BİR GENÇ KIZIN MAKYAJ UĞRUNA YAŞADIĞI MACERALAR

makyajhastasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
3
9
30
MERHABALAR

ADIM MakyajHastası nick ismimden de anlaşılacağı üzere derdimin ne olduğunu şimdiden anladınız biliyorum ama size anlatacağım çok güzel şeyler var.

Yeni mezun oldum şuana kadar kendime en iyi yaptığım şey makyaj konusunda kendimi yetiştirmem oldu.

Benim gibi makyaja tutkulu olan arkadaşlarım aslında size kendimce tavsiye vermek için blog yazmaya karar verdim. Arkadaşlar ben lisede, üniversitede, acayip makyaj yapardım.Ellerim ile yaptığım makyajı beş yaşındaki çocuklar duvarlara yapıyordu; yüzüme yaptığım eziyeti tarif etmek mümkün değildi. .Okulun verdiği dersler, vizeler, finaller derken cok sevdiğim makyajın üstüne gidemedim.Yıl oldu 2017 ve artık mezuniyet belgemi almış yeni işsiz yeni mezun olarak hayatıma başladım. Artık hastası olduğum makyaja yoğunlaşma vakti gelmişti.

Bir gün kendi kendime “madem seviyorsun neden bu işi profesyonele dönüştürmek istemiyorsun ”diye söylendim .

Ve başladım araştırmaya bu arada bir sürü videolar var makyajla ilgili neden bakmadın diyen sesinizi duyar gibiyim ben videolardan bir türlü bir şey öğrenemedim arkadaşlar, o yüzden fiziksel anlamda eğitmenin olması lazımdı yanımda.Hemen Google amcayı açıp bir Sherlock Holmes edasıyla didik didik araştırmaya başladım. Yaşadığım şehrin bütün profesyonel makyaj eğitimi veren yerleri defterime listeledim.Telefonu aldım bana lokasyon olarak uzak yakın her yeri aramaya başladım.Belki on beş veya daha fazla yeri aradım. Tabi bu aramalar o ayki faturama da bana tepki olarak yansımıştı . İki üç yerden randevu aldım bilgi almak için ofislerine misafir oldum fakat ne ilgilenen bayandan ne de eğitim koordinötörü dedikleri bayandan pozitif enerji alabildim arkadaşlar. Yani google da araştırdığım yerler sürç-i Lisan olursa affola tam anlamıyla vasattı. Tesadüf eseri bir görsel ile karşılaştım. Görsel ilgimi çekmişti içeriğine bakıp buranın bir güzellik akademisi olduğunu anladım. Aramaktan bir sakınca olmayacağı düşüncesi ile aradım randevu aldım. Hemen ertesi gün randevu verdiler. Gidip gitmeyeceğime bile karar vermedim. Kadıköy’de işim olduğunu düşünüp fırsat bulursam giderim diye düşündüm. Biraz alış veriş yapıp, işlerimi hallettikten sonra, telefonda konuştuğum bayan , gerçekten aşırı samimilerdi, hizmetleri gerçekten muhteşem arkadaşlar ya ben meğerse hiç makyaj bilmiyormuşum onu öğrendim orda. Dersliklerini gezdirirken orada yapılan profesyonel makyajları ben sadece resimlerde gördüm. Bahçe katı bir villada sanki, moda evi vardı. Görüşme odasına geçtik, çaylar geldi, bana mesleki olarak mı yoksa kendin için mi düşünüyorsun diye bir soru sordular. Hiç beklemiyordum. Gittiğim her yerde önce fiyat, saatler falan konuşulurdu. Hoşuma gitti ben kabul etmem ama biraz bilmişimdir, beni sınadıklarını düşündüm, hazır cevaplar vermeye başladım. Şunu yaparım, bunu yapacağım gibi kendime olan güvenimden falan bahsettim sonra cevabımın yeterli olduğunu düşünerek diğer soruları beklemeye başladım . Uygulama dersliğine gelebilir misin ? dedi Yıldız . Daha sonra kendisinden bahsedeceğim ama itiraf ediyorum ilk başta çok uyuz oldum. Sürekli sorular soruyor, cevaplar onu tatmin etmiyordu. Ama methoduymuş sonradan anladım. Neyse, uygulama dersliğinde bana cansız manken üzerinde biraz önce söylediklerini uygular mısın hayatım? , dedi. Hadi bakalım diye içimden geçirdim. Klasik bir makyaj yapıp bıraktım. Göz kısmına bir derinlik katar mısın hayatım ? dedi. İşte hayatımın hatası orada oldu ( ya da şansı). Bunun kolay bir işlem olmadığını vakit alacağını benim sadece oraya görüşmeye geldiğimi bu sınav gibi soruların ne olduğunu anlamadığımı belirttim. Tamam hayatım, istersen gidebilirsin dedi, arkasını döndü küçük hanıma çıkışı gösterebilirsiniz, dedi. Sinirden kıpkırmızı oldum, bana böyle davranamayacağını söyledim. Konuşmaya devam etmek istersen yanıma gelebilirsin müsaitim dedi. Ben daha da sinirlendim, çok bilmiş ukala diye düşünürken, dışarı çıktım. Biraz yürüdükten sonra, sinirim geçmediği ve O’na haddini bildirmek istedim. Hışımla kapıyı çaldım, Leyloş abla açtı o zaman tanımıyordum tabi ki, Yıldız Hanım ile görüşebilir miyim, dedim. İçeri buyur ettiler odasına girdim, bana ne hakla bu şekilde davranırsınız, dedim. Heralde 15 kere lütfen oturur musun demiştir. ( hocam eğer okuyorsanız affedin valla hala utanıyorum ) Neyse biraz sinirim geçti, bana insan vücuduna bir işlem yapacağımı, bu eğitimden sonra sorumluluklarım olacağını , çünkü kendi üstümde de başkası üstünde de makyaj ve makyaj uygulamaları yapmanın bir sorumluluk istediğini benim bu sorumluluğu alabileceğini düşünmediğimi söyledi. Tabi ben durur muyum yine ne hakla bana bunu söyleyebileceğini, beni tanımadığını hiçbir şey bilmiyor olsam bile O’nun görevinin benim para verebileceğim yerde memnun etmek olduğunu söyledim. Tarihi kapağı orada yedim bana kendisinin sorumluluğundaki bu eğitimlerde bu tarz bir anlayışları olmadığını iş etiği ve uygulama branşlaşmalarının O’nun için çok önemli olduğunu kaç para verirsem vereyim benim bu tarz düşünce de oldukça eğitime kabul edemeyeceğini söyledi. Kapıyı vurdum çıktım. Hemen instagram hesaplarına ukala insanlar işte tutarak bir şey kazanamayacaklarını yazdım. Bir de arayıp rahatlayayım dedim. Aradım Orada minik cadı Esma ile tanıştım. Bir sürü şey söyledim, anlayışla dinledi. Balım benim. Sizi isterseniz Eğitim koordinatörümüze yönlendireyim şikayetinizi O’na da bildirin dedi. İyi ki de demiş Balım benim ya.. Ve tarihi görüşme karşımda kim var tahmin edin tabi ki Yıldız. Bu arada söylediklerimi ifade etmek istemiyorum. ( Hocam valla çok utanıyorum okumayın siz. )

