• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Garip Tuvalet Sorunu..

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
138
Konuyu nereye açayım bilemedim, kızlar benim 8 yaşında bi oğlum var.
1 ayda 4 defa okuldan eve büyük tuvaletini yapmaya geldi..
12 de ögle arası oluyor, bu saat 10 buçuk, 11e doğru çalıyor kapıyı "anne benim tuvalete geldim" diye koşuyor yukarı klozete..

Okulla evin arası yürüyerek 5/7 dakka arası, hani öyle çokta yakın değil.

En son dün ögretmeni aradım bu geldiğinde, dedim hoca'm bu yine gelmiş kusura bakmayın..
Öğretmende, evet bu ciddi bir durum okuldaki klozeti pis buluyormuş, eve gitmem lazim diyor bende gönderiyorum ama buna bi çözüm bulmamız lazım diyor..
Evet haklısınız, çaresine bakacağım dedim ama yani çocuğun tuhaf huyları var, mesela alt kısmıni tamamen soyunmadan büyük tuvaletine çıkmıyor.
Oğlum diyorum bak bu huyundan vazgeç,okulda sorun yaşıyorsun, altını çıkarmadanda yapabilirsin ama yok:KK12:

Okul tuvaletleri çok pis, midem bulaniyor diyip cikiyor işin içinden..Gittim baktım öyle bi pislikte göremedim açıkçası..

Bide asıl sorun klozet alışkanlığı sanırım, biraz bende de var..
Turkiyede sonuçta heryerde klozet yok, çocuğu diğer tuvalete'de alıştırmam gerekiyordu sanırım:KK14:

Acaba şu klozet adaptörlerindenmi alsam, okuldaki dolabina koysam, gerektikçe kullansa diyorum, hayır başka yerde yapamam diyor :kızgın:

Zaten okula her götürdüğü şeyide kaybediyor, geçenlerde kuru yerde oturmasın diye altına ve sırt kısmina bağlanabilen sandalye minderlerinden aldım, götürüp bağladım güzelce, dün gelmiş onlar yok, biri çalmış sanırım diyor:işsiz:

Adaptörü alıp koysam dolabına onuda kaybedeceği kesin..

Bilemedim neyapmalıyım..

Mune Mune bdv dışında hiçbiyer ilgi çekmiyo, test edip onayladım kaçkez :)

Bu konumu da oraya taşyabilirmiyiz? Buda bi sorun zanlımcaHoppa

Konuyu nereye açayım bilemedim, kızlar benim 8 yaşında bi oğlum var.
1 ayda 4 defa okuldan eve büyük tuvaletini yapmaya geldi..
12 de ögle arası oluyor, bu saat 10 buçuk, 11e doğru çalıyor kapıyı "anne benim tuvalete geldim" diye koşuyor yukarı klozete..

Okulla evin arası yürüyerek 5/7 dakka arası, hani öyle çokta yakın değil.

En son dün ögretmeni aradım bu geldiğinde, dedim hoca'm bu yine gelmiş kusura bakmayın..
Öğretmende, evet bu ciddi bir durum okuldaki klozeti pis buluyormuş, eve gitmem lazim diyor bende gönderiyorum ama buna bi çözüm bulmamız lazım diyor..
Evet haklısınız, çaresine bakacağım dedim ama yani çocuğun tuhaf huyları var, mesela alt kısmıni tamamen soyunmadan büyük tuvaletine çıkmıyor.
Oğlum diyorum bak bu huyundan vazgeç,okulda sorun yaşıyorsun, altını çıkarmadanda yapabilirsin ama yok:KK12:

Okul tuvaletleri çok pis, midem bulaniyor diyip cikiyor işin içinden..Gittim baktım öyle bi pislikte göremedim açıkçası..

Bide asıl sorun klozet alışkanlığı sanırım, biraz bende de var..
Turkiyede sonuçta heryerde klozet yok, çocuğu diğer tuvalete'de alıştırmam gerekiyordu sanırım:KK14:

Acaba şu klozet adaptörlerindenmi alsam, okuldaki dolabina koysam, gerektikçe kullansa diyorum, hayır başka yerde yapamam diyor :kızgın:

Zaten okula her götürdüğü şeyide kaybediyor, geçenlerde kuru yerde oturmasın diye altına ve sırt kısmina bağlanabilen sandalye minderlerinden aldım, götürüp bağladım güzelce, dün gelmiş onlar yok, biri çalmış sanırım diyor:işsiz:

Adaptörü alıp koysam dolabına onuda kaybedeceği kesin..

