“Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.”
iste birseyi soylemek var soylemek var.
Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular”
Tanri, firavun benzetmeleri kullanmasa, gayet de ifade ozgurlugune uygun olurdu.
Evet, gelmis gecmis ve suregelen devlet buyuklerine yapilan hakaretler ifade ozgurlugune girmemeli. Cunku insanlar hakaret etmeden de elestirebilmeli.
ya zeymurel, hic inan o taraflara girmek istemiyorum, enerjim yok bugun.İşte sorun da bu, bu düşünce özgürlüğü değilse (sen de bunu söylemişsin) bu şahsiyet hangi akla ceza almıyor???
Yahu bu ülke hakaret etmeden düşüncesi sebebiyle içeri tıkılan binlerce insan gördü ve görüyor, bu adam resmen kusmuş hatta s.çmış ama düşünce özgürlüğüyle dışarıda.
Şimdi bu özgürlük kime var kime yok, nasıl bir demokrat ülke, yardakçıysan özgürsün, muhalifsen geber git.
İçeride yandaş kimse var mı, hep muhalifi hep karşıtı içeride.
Ne saçma bir ülke olduk, püfffs, üstelik Atatürk'e hakaret suç, düşünce özgürlüğünü de geç.
Başkasına hakaret et bakalım serbestmisin?
ya zeymurel, hic inan o taraflara girmek istemiyorum, enerjim yok bugun.
kendi donemimizden bahsediyorsun belli, aaciktan hakaret edip iceri filan tikilmayan insanlar da goruyoruz. Hakaret etmemesine ragmen iceri alinanlar da.
iste burda sorun, suc olacak mi, olmayacak mi
ve suc olacaksa herkese karsi uygulancak mi?
benim dusunceme gore, Erdogan a karsi hakaret serbestse, Inonu'ye Ataturk e de serbest olsun.
Ataturke serbest olmayacaksa , Erdogana Davutogluna da olmasin.
kimseyi putlastiramayacagim ben. insan insandir.
siz derken?Hakaretin serbest olma durumu yok. Herkes küfür ve hakaret etsin serbest olsun diye bir saçmalığı savunabilir miyiz?
Ama Atatürk'e hakaret kanunlarca direk suç(tu). Erdoğan da kendine hakaret edeni mahkemeye veriyor zaten.
Yani hakaret suçsuz kalmasın, şahıs kendine hakaret edeni mahkemeye vermiyorsa kendi sorunudur ama mahkemeye vermesine rağmen beraat ederse o zaman sorun vardır.
Bak demek ki Atatürk'e hakaret de düşünce özgürlüğü olmuş, suç değilmiş ama Erdoğan kendine hakaret edeni bi şekilde cezalandırıyor.
Yani demek ki, isteğiniz olmuş, neden itirazınız?
siz derken?
beni kimseyle gruplama Zey, rica ediyorum. Cok uyuz oluyorum.
erdogan'a hakaret edenlerde beraat ediyor, sonucta hakaret davalari hep oldu bitti oluyor. Eylemli suc olmadigi icin.
bence de, evet, hakaretlere daha agir yaptirimlar getirilsin. Mesela, "erdogana i.ne demek 1500 TL" diye de haber yapamasin kimse.
bak, diyen adam serbest, bu haberi yapan da serbest.
not: Bence yeterince hakarete giriyor.
Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?