MACERALARIMA DEVAM...

Yıldız hocayla konuşmaya başladığımda sesim ilkten kısık çıkmış yanaklarım utanctan kıpkırmızı olmuştu . İnanılmaz utanmıştım Yıldız hoca “Hanfendi konuşacak mısınız ” dedi haklı bi sebeple ben de anlık alıklığımdan cıktım ve konuşmaya başladım ben “bugün akademiye gelmiştim tavrınızı hiç beğenmedim” dedim. Utanırken nasıl açık bir sözlülük yapmıştım bendeki ironi kimsede yoktur arkadaşlar emin olun . Kısa bir süre sessizlik oldu bana agresif davranacak diye tahmin ettiğim Yıldız hoca “Hanfendi sakin olun benim mizacım böyledir lütfen beni yanlış anlamayın. Sizin bu konuda hevesli olduğunuzu gördüm bu yüzden bana bu kadar kızdığınızı anlayışla karşıladım ” dedi. Bu sözleri duyduktan sonra bende bir vicdan sızlaması olmadı değil tabi zaten bende bu asilik varken en melek insanla bile anlaşamam Yıldız hocanın suçu yoktu yani bu durumda. Bende söze girdim utana sıkıla “Yıldız hanım bizim karakterlerimiz biraz paralel galiba bende fevri davranmış olabilirim kusura bakmayın bir önceki görüşmenin bazı kısımlarını yok sayalım eğer vaktiniz varsa yarın tekrar akademiye yada ofise geleyim ” az bir tebessümle Yıldız hoca tebessümüme beş saniyelik kahkaha ile karşılık verdi kafamda deli sorular yine belirmeye başladı “bu kadın bana mı gülüyor şimdi? ne hakla gülüyor şimdi bana ” diye beynimde atlar yarışırken sakin kalmaya kendimi gaza getirmemeye çalıştım. Yıldız hoca ben kendimi sakinleştirmeye başlamadan konuşmaya başlamıştı bile “Yarın akademi tatil ofise öğleden sonra gel ”dedi. Bende derin bir nefes alarak “Tamam olur ” dedim. Konuşma böyle bitmişti. Telefonumdan saate baktım akşam 6 tıydı oldukça yorgun bitkindim. Televizyonun karşısına geçtim dizimin yeni bölümü başlamıştı gecen yaptığım tatlıdan bir porsiyon hazırladım hem diziyi izleyip hem tatlımı yemeye başlamıştım. Normalde inanılmaz keyif aldığım rutin eylemimden hiçbir şey anlamamıştım . Allahım Yarabbim diziyi izliyorum ama hala aklım Yıldız hoca ve konuştuklarımızdaydı. Ne kadar takık bir insanım bilmiyorum ama Yıldız hocaya cok takılmıştı aklım. Yediğim o muhteşem tatlının kendim yaptığımdan söylemiyorum ama dil işareti) bile tadı yoktu. Bir süreden sonra dizimden bile sıkıldım kitabım yarıda kalmıştı ona devam edeyim dedim gerçi bu yarısı uçmuş aklımla nasıl okuyacaksam kitap bilemiyorum ama denemekten kaçılmazdı. Okuduğum kitapta aynı benim gibi karmaşıktı. “Olasılıksız “ abi yani nasıl bir kitaptır bu anlamış değilim bi yandan karmaşık gibi görünse de okumaktan kendimi alıkoyamadığım kadar da güzel bir hikayesi var bence okuyun derim. Sabah uyandığımda kitap ve ben uyuyakalmıştık. Saate baktığımda on bir buçuktu. Anında kalktım el yüzümü yıkadım. İş görüşmesine gittiğim gibi hazırlanmıştım Grand tuvalet dedikleri gibi anlayacağınız.