Bilemedim neyapmalıyım..
Okulda ki tuvaletlere ben de girmezdim tabi 30 yaşındayım kaç yıl öncesi ama çıkıpta eve gitmezdim çünkü pisti ama şuan öyle değiller birçok okullar temiz benim gördüklerim okulda normal tuvalet galiba onada alışması gerek okulda ki rehber öğretmenden yardım alsanız nasıl olur onlar uygun bir dille anlatsa daha güzel olur bence Allah korusun çocuğunuz eve gelirken başına bir iş gelse ne olacak okul yönetimi bile sorumlu tutulur 10:30 ders arası.Minder ve sandalyeyi niye aldınız orasını anlamadım tenefüste kullansın diye mi yani küçük birşey değil galiba kaybolsa çalmış olabilirler klozet adaptörü ilk kez duydum ama almayın bence kaybolma yada çalınma durumu olabilir sandalye kaybolduğuna göre.

Rehber öğretmeni mantıklı evet ama dediği dedik benim sıpamın, onada tiksiniyorum baska yerde yapamıyorum der çıkar, hazır cevap bişi zaten:işsiz:

Okulda bitane klozet varmış ama onada oturmak istemiyor işte, pis diyor ama sanırsam tüm soyunma alışkanlığı yüzünden pis bahanesi olmuş..

Şu bebekler için kullandiğimiz klozet adaptörleri varya, onlardan geldi aklıma..

Kardeşinin var mesela, ama onuda okula götürmek alay konusu olabilir..

Sandalye almadım hayır, okuldaki sandalye banklar varya, oturduğu yere sandalye minderi bağlamıştım, anne kemiklerim çok batıyo, kuru kuru rahatsız oluyorum diyoduda..
Kendisi zayif, cılız bişey..cok yemek ayırır, pek bişi yemez:işsiz:

Dertleri bitmiyoki..canları sağolasıcalar..

Okb olabilir bir psikologa danisip gozlemleseniz.Mesela kitaplarini dizme sayma tekrarlama igrenme gibi seyler varmi.
Yok canim nerde bende öyle düzenli çocuk:KK14: Kitap'larını duzenleyecek, sayacak filan..
Dediğim gibi sanırım en büyük sorun alt tarafını wcye girerken tamamen soyunması..
Ortam pis diye bahane ediyo zanlımca..
Soyunmadan tuvalete girmeyi nasıl öğretsem bilemedim..
Şaka gibi, okul saati eve wc ye gelmek ne demek? Yan bina filan olsa hadi neysede..
Yakın sayılmaz yani..
Yakın zamanda biraz rahatsızdı midesi, tutamamış hatta, evin yakınlarında büyüğünü kaçırmıştı :KK57:

Koca çocuk bu bide, büyüdükçe küçülüyormu ne anlamadım:110:

Yok canim nerde bende öyle düzenli çocuk:KK14: Kitap'larını duzenleyecek, sayacak filan..
Dediğim gibi sanırım en büyük sorun alt tarafını wcye girerken tamamen soyunması..
Ortam pis diye bahane ediyo zanlımca..
Soyunmadan tuvalete girmeyi nasıl öğretsem bilemedim..
Şaka gibi, okul saati eve wc ye gelmek ne demek? Yan bina filan olsa hadi neysede..
Yakın sayılmaz yani..
Yakın zamanda biraz rahatsızdı midesi, tutamamış hatta, evin yakınlarında büyüğünü kaçırmıştı :KK57:

Koca çocuk bu bide, büyüdükçe küçülüyormu ne anlamadım:110:
Aman sevindim duzen falan olmamasina birak daginik olsun hasta olmasin.

Alafranga tuvaletler icin ortuler var onlardan alsaniz birlikte heves eder belki cocuklar icin wc mendilleri falanda var dolabinda durur.

Soyunma icinde kirlenirse yikariz problem degil diye ikna etmekten baska care yok.

Aman sevindim duzen falan olmamasina birak daginik olsun hasta olmasin.

Alafranga tuvaletler icin ortuler var onlardan alsaniz birlikte heves eder belki cocuklar icin wc mendilleri falanda var dolabinda durur.

