadar süt üretiyor. Ama dediğim gibi çişli bez sayısı, kilo alımı, boy uzaması gibi ölçütler var.

Ben ilk bebeğimde çok paniktim. İkinci ay kilo almadı diye süt artırıcı olarak bilinen tüm takviyeleri kullandım. Önsütü artırıp gaz yapıyormuş meğer onlar, dolayısıyla arkadan gelen yağlı süte kadar bebe doymuş oluyor ve kilo alımı da az oluyor.
Ben de aynı durumdayım Genel Cerrahiye gittim meme ultrasonu çektirdim fakat hiçbir sorun çıkmadı :KK43: Motilium kullanmayı düşünüyorum artık
Motiliumu eczanede çalışan tanıdığım şiddetle tavsiye etmişti biz kullandık eşimin bol bol sütü oldu demişti. Biraz araştırınca sütle bebeğe geçtiğini bebekte zeka geriliği, ani bebek ölümü, kalp krizi gibi ciddi yan etkiler yarattığını okuyunca kullanmadım.

Yukarıdaki sorularım sizin için de geçerli.

Back