Gören bankaya girdim de ilk mesaime başlayacağım sanırdı.hazırlandığımda saat 12.15 mi neydi artık evden çıkmalıydım anca giderdim, ofise gitmeden önce canım Yıldız hocayı tekrar aradım. “Tabi gel bekliyorum seni bütün işlerimi hallettim bi tek senin için buradayım demez mi ”. O an Yıldız hanımla ilgili bütün olumsuz düşüncelerim puf diye yok olup gitmişti. Kalbime yıldız konmuştu sanki tamam tamam bana şimdi abartma diyeceksiniz o kadar olmadı kesinlikle yıldızcık konmuştur.Trafik şansıma çok acıktı, o kadar açıktı ki sormayın otomobiller ben yürüsem onları geçerim vaziyetteydiler. Zaten ne yaptım biliyor musunuz ? Minübüsteydim, Kartal metrosuna baktım ki yakınlaşmışız indim yolun ortasında metroya doğru koşmaya başladım az kalsın bir tır tarafından asfalta yapışacaktım. Bakın bu sefer abartmıyorum gerçekten haberlerde ”Genç kızı yoldan kazıyarak ayırdılar” haberi duyabilirdiniz.Ofisin olduğu yere geldiğimde filmlerde olur ya denizin ortasında kalmış tekne karayı gördüğünde orası ışıltı içindedir parıl parlar orası da bana öyle gözüktü adeta. Kendimden emin bir şekilde kapıyı çaldım . Ve şimdi en en çok sevdiğim benim balım acmıştı kapıyı Esma Allahım

İnsan bu kadar mı güler yüzlü olabilir sırf işi dolayısıyla güler yüzlü değildi samimi bir karşılama gülümseme davet etmişti beni içeriye.Ordaki rahat koltuklardan birine oturdum gömülmüştüm adeta. Esma içecek bir şey ister misin diye sordu. “Su alabilirim zahmet olmazsa ” dedim tebessümle.Esma adaşı olan başka bir Esma ’yı çağırmıştı ondan isiteğimi rica etmişti o da suyumu getirmişti. Esmacık diyorum şimdi ben ona çok tatlı bi kız görmeniz lazım kardeşim gibi desem yeridir. Suyumu içtikten sonra Esma ’ya “Ben Yıldız hanımla görüşcektim kendisi yoklar galiba ” Esma “Olmaz olur mu sizi bekliyodu zaten hemen çağırıyorum ”Ben etrafı inceliyordum hiç görmediğim cihaz ve malzemeler vardı. Bir süre sonra Yıldız hanım geldi ve başladı konuşmaya “Evet canım hoş geldin tekrar burası da ofisimiz gördüğün gibi burada profesyonel makyajla ilgili malzemeler var bunları eğitime başladığından itibaren hepsini öğrenceksin şuan seni okadar hevesli görüyorum ki vallahi sen bu ofisi elimizden ” diyip kahkahalarla gülmeye başladı ardından Esma da gülmeye başladı bende kahkahalarına karşılık tebessümle “yok estağfirullah benim sadece niyetim makyaj öğrenmek bu işin uzmanı olmak ”.Yıldız hoca beni üstten aşağı süzerek “Hadi bakalım seni cok zorlayacağım bilmiş ol ” deyip gözümü mü korkutmaya mı nabız ölcmeye mi çalışıyordu bilemiyorum. Dersler hakkında bilgiler verdikten sonra sözleşmeyi imzaladım ve gayet makul fiyatla artık bu hafta Cuma günü başla dedi.

Cuma günü artık o çok sevdiğim makyajın en ince ayrıntılarını öğreneceğim için o kadar sabırsızlanıyordum ki kalbim çıkacak gibiydi. Biraz deniz havası iyi gelirdi belki bu heyecanıma diyerek sahile gittim derin derin adeta plates yapar gibi burundan al ağızdan ver edasıyla nefesimi kontrol ettim. Yaptığım şey işe yaramıştı Ebru Şallı boşuna o kadar dil dökmüyordu tabi kaç senelik pilates eğitmeni kadın belki makyajda uzmanlaştıktan sonra pilates eğitmenliğine de bir kol atarım kim bilir ?