Soyunma icinde kirlenirse yikariz problem degil diye ikna etmekten baska care yok.
Valla her yolu deniyorum ikna etmek için, işte bakalım nasıl olacak..
Birde seneye bize 30 km mesafede bi koleje yazdırmak istiyorum, servisle gider gelir dedik.
Bizim burda pek bi seçenek olmadığı için, daha verimli olur diye düşünüyorum ama bu alışkanlıklarını bıraktıramazsam orayada gönderemem..
Uzak bide, ha diyince nasıl yanında olayım..
Hayırlısı bakalım..

Ben de öyleydim o yaşta.. Çok yakın evimiz.
Neden girmiyordum tam hatırlamıyorum, alaturka diye mi, pis diye mi ya da ikisi de mi emin değilim..
Annem tuvaletleri temizlemeye gelmişti onu hatırlıyorum :)
Mecbur kalmıştım heralde bir şekilde, ne zaman çözdük nasıl çözdük onu da hatırlamıyorum.

Ben de öyleydim o yaşta.. Çok yakın evimiz.
Neden girmiyordum tam hatırlamıyorum, alaturka diye mi, pis diye mi ya da ikisi de mi emin değilim..
Annem tuvaletleri temizlemeye gelmişti onu hatırlıyorum :)
Mecbur kalmıştım heralde bir şekilde, ne zaman çözdük nasıl çözdük onu da hatırlamıyorum.
Çözülür diyosunuz yani ? :)
Ögretmen anlayışlı davranıyor sağolsun ama işte havalar soğuk, sürekli git-gel insan kıyamıyo..
Okulda sanıyosun, çocuk yollara düşmüş, şehir merkezide değil yani.
Insan korkuyor..

Çözülür diyosunuz yani ? :)
Ögretmen anlayışlı davranıyor sağolsun ama işte havalar soğuk, sürekli git-gel insan kıyamıyo..
Okulda sanıyosun, çocuk yollara düşmüş, şehir merkezide değil yani.
Insan korkuyor..

Çözülür diye düşünüyorum, şimdi tam tersi zordaysam kendimi olabildiğince huzursuz etmemeye çalışırım hoşuma gitmese de girerim:KK53:
Öğretmeni de zorluyor mu biraz, okul vakti eve gidilmemeli, arkadaşların giriyor bak vs. vs..
Rehber öğretmenine de danışın siz, hallolur bence.

Çözülür diye düşünüyorum, şimdi tam tersi zordaysam kendimi olabildiğince huzursuz etmemeye çalışırım hoşuma gitmese de girerim:KK53:
Öğretmeni de zorluyor mu biraz, okul vakti eve gidilmemeli, arkadaşların giriyor bak vs. vs..
Rehber öğretmenine de danışın siz, hallolur bence.
Zorlanacak bi çocuk yok öğretmenin karşisindaki adam neyapsin ? Bisekilde onuda ikna ediyo ki geliyor eve demekki :)

Birde adam huyunu aldı artik 3 yıldır sınıf ögretmeni..
O konudaki takıntıları nı biliyor..
Şu rehber ögretmenine pazartesi bi gidiyim bakim

Sizi telaslandirmak istemem ama bu ciddi bir sorun. 8 yasinda bir cocugun üstünü komple çıkarak tuvaletini yapmasi esas sorun zaten. Yerinizde olsam bir kac hafta evde soyunmadan yapması icin ugrasir, olmazsa uzman yardimi alirdim.

Sizi telaslandirmak istemem ama bu ciddi bir sorun. 8 yasinda bir cocugun üstünü komple çıkarak tuvaletini yapmasi esas sorun zaten. Yerinizde olsam bir kac hafta evde soyunmadan yapması icin ugrasir, olmazsa uzman yardimi alirdim.
Neden, sizce ne olabilir sorunu mesela ?
Ben kızdığım zaman bacaklarımı ayırıp daha rahat oturmak için yapiyorum diyor onun için daha vahim bisi gelmemişti aklıma:işsiz:

Neden, sizce ne olabilir sorunu mesela ?
Ben kızdığım zaman bacaklarımı ayırıp daha rahat oturmak için yapiyorum diyor onun için daha vahim bisi gelmemişti aklıma:işsiz:
sebebi konusunda uzman değilim ama sonucu konusunda uzmanim. Artik sosyallesmis bir birey o, evde oldugu kadar disarida da vakit geciriyor ve illa ki tuvalete gitmek icin eve gelemedigi, ya da evdeyken bile yalniz olmadığınız zamanlar olacaktir. Boyle devam ederse iki secenek olacak; ya mahrem kavramini ogrenemeyecek ve istismara acik hale gelecek ya da bunu idrak edecek ama sartlar uygun olmayınca tuvaletini yapmayi erteleyecek ve saglik sorunları basgosterecek.

