Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

Faturalar onda, ev ihtiyaçları onda. Ama ışıkları açık bırakamam milli servet. Ayda 1 saç, kaş, ağda vs. onları da ben ödemiyorum. Birkaç masraf kapısı var hepsi onda özetle. Ailesine para yolluyor diye bütün harcamaları o karşılıyor ama ben böyle bir hayat istemiyorum. Çok sinir bozucu.

Değer verilmeye ve bir ailenin parçası olmaya ihtiyaç duyuyor. Ailesinin duygu sömürülerinin karşılığını maddi olarak ödeyerek onlar tarafından kabul görmeye çalışıyor. Ve siz de onun eşi olduğunuz için sonsuz destek vermeniz gerekiyor ona göre. Hayatındaki öncelikleri arasında yoksun. Senin ailenin mal varlığını onun ailesine vermeyi teklif etsen kabul eder, çünkü o zaman babası sırtını sıvazlayıp oğlum der, dünyalara bedel ona.
Yine aynı şeyi söylüyorum bu adama kendinizi anlatmanız gereksiz. Çenenize günah, anlamak isterse zaten dizinle iletişimi o kurar. Bu konularda iletişime kesinlikle kapalı. Kendisi ne yapıyorsa ailesi için ikinizin de görevi ona göre. Çok yazık ediyorsun kendine.

Altın yapıyordur ama evlenirken oğluna vermez, ona da bize yaptılarını yapar üçüncü evini alır
Sen öyle zannet. Genelde bir ailede bir tane enayi olur o da senin eşin. Diğer kardeşler zırnık koklatmaz ailelerine. Üstüne de her şeyin en iyisi en güzeli onlara yapılır.

Şoklar içerisinde okudum.

Sizin hatanız düğün için kredi çekip arabayı satmak olmuş. Daha en başından buna izin vermeseydiniz belki bu kadar ileri gitmeye cesaret edemezlerdi. Düğünsüz evlenilince evlilik sayılmamasını hiç anlamıyorum.

Diğer bir konu da ben olsam boşardım boşarken de ailesi için harcanan her paranın ispatlanmasını ve geri ödenmesini talep ederdim mahkemeden.

Fazla bile dayanmışsın.
Bu olayların totalinde mağdur edilen sensin, sen ve senin ailen.
Sen oturup konuşup anlatamazsın, varmayacak adrese maalesef.

Zevk almıyorum tabi ki. Yazsam çok uzun sürer hem yaşadıklarım hem duygularım; kendime kızıyorum sürekli, eşime kızıyorum, ailesine kızıyorum. Kendi aileme üzülüyorum. Bu şekilde aylar geçirdim kendimi dinlemekten korktuğum için. Mazoşist değilim ama inkarcılığın psikolojide bir adı varsa oyum.

Doğru diyorsun da açıklamalar çok yaratıcı
Her gönderime başka bir açıklama ahahahahaha
eşim de diyor düşünüp yazıyorsun bir de üşenmiyor musun diye
Yoooo neden üşeneyim, yarın nolcağı belli olmaz
2 gün önce yine hayatım para gönder bana biraz ya dedi
gönderdim tabi, açıklamaya yazdım
* çocuğumun rızkını yiyorsun

Eş ailesi doğunun bir köyünde hayvancılık yapmış geleneksel bir aile. Kendilerinin bile en az 4-5 çocuğu var galiba nasıl olur da kırsal bir bölgede yaşayan geleneksel aile yapısına sahip bu aile torun baskısı yapmaz oğluna çünkü herkes bilir ki bu tarz aileler için oğullarının çocuk sahibi olması çok önemlidir.

Ben şeyi anlamadım. Konut kredisi çeken kişi tapunun sahibi olmuyor mu? Kardeşin üzerine nasıl yapıldı ev? Tam bilmiyorum bu kredi işlerini ama evin sahibi çekmeli krediyi diye kalmış aklımda.
Artı kredi evlilik birliği içinde çekilip ödemeler evliyken yapılınca hak iddia edilebiliyor mu?

Son durum ne neye karar verdiniz?
Eşim evlenmeden önce tek aile bütçesiyle geçiniyordu. Yani babası kardeşi kendisi eve maaşı sayıp anneden harçlık alıyordu. O bana aşırı garip gelmişti. Evlenme dönemine girince de baştan bir kuruş göndermeyeceğimi söylemiştim.
Ne para isterim ne para veririm.
Ki kardeşi işsiz, 35 yaşında ev kedisi gibi yatar evde. Gss de ödemiyor. Şimdiden eşime diyorum ileride kötü bir hastalık durumu dahi olsa anası babası kendisi nasıl öderse ödesin. Senelerce geleceğini düşünmeden yatmasının bedelini ben çocuğumun halkından karşılamam dedim. Bu konularda da netimdir .
Ve 20 sene sonra ama kardeşim hasta derse de gerekirse boşanırım. Ama kendi bütçemden yollamam. Bınu da iyi biliyor.
Siz bence net değilsiniz. Bir aksiyon alacağınıza da inanamadım açıkçası.

İnsanları çözmüşsünüz, kayınpederim tam anlattığınız tipte biri.
Soğuk suyu damacana ile alabilir miyim acaba?

Açık açık konuşacağım diyorsunuz biz de bu bir işe yaramaz zaten evvelden de konuşmuşsunuz diyoruz. Zaten ne diyeceksiniz? Verdiğin paraları geri al mı? Bundan sonra verme mi? Yani 24 sayfa tartışmada ilerleme göremedim. Ben ve birçok üye aynı çözümü önermiştik mesela sizin ailenizin de bir ihtiyacı doğması ve onlara para yollamanız gibi. Hiç dikkate almadınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…