bir dert ortagim bile yok..

hatice_

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
22
1
286
39
İstanbul
Merhaba.. kk uzun zamandir uyeyim.burda kimilerinin dertlerini anlatip cok makul oneriler aldigina sahit oldum.benim cevremde derdimi anlatablcegim kimsem yok.artik aileme anlatmak istemyorum cunku aileye yansitmanin pek dogru olmadigini biliyorum. Esimle 4bucuk yillik evliyiz 21 aylik kizimiz var. Esim afganistanli ben turkum. Esimle 4 aylik beraberlik sonrasi evlendik.evet yanlislari ben de görüyorum. O donem bosluktaydim yalniz hissediyordum psikolojim sanirim bozuktu.babasiz buyumenin verdigi seyler de var..bir erkege baglanma ihtyaci vs.. esim ve ben doktoruz.bir arkadas vasıtasıyla tanistik.Aramizda 7 yas var esimin ailesini dugunumuz icin geldklerinde gordum.kulturlu insanlar.babasi ogretmen ayni zamanda ticaret yapiyor. Kizkardesleri okumus calisiyorlar.annesi de ogretmenmis ama vefat etmis biz evlenmeden 1 yil once.ailesi cok iyiler gerçekten de. Esim de aslinda iyi birisidir.ama cogu sorunlarimiz ailesi konusunda dengeyi kuramamasindan kaynaklanior. O kadar cok sey yasadik anlatsam sayfalar surer. Babasi her yil gelir turkiyeye 4 ay bile kaldigi oldu.en az 1 ay kalir. Ben saygida kusur etmiyorum zaten o da bana karsi cok iyidir.baba gibidir.ama esim ailesinin ne zaman gelecegini ne kadar kalacagini benle konusmaz. Hamileydim hamileligimin son gunleriydi esim dedi haftaya kardesim geliyir tr.den mal alacak vs... ben dedim nasil olacak keske once benle konussaydin vs. Cok uzuldum cok tartistik bana deger vermediğini soyledim.kustu.ben sucluyum gibi kustu.bana tavir yapti.o kadar agladim.neyse gecti gitti ama yeri kaldi.cunku konusup cozmedik.babasi geldigi zaman bi garip olur.o yatmadan yatamayiz.o var diye istedgm gibi giyimemem rahat oturamam belki peynir ekmek yiycem o varsa olmaz tabi..onsuz bi yere gidemeyiz.ha bir hafta olsa anlarim ona göre ayarlarsin ama oylle dgl.tabi ki esimin bana karsi ilgisi sevgisini hissetsem ben bunlqri onemsemiyorum.ama esim benle sohbet etmiyor ailesi varkenn onlarla oruruyor sonra yatiyor uyuyor.son zamanlarda ailesiyle internet uzerinden konusmayi kesfetti.haftada 2-3 aksam en az 1 saat bazen 3 saate kadar konusuyor.
zaten bizim evliligimiz sorunlu..sorunlari cozmeden yenisi eklenior. Ben simdi uzmanlik sinavina hazirlanacagim.aslinda istanbula yerlesmeyi daha cok istemesine rağmen ben rahat ders calisabileyim diye annemin oldugu sehre yerlestik.annem cocuga bakcak ben de sabahtan kütüphaneye gidip ders caliscam.tasinali iki hafta oldu. Ben iki gun once ders calismaya basladim
Dun de kizim atesliydi calisamadim.ve daha bismillah dmeden esim akşam tlfnda kizkardesiyle konusuyor.benim konudan hicbir haberim yok.pasaport numarnizi yolla vs.diye.ben dedim bi sorun mu var? Yok filan dedi. Sonra tuhaf tuhaf bakıyor .noldu dedim, biliyorum zaten..senden ckiniyorum dyor gulerek.neden flan dedim.kizkardesinin bu ara psikolojisi bozukmus da erkek kardesi biraz turkiyeye gelsin iyi olur demis.esim de tabi gelsin demis. Zor olcak vs dedim.ders caliscam biliyosun bi daha boyle sansim olmayabilir.zaten onlar burda cok kalmazlar bikac gun kalirlar.istanbula giderler flan dedi.. so ra da eger uzun kalirlarsa sen cocugu annene birak kutuphaneye gidersin calisirsin dedi.yani uzun da olabiliir olmayadabiliiir...zaten bana da zor izin filan alamycam ilgilenemycem ama o cok sklmis herkes bi yurtdisina gitsin dyomus esim de o yuzden tabi gelsin demis.siz olsani ben noluyorum dye dusunmez misiniz? Ve gorumcem 3 cocuguyla gelcek.onla birlikte kaynim eltim ve 2 cocuklari da gelcek. (Bunlar zaten gelecekti 6 ayda bir gelmeleri gerekiyor) beni en cok sen dusunmen gerekirken sen herkesi benden cok düşünüyorsun dedim.bana neden anlatmadan herşeyi planliyorsun dedim.ailene karsi vicdani bi sorumluluk hissediyor olablrsn bunu beni ezerek yerine getiremezsin.benle elele tututsarak daha iyi yaparsin dedim.hicbsey konuşmadı. Kustu.ben yatiyorum dedi.yatti bi sure sonra ben yanina gittim. bu sefer salona gitti orda uyuycakmis.hic ayri yatmamistik.cok dokundu bana gel dedim ısrar ett im sertce reddetti.sabah da kusluk devam..cok sinirliymis.konusmycakmis.konusmadan cozemeyiz flan israr ettim.senin ailemle ilgili dusunceni bldgm icin konuşmaya gerek yok dyor..ben her seferinde isteksiz davranip sorun ckardgm ucin o da bana solemeden planliyormus.bu boyle sen istesen de istemesen de onlar gelicekse gelir gribi bisey soledi .nolur nolur yardim edin..daha once yasadigim yerde psikologa gdyordum o da esimin davranislarinda bi problem olduginu soluyordu..ben gttgm surece biraz fayda saglamistik.ama esimle gtmeden cozemiyoruz.o ise kabul etmiyor terapiyi.bosanmak o kadar cok aklima geliyor.sonra sadece kizimi dusunuyorum.Allaha yalvariyorum ama bir sey degismiyor.esimin gururu inadi..sanki bana hic merhamet yok.. aslinda iyu bir psikologla cozulcene inaniyorum ama..sonradan ben neden vaktimi harcamısim diye psman olmaktan cok korkuyorum.fikirlerinize cok cok ihtyacim var.artik aglamak istemiyorum.

eşiniz belli ki çok düşkün ailesine kıramıyo onları.yerine seni kırıyor.hamileyken, ders çalışırken sizi düşunmesi gerekirdi zor durumda kalacağnı tahmin etmesi gerekirdi ama bi yerde de kıramıyo işte ailesini.aslnda babasının kz kardeşinin düşünmesi lazım onlar da düşüncesz olunca sonuç bu oluyor

çok zor bir evlilikmiş sizinkisi sizde kızınızla annenize gitseniz olmaz mı onlar geldiğinde belki anlarlar o zaman rahatsız olduğunuzu hem eşinizde belki farkına varır sizle önceden konuşması gerektiğini.

madem seni düşünen yok sende kimseyi düşünmemeye çalış sen ve kızın sadece

uykunmu geldi çekil odana yat onlar otursun , bugün ders çalıştın yoruldun yemek yapasın mı yok söyle dışardan heryere yetişemezsin sonuçta

canın bi yere mi gitmek istiyor git gez gel

dediğin gibi bikaç hafta olsa tabiki onlara göre hareket eidlir ama 4 ay kalan misafir olmaz

erkekler doktorda olsa şah da olsa aynı be kardeşim ya.... tipleri modellerimi aynı ki bunların hey Allahım tövbe tövbe...

bana kalırsa artık hoşnutsuzlugunuzu farketmiş gibi çünkü ikinci seferde çekinerek söylüyorum demiş . diğer bir noktada tabi kıramaması esasen bu konuda belli ölçülerde haklıda . ne desin ki gelme kardeşim şuara müsait degiliz çok zor söylenilebilecek bişey bende olsam görümceme bunu söyleyemem diye düşünüyorum. ancak bu noktada siz hayatınızı geriye atmayarak ders saatlerinize kızınıza ayıracagınız zamandan çalmayın bunuda güzelce ifade ederseniz dersleriniizn ne denli önemli oldugunu misafirleriniz de aynı iyi niyetle karşılık verecek diye umut ediyorum.

ancak evlilik danışmanlığı alabilirseniz bende çok iyi katkı sağlayacağı kanaatindeyim. bende alıyorum inşaallah faydasını görürüm.

Canım ya gerçekten çokkk sinirlerndim o yüzden iki kez okudum,neden biz çalışan kadınlar daha a eziliyoruz anlamıyorum.Peki sizin tatile ihtiyacınız yok mu acaba ,her psikolojisi bozulan yurt dışına tatile mi gidiyormuş ,bence siz de benim gibi yumuşak yüzlüsünüz ama ben bu olayı artık hallettim bizde karı koca öğretmeniz her tatil dökülür gelirler ve hiç yerlerinden kalkmazlar ama artık tavrımı belli ediyorum kendimi ezdirmiyorum çokk hizmet olmayınca gelen de olmuyo hem küsmüyosun hemde çok taviz vermiyosun kusura bakma eşin abartmış,oturun dersinize çalışın fırsatlar bidaha geçmez....Biraz da eşiniz kırılsın...

hatice hanim,bence esinizin ailesi geldigi zaman uygun bir dille sinava hazirlanmaniz gerektigini ve bu yuzden kendileriyle gerektigi gibi ilgilenemeyeceginizi ifade edin.yukarida arkadaslarin da soyledigi gibi ders saatlerinizi kizinizla ilgileneceginiz saatleri kendinize gore bir duzene koyup o sekilde davranin.eger bu sekilde de rahat edemezseniz,esinize ve ailesine,bu yogun tempoda annenizde kalmanin sinavinizda elde edeceginiz basari acisindan onemli oldugunu dusundugunuz icin bir sure annenizde kalmaniz gerektigini soyleyin.ama esinizin ailesinden guler yuzunuzu asla eksik etmeyin,onlarla gecirdiginiz zamandan keyif aliyor gibi gorunun ki bu davranisinizi anlamamalari gerektigi gibi anlayip esinizi size karsi doldurmasinlar.kolayliklar diliyorum.sevgiler ...

Tövbeler olsun..nerden çekip çıkardınız 2013te açılmış konuyu ? peess

Ben görümce olsam, abimin evine 4 aylığına kalmak için gitmeyi planlasam, önce yengemi yani seni arardım. Müsait olup olmadığını sorardım. Sen ok dersen abimi de haberdar ederdim. Çünkü o evin hanımı sensin, misafir gelince yükünü çekecek olan da sensin, önce seni düşünürdüm. Hadi bir hafta falan neyse de 4 ay çok uzun bir süre... Kimseye bu kadar zaman zahmet verilmez çok ayıp... Eşinin ailesi çok düşüncesizmiş...

Konu 2 sene once ablacim konu sahibinin sinavi mi kalmistir bu kadar zamana :d

hanimlar panik yook kulube yeni katildim biraz bilgi edineyim dedim bir derdimi paylasmak icin.tarihe dikkat etmemisim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…