bir gelin geldi ve abinizi elinizden aldi, annenize, size kötü davraniyor ??

neyse belki de burasi bu konuyu tartismanin yeri degildir;
ben sadece icimi bosaltmak dertlesmek istedim sizlerle, sagolun hepiniz.
ama tabi sizlerin tam yorum yapabilmeniz icin ikitarafin da tanimaniz lazim, kim nasil bir insan bilmeniz lazim; olayi enine boyuna anlatmam lazim; onu da burdan yapamiyorum; belki de bazilariniz dusunuyorsunuzdur "kotu gorumce" diye.. sadece sunu soyleyeyim, yillarca annem kayinvalidesinden ve gorumcelerinden o kadar cekmistir ki, ben gelinime asla cektirmicem diye soz vermistir kendi kendine, keza ben ve ablamda ayni sekilde, sozlendikleri gunden itibaren, el ustunde tuttuk, uzerine titredik iannin... sonuc da bu oldu.. bizim de yanlisimiz olmustur ama kasdi bi yanlisimiz asla olmamistir..

tekrardan sgolun , azicik konustum rahatladim hic olmazsa...

ASLA.... ne ben actim bu konulari ne onlar..

neyse dedigim gibi bu konu burda tartismakla bitmeyecek... beni tanimiorsunuz cunku...

bence bütün iş erkekde bitiyor bende görümce mağduru biri olarak yerinde ve kararınca davransaydı hic bir sey olmazdı bence gelinden cok kardesinde ara hatayı

annen icin ise bu dönemde kim kime kaynanalıgını geçire biliyorsa o yapıyor bende cok sayğılıyımdır kaynanama ama öbür gelini tam bir cadı ama ikimizede aynı davranıyor lafı söylesende söylemesende esit tavrını koyamıyor kendi yıpranıyorbence cokta altan almamalı hatasını sevabını yüzüne söylemeli bir insan olarak yoksa hep yıpranacaktır sonucta o bir anne ve bazı seylere hakkıda var

Son düzenleme:
bir alime bir zalim diye boşuna dememişler :1no2:

bu işin ortasını bulan yokmudurki
ya gelin dertlii ya kayınvalide :1no2:

yoook, istemez olur mu, bayila bayila kabul etti... hatta simdi calismiyor diye annem daha artik onun temizligini yapmiyor, o da annem onun temizligini yapmiyor diye bozuluyor.......

Anneniz gelininizin evini temizlemiyor diye gelin bozuluyor mu???
Çok ilginç!
Çocuğunun bakımını istemiyor ama ev temizliğinde yardım istiyor..
Muhakkak konuşulmalı,düşünceleri öğrenilmeli gelinin bence..kaydirigubbakcemile

aaa bu arada yazmayı unutmuşum. aslında olay konunun başlığından çok çok iyi anlaşılıyor. diyorsunuzki
"bir gelin geldi ve abinizi elinizden aldi, annenize, size kötü davraniyor ?? " kim aldı abinizi elinizden.
kimseyi kimsenin elinden aldığı felan yok rahat olun. o sizin her zaman ölene kadar abiniz olarak kalacak. ama gelin dediğiniz, abimi elimizden aldı dediğiniz kişi abinizin eşi. abinle bir yastığa baş koyan, aynı evi paylaşan, abinizin çocuğunun annesi.
zaten siz böyle düşündüğünüz için gelin böyle bir tavır sergiliyordur eminim.buyrunnnnnnnnn
bence birde madalyonun bu yüzünden bakın olaya.
sizde evlisiniz sizin içinde sizin geline karşı düşündüklerinizi düşünseler. çok yanlış bence.:1ninca:

Son düzenleme:

aynen arkadaşım sana katılıyorum "bir gelin geldi abimi elimden aldı" bir kere sizin olaya bakış açınızı o kadar güzel yansıtmışki. siz bence kabullenememişsiniz bazı şeyleri gelinde bunu hissetmiş ona göre tavır almış size. yani bana öyle geliyor. ayrıca gelinin bu kadar üstüne gideceğinize, abinizle adam gibi niye konuşmuyorsunuz. herkes haklıda gelinmi suçlu? İNANMAM.

gelinler olaya hemen nasılda fevri tepkiler vermiş,neden eşi ve eşinin ailesi bölümünde kayınvalidelerşe ilgili dert yanan gelinleri okuyunca çoğunluk olarak hemen geline hak verip,evet kaynanalar böyledir şekerim gibi yorumlar yapıyoruzz,görümce şikayet ettiğinde hemen gelini korur oldunuz hepiniz,evet olaylar iki taraflı bakılmalı,yaptığınızı çok doğru buluyorum,bir kişinin iddialarıyla suçlamamak lazım,dediğim şey en azından bu tepkilerinizi kaynanalara karşı yapılan şikayetlerede göstermeniz,

