• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Erdoğan değiller: TRT’de Atatürk ve İnönü’ye hakaret ‘ifade özgürlüğü’ sayıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
26/10/2015 09:16

print.png
pocket.png
google_plus.png
tumblr.png
facebook.png
twitter.png

whatsapp.png

RTÜK, kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü devlet televizyonu TRT’de yayınlanan bir belgeselde Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü hakkında hakaret varan ifadeleri ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında saydı. Belgeselde iki isim için, “Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular” deniliyordu.

Eleştiri sınırları içinde kabul edildi
Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, İsmet İnönü’nün torunu CHP’li vekil Gülsün Bilgehan’ın şikayeti üzerine RTÜK söz konusu programı ele aldı.

RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan raporda Atatürk ve İnönü’yü hedef alan bu sözlerin açıkça ihlal olduğu savunulsa da, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Emir Ulucak, aksi yönde görüş bildirdi.

Ulucak’ın raporunda, “Osman Yüksel Serdengeçti’nin sesinden dinletilen bölümlerde hakaret, aşağılama olmadığı gibi eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler de olmadığı değerlendirilmiş olup, RTÜK Kanunu’nun herhangi bir hükmüne aykırılık olmadığı kanaatine varılmıştır” denildi.

Yapılan oylamada, bir MHP’li üyenin de AKP’li dört üyeyle birlikte aynı yönde oy kullanması sonucu, bu ifadelere ceza çıkmadı.

Ne olmuştu?
TRT Türk kanalında 10 Temmuz’da ekrana gelen ‘Kendi Gökkubbemiz’adlı belgeselde, dönemin muhalif gazeteci ve siyasetçilerinden Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşmasına yer verilmişti.

Söz konusu konuşmada Serdengeçti, Cumuriyet’in kurucuları hakkında şunları söylüyordu: “Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.”

http://www.diken.com.tr/bir-erdogan...k-ve-inonuye-hakaret-ifade-ozgurlugu-sayildi/

“Onlar kendilerini yarı ilah sayıyorlardı. Yapanlar onlardı, yaratanlar onlardı, partilerinden bahsederken şerefli partimiz diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Altta kalanın canı çıksın. Altta kalan halktı, milletti, köylüydü. Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.”

kendisini çok güzel ifade etmiş tebrik ederim:confused::confused::confused:

o zaman bu ifade özgürlüğü neden herkes için yok!

Yahu bit beyinli; millet ezildi, altta kaldı bilmem ne dediğin insanlar o hakaret ettiğin adamlaırn peşinden gidip, varıyla yoğuyla savaşıp ülkeyi kurtardı. Hepsi Atatürk'ün mücadelesine, inancına ortak olup onunla mucizeyi gerçekleştirdi. Yoktan bir devlet yarattılar.

Bi işte ermenisi,arabı, kof beyinlisi, vatan düşmanı sizin gibi düşünüp, bu söylemlerle milleti kışkırtıp bu mücadelenin önüne geçmeye çalıştı ama yemedi.

İşte tarihte kimin yanında olduğunuz, hangi çürük düşünceye hizmet edip günümüze taşıdığınız, kimin Atatürk düşmanlığı yapıp milli mücadelenin önüne geçtiği belli, sizinde aslında kime hizmet ettiğiniz ortada.

O altta kaldı dediğiniz halk sizin şu söylemlerinizi görse kusar, bizim mücadelemizin sonucu bu pervasız nesil mi der.

Şimdi TRT saltanatıyla bit beyinleriyle saltanat sürüp devleti söğüşleyen, halkı kandıran ve vergilerini alan TRT kimliğiyle onları soyan, oturduğu yerden bi halt edemeyip, şu millete tek faydası olmayıp kahramanlık taslayan, ömrü cephelerde geçen insanlara b.k çalan, tek mahareti yemek söğüşlemek içmek kusmak olan yardakçı kim siz söyleyin????

iste birseyi soylemek var soylemek var.
Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular”
Tanri, firavun benzetmeleri kullanmasa, gayet de ifade ozgurlugune uygun olurdu.

Evet, gelmis gecmis ve suregelen devlet buyuklerine yapilan hakaretler ifade ozgurlugune girmemeli. Cunku insanlar hakaret etmeden de elestirebilmeli.

iste birseyi soylemek var soylemek var.
Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular”
Tanri, firavun benzetmeleri kullanmasa, gayet de ifade ozgurlugune uygun olurdu.