Oğlunuzun huyunun aynısı bende vardı. Biz kafamıza göre çıkamazdık, öğretmen 8yaşında çocuğu bırakmamalı Allah korusun ama, ben demirlikten kaçıyorum wc için. Konuyu okuyunca duygulandım. Ne yaptıysa olmadı annem. En son beni sürdü uzak okula. Gelemedim. Bir de tıktı çantama iç çamaşırı temizlik ürünleri vs. Kirlenirsem değişirim rahatlığıyla alışmıştım. Psikolog şey demiş anneme, utangaçlık. Gaz çıkarmak, peçete yetmezliği, vb tarzı çocuk mantığını zorlayan korkulardan ötürü diye. Yada çok kalırım anlarlar düşüncesi. Altını çıkarma huyunu da yanında bekleyip çıkarmadan oturmasını engelleyin, yaptırmıyorum çıkarırsan deyin şimdiden geçin önüne.

Ayrıca korkmayın, bence o çocuk zehir gibi zekaya sahip. Yavrum, Allah zihin açıklığı versin acısını göstermesin öpün onu yerime cimcikleyin popuşunu :)

Cocuk bi bakima hakli buyuk tuvalet yetiskinler icin bile sikinti heryerde yapamaz insan:) yasida daha ufak boyle takintilari olmasi bana garip gelmedi alt kismi tamamen cikarmasi falan benim yigeniminde boyle huyu vardi ama buyudukce kalmadi

sebebi konusunda uzman değilim ama sonucu konusunda uzmanim. Artik sosyallesmis bir birey o, evde oldugu kadar disarida da vakit geciriyor ve illa ki tuvalete gitmek icin eve gelemedigi, ya da evdeyken bile yalniz olmadığınız zamanlar olacaktir. Boyle devam ederse iki secenek olacak; ya mahrem kavramini ogrenemeyecek ve istismara acik hale gelecek ya da bunu idrak edecek ama sartlar uygun olmayınca tuvaletini yapmayi erteleyecek ve saglik sorunları basgosterecek.
ilk'i değil de ikincisi olabilir..sağlık açısından sorun yaşayabilir evet..
Mahrem konusunda benden bile çekinir, duşuna yardım ettiğim zamanlarda iç camaşırını dahi çıkarmaz.
Başka yerde soyunmaz ama tuvaletini erteleyebilir..

Oğlunuzun huyunun aynısı bende vardı. Biz kafamıza göre çıkamazdık, öğretmen 8yaşında çocuğu bırakmamalı Allah korusun ama, ben demirlikten kaçıyorum wc için. Konuyu okuyunca duygulandım. Ne yaptıysa olmadı annem. En son beni sürdü uzak okula. Gelemedim. Bir de tıktı çantama iç çamaşırı temizlik ürünleri vs. Kirlenirsem değişirim rahatlığıyla alışmıştım. Psikolog şey demiş anneme, utangaçlık. Gaz çıkarmak, peçete yetmezliği, vb tarzı çocuk mantığını zorlayan korkulardan ötürü diye. Yada çok kalırım anlarlar düşüncesi. Altını çıkarma huyunu da yanında bekleyip çıkarmadan oturmasını engelleyin, yaptırmıyorum çıkarırsan deyin şimdiden geçin önüne.

Ayrıca korkmayın, bence o çocuk zehir gibi zekaya sahip. Yavrum, Allah zihin açıklığı versin acısını göstermesin öpün onu yerime cimcikleyin popuşunu :)
Güzel dileklerin için sağol canım, ayrıcada içimi rahatlattın..
Inşallah ben annenin yaptığını yapmak zorunda kalmadan buna bi hal çaresi bulurum.
Sanırım her tuvalet olayında asker gibi başinda beklemeliyim..

Ben hala daha dışarıda tuvalete gidemem :KK12: Çok zorda kalırsam umumi wcde alaturka tuvalete giderim.
Başkasının evinde de gidemem.
Yani gidersem evine sık gittiğim, temiz olup olmadığını bildiğim insandır.
Ay düşüncesi bile tiksindiriyor:63:
Ne yapayım huy.
Bu yüzden beden alıştı artık, saatlerce tutabiliyorum :deli:

Back
X