Aynen!!!!!kaydirigubbakcemile5
Konuşmuyum diyorum ama dayanamıyorum işte..
Hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor..
Evliliğim süresince kayınvalidemin,görümcemin derdi;"Gelmiyorsunuz,gelemiyoruz" du..
Yarabbim,adamı yataktan kaldıramıyorum ama ne var suçlu Lale!!!!!:mymeka:
Hiç aklanmadım ben hiç!!!
Şu anda artık ayrıldık ama eminim hala beni suçluyorlardır..
Neyse bozmucam ağzımı ....kaydirigubbakcemile3

"gelinin bu kadar üstüne gideceğinize" gelinin ustune gitmek mi ???:uhm:

Evet ben de başlığı okuyunca elinden alma lafı itici geldi bana.Ağabeyim hiç bir zaman elimde olmadı,evlenince de uçmadı elimden.
Belki başlık yanlış sadece..Anlatılanları okudukça annenizin fazla müsamahakar davrandığını söyleyebilirim.
Ama gelin de sizi görmek istemiyorsa uzak durun,ağabeyiniz de ancak öyle anlar belki.Neden gelmiyorsunuz diye sormaya zahmet ederse,ona gereken cevabı yumuşak bir dille verirsiniz.

ben de ayni zamanda bir gelinim..
kayinvalidemle de cok iyiyiz cok sukur... cunku kendi aileme davranilmasini istedigim gibi davraniyorum onlara (tabi esimin ailesi de iyi insanlar belki onlar kotuluk dusunen kisler olsaydi aramiz bolulurdu ) esim sadece benim diyerek sahiplenmiyorum, benim esim evet ama onlarin da evladi diyorum, ailesinden soyutlamaya calismiyorum..

ama dediginiz gibi belki yorumlar haklidir, belki bizim gelinimizinde bizden sikayetleri vardir bilemdigimiz; ama neden se dusunuyotum dusunuyorum oana karsi yaptigimiz bir kotulugu-- birakin bir incitici soz hatta bakisi bile hatirlamiyorum hep pohpohladik onu sadece; "aman sen cok guzelsin, aman cok hossun, aman tam abimize goresin"

Basliktaki o cumle belki de psikolojik durumumun bir sonucu.. cunku abim evlenmeden once abimle paylasimimiz o kdar fazlaydiki, evlendi ve hepsi bitti, gorusemez olduk... belki bunun uzuntusu bana abim elimden alinmis gibi hissettirdi, bilemiyorum..

eşinizin ailesiyle aranız çok iyi. ne güzel Allah daha da iyi olmasını nasip etsin inşallah. ama bişey sormak istiyorum eşinizin annesi yada kardeşleri sizin için "oğlumuzu elimizden aldı, kardeşimizi elimizden aldı " diye düşünseler siz ne yapardınız

ben sana hak veriyorum canım,malesef böyle gelinleri çok duyuyoruz,tek yapmanız gerekn uzak durmak,belki o zaman abin ne olduğunu anlayıp,soğukluğun farkına varıp size nedenini sorma zahmetinde bulunur

dusunmezler,
cunku almadim.
esim ailesiyle vakit gecirmek isterse ona engel olmam.

ama ben esimle cikarken niyetimiz ciddi oldugunda once abime anlatmak istedim, onu aradim is cikisi yarim saat goruselim dedim; bulustuk , bir hamburger yiyecek kadar oturduk.. sonra abimin esinin is cikisina gittik, onu da alip evin yolunu tuttuk.. bunun icin (abimle yarim saat bulustuk diye ) surat asti, bensiz hamburgeer yersin ha diye cikisti abime ... iste bu elinden almaktir; kimse kusura bakmasin.

ben sana hak veriyorum canım,malesef böyle gelinleri çok duyuyoruz,tek yapmanız gerekn uzak durmak,belki o zaman abin ne olduğunu anlayıp,soğukluğun farkına varıp size nedenini sorma zahmetinde bulunur

tesekkur ederim..

foruma derdimi anlatip rahatlayayim diye yezdim ama daha cok dertlndim olumsuz elestiriler yuzunden :çok üzgünüm: en iyiysi daha yazmayayim ben..
a.s.
bye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…