Evet, gelmis gecmis ve suregelen devlet buyuklerine yapilan hakaretler ifade ozgurlugune girmemeli. Cunku insanlar hakaret etmeden de elestirebilmeli.

İşte sorun da bu, bu düşünce özgürlüğü değilse (sen de bunu söylemişsin) bu şahsiyet hangi akla ceza almıyor???

Yahu bu ülke hakaret etmeden düşüncesi sebebiyle içeri tıkılan binlerce insan gördü ve görüyor, bu adam resmen kusmuş hatta s.çmış ama düşünce özgürlüğüyle dışarıda.

Şimdi bu özgürlük kime var kime yok, nasıl bir demokrat ülke, yardakçıysan özgürsün, muhalifsen geber git.

İçeride yandaş kimse var mı, hep muhalifi hep karşıtı içeride.

Ne saçma bir ülke olduk, püfffs, üstelik Atatürk'e hakaret suç, düşünce özgürlüğünü de geç.

Başkasına hakaret et bakalım serbestmisin?

İşte sorun da bu, bu düşünce özgürlüğü değilse (sen de bunu söylemişsin) bu şahsiyet hangi akla ceza almıyor???

Yahu bu ülke hakaret etmeden düşüncesi sebebiyle içeri tıkılan binlerce insan gördü ve görüyor, bu adam resmen kusmuş hatta s.çmış ama düşünce özgürlüğüyle dışarıda.

Şimdi bu özgürlük kime var kime yok, nasıl bir demokrat ülke, yardakçıysan özgürsün, muhalifsen geber git.

İçeride yandaş kimse var mı, hep muhalifi hep karşıtı içeride.

Ne saçma bir ülke olduk, püfffs, üstelik Atatürk'e hakaret suç, düşünce özgürlüğünü de geç.

Başkasına hakaret et bakalım serbestmisin?
ya zeymurel, hic inan o taraflara girmek istemiyorum, enerjim yok bugun.
kendi donemimizden bahsediyorsun belli, aaciktan hakaret edip iceri filan tikilmayan insanlar da goruyoruz. Hakaret etmemesine ragmen iceri alinanlar da.
iste burda sorun, suc olacak mi, olmayacak mi
ve suc olacaksa herkese karsi uygulancak mi?
benim dusunceme gore, Erdogan a karsi hakaret serbestse, Inonu'ye Ataturk e de serbest olsun.
Ataturke serbest olmayacaksa , Erdogana Davutogluna da olmasin.
kimseyi putlastiramayacagim ben. insan insandir.

ya zeymurel, hic inan o taraflara girmek istemiyorum, enerjim yok bugun.
kendi donemimizden bahsediyorsun belli, aaciktan hakaret edip iceri filan tikilmayan insanlar da goruyoruz. Hakaret etmemesine ragmen iceri alinanlar da.
iste burda sorun, suc olacak mi, olmayacak mi
ve suc olacaksa herkese karsi uygulancak mi?
benim dusunceme gore, Erdogan a karsi hakaret serbestse, Inonu'ye Ataturk e de serbest olsun.
Ataturke serbest olmayacaksa , Erdogana Davutogluna da olmasin.
kimseyi putlastiramayacagim ben. insan insandir.

Hakaretin serbest olma durumu yok. Herkes küfür ve hakaret etsin serbest olsun diye bir saçmalığı savunabilir miyiz?

Ama Atatürk'e hakaret kanunlarca direk suç(tu). Erdoğan da kendine hakaret edeni mahkemeye veriyor zaten.

Yani hakaret suçsuz kalmasın, şahıs kendine hakaret edeni mahkemeye vermiyorsa kendi sorunudur ama mahkemeye vermesine rağmen beraat ederse o zaman sorun vardır.

Bak demek ki Atatürk'e hakaret de düşünce özgürlüğü olmuş, suç değilmiş ama Erdoğan kendine hakaret edeni bi şekilde cezalandırıyor.

Yani demek ki, isteğiniz olmuş, neden itirazınız?

Hakaretin serbest olma durumu yok. Herkes küfür ve hakaret etsin serbest olsun diye bir saçmalığı savunabilir miyiz?

Ama Atatürk'e hakaret kanunlarca direk suç(tu). Erdoğan da kendine hakaret edeni mahkemeye veriyor zaten.

Yani hakaret suçsuz kalmasın, şahıs kendine hakaret edeni mahkemeye vermiyorsa kendi sorunudur ama mahkemeye vermesine rağmen beraat ederse o zaman sorun vardır.

Bak demek ki Atatürk'e hakaret de düşünce özgürlüğü olmuş, suç değilmiş ama Erdoğan kendine hakaret edeni bi şekilde cezalandırıyor.

Yani demek ki, isteğiniz olmuş, neden itirazınız?
siz derken?
beni kimseyle gruplama Zey, rica ediyorum. Cok uyuz oluyorum.
erdogan'a hakaret edenlerde beraat ediyor, sonucta hakaret davalari hep oldu bitti oluyor. Eylemli suc olmadigi icin.
bence de, evet, hakaretlere daha agir yaptirimlar getirilsin. Mesela, "erdogana i.ne demek 1500 TL" diye de haber yapamasin kimse.
bak, diyen adam serbest, bu haberi yapan da serbest.
not: Bence yeterince hakarete giriyor.

siz derken?
beni kimseyle gruplama Zey, rica ediyorum. Cok uyuz oluyorum.
erdogan'a hakaret edenlerde beraat ediyor, sonucta hakaret davalari hep oldu bitti oluyor. Eylemli suc olmadigi icin.
bence de, evet, hakaretlere daha agir yaptirimlar getirilsin. Mesela, "erdogana i.ne demek 1500 TL" diye de haber yapamasin kimse.
bak, diyen adam serbest, bu haberi yapan da serbest.
not: Bence yeterince hakarete giriyor.

Bunu diyen adam Erdoğan tarafından mahkemeye verildi ve beraat etti öyle mi? Yani ne para cezası ne de birşey almadı.

Bence bu da berbat bir durum, onu savunup buna olabilir demek zaten at gözlüğüyle bakmaktır.

bu ifade özgürlüğünü ben de istiyorum.
ama ileride bu konu çok işime yarayacak gibi geliyor.:KK51:

Amma nutuklarda, amma afişlerde ‘Köylü milletin efendisidir’ diye yazıyordu. Halkı ve köylüyü efendimiz sensin, efendimiz sensin diye soydular.

isim vererek hırsız demiş, şimdi isim vermeden hırsız diyenler bile gözaltına alınıyor
hırsız demek nasıl düşünce özgürlüğü oluyor

Ne yani simdi ben bu teneke pardon terete calisanlarina kufur etsem, ifade ozgurlugumu sayilacak???

Resmen okurken titredim!!!!!
Ülkemiz için kara günler çok yakın çokkkkkk........!
Bir devlet kanalında böyle bir yayına nasıl izin veirliyor nasıll....

Atatürk ne saltanatı sürmüş yaaa Allah aşkına. Nasıl bir vicdandır bu????
Cariyelerle gününü gün mü etmiş. Yazıklar olsun yazıklar!!!!

Köylüyü kim soydu biliyormusun ş.refsiz???? Köylüyü şu an başımızda olanlar soydu. Tarım bitti, hayvancılık bitti, herkes göç etmek zorunda kaldı. Köylerdeki okullar kapandı. Her sene zart kredisi zurt kredisi diye çiftçi borçlandırıldı. Verdikleri borcu bile sanki bedava veriyor gibi lansettiler.

Ezmeye, köleleştermeye çalıştığınız kadınlara haklar verdiler...

Anadolu halkının imanını vicdanını hak hukukunu nasıl çiğnediler bir söyleyin bakalım????? Evlatlarını şehit eden ele başlarına özel haklar vererek, onu krallar gibi yaşatarakmı?????

Bugün çıkıp bunları bile söyleyip yayınlayabilirlarsa bu birlik beraberliği sağlayıp, Türk milletine inançlı olmayı öğreten Atamız ve silah arkadaşları sayesinde. Bundan haberi varmı acaba? Yoksa farkında değilmi böyle olmasaydı onun bunun çocuğu olacaktı, belki çoktan katliam edilmiş olacaktı. Belkisi bile fazla ama neyse...

Söylenecek çok şey var da, Allah ıslah etsin başka birşey demiyorum..

kimse bu ülkede ifade özgürlüğü var demesin.
Dönemimiz padişahına karşı ifadelerde bulunun bakalım noluyor. Ceza da alıyorsun, işinden de oluyorsun. Yayının durduruluyor vs vs.

Back