• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdimiz var,turkiye icin el ele lutfen okuyun.....!

msn deki herkese gönderimdim,çok teşekkürler arkadaşım,böyle önemli bir konuda bizi uyardığın için,ben de elimden geleni yapacağım:70:

Rica ederim arkadaslar ...
Bu benim gorevim bu hepimizin gorevi...
Bu ulke hepimizin neden sahip cikmayalim?
Asil ben tesekkurederim bukadar duyarli oldugunuz icin...:71:

Bu tesisi oraya kurarlarken bizimkilerin (hükümetin/bakanların/belediyelerin vs...) hiç mi haberi yoktu sanki...

Hiç mi toplantılar olmadı, hiç mi "ön görü"ler sunulmadı...

Bizi yönetenler bu kadar mı saf(!)larda sonradan anlaşıldı ne gemisi olduğu.

Bu kadar kaz güdülmüş-tüy yolunmuş insanlarımız olamaz; birilerine yararlanmak adına, soytarılık yapmak için bile bile lades demişler.

Ne için?

Çıkar için...

Bunun başka bir açıklaması yok.

Aslında yeri değil, neler neler yazardım da yeri bu forum değil.

Bu güzel bir duyarlılık örneği olmuş Toriciğim; bende gerekli yerlere dilekçe yazacağım.

Ne yazık ki face gibi sosyal paylaşım sitelerinde bunu paylaşmakla pek bir olumlu yol katedemeyiz.

Gerekli yerlere şikayet dilekçeleriniz yazalım.

Evet canim ..
Aslinda benimde soylemek istedigim cok sey var ama dedigin gibi burasi yeri degil..
Aslinda eskiden savaslar daha mertce olurmus ,en azindan savasirken dusmaninin yuzunu gorebilir ve tehlikenin nereden gelecegini bilebilirmissin ..
Peki ya simdi?
Simdi ne dusmaninin yuzunu gorebiliyorsun nede tehlikenin nereden gelecegini ...
Malesef vatanimin her karisi insanimin her hucresi coktandir satilmaya baslanmisda biz daha yeni yeni uyaniyoruz ...
Tipki aziznesinin soyledigi gibi...
Bu daha baslangic ..
Savaslar artik kan dokmeden yapiliyor tipki burada oldugu gibi ..
Toplu katliyam yolu en sagliklisi ..
Neden asker harcayalim ki diyorlar...
Zaten televizyonla ,ozendirilerek ,borcla yeterince kole aliyorlar ..
Uzerinede bu sekilde yapilinca hic kurtulus yok...
Internetten duyurarak sadece toplumun gercek duyarli kesimini dusunmeye ve birseyler icin cozum bulmaya tesvik etmek amac ....
Dedigin gibi bol dilekce bol sikayet ve bir yurek olup birlikde hareket etmek baska care yok.....
Ben tesekkur ederim canim duyarliliginiz ve yurekleriniz icin....:71:

Son düzenleme:
Uzgunum arkadaslar konum tasinmis ..
Ama buradada umarim bir derdim var kosesinde oldugu gibi insanlar ilgilenir ve okurlar...
Simdiden hepinize cok tesekkurederim...:72::72::72:

Yeni haber ....
Hemen buraya kaydetmek istedim...

"KiMYASAL DEPOLAMA TESİSİ İSTEMİYORUZ"

Şaban Beşli/ Yalova Ziraat Od. Bşk.
"Bu sadece Yalova'nın sorunu değil. Bu tepkiyi verirken bu Marmara'nın sorunu olduğunu söyledik. Buraya 150 tank kurmaktan bahsediyorlar, burada bu tesisi kurmak Marmara'nın bölgesine atom bombası koymak gibi bir şey. Bu tesis Marmara'nın yok olmasına neden olacak. Atom bombası belki de bu tesisten daha zararsız. Fay hattını üzerine bu tesisi kuruyorlar böyle bir tehlikenin önüne geçilmesi imkansız. Bu tehlikenin önüne geçilmesi gerekir. Yalova en çok balıkçılık yapılan bir bölge. ÇED raporunda bu depolamayı yaparken sızıntının olacağı söyleniyor ve bu sızıntıdan dolayı canlı yaşamayacaktır deniyor. Burası balık yumurtlama bölgesidir. En kaliteli balıkların yetiştiği bir bölgedir burası. Buralar altın topraklar. Bu depolardaki kimsayasallar tabi ki ticaret amacıyla buraya geitiriliyor. Her tarafa bu bölgenin kolu var. Onlar içinYalova'dan çıkan tankerlerin sevkiyatı çok kolay olacak. Bu tamamen para kazanmak amaçlı bir iştir. Koskoca Marmara'yı feda etmek istiyorlar. Bu hatalı bir yapıdır. Çöktüüğünü düşünün en az 20 milyon insan burada ölebilir. Bunun altına kim imza atıyorsa sonuna kadar bu vebalin altında kalacaktır.

"İZİN ALINMADI"

İl Genel Meclis Kurulu Üyesi Bahar Doğan
"ÇED raporunda bu tesisin yakın halkı etkileyeceğini söylüyorlar. Yerleşim alanları bu tesise çok yakın. Çoğu ilin tehlikeden haberi bile yok. Kimden söz almışlarsa bilemiyorum, yeri almışlar ancak alınan bir izin yok. Önümüze ÇED raporuyla geldiler. ÇED toplantısında tepkilerimizi ortaya koyduk. Devletin yasası vardır. ÇED dosyasını arkadaşlar detaylı inceleselerdi kimyasal atığın fazlalığıın göreceklerdi. İlgili arkadaşlar bu itirazları değerlendirirken fay hattı üzerinde olduğuna dikkat etsinler. Herhangi bir depremde kaçma ihtimalimiz olabilecek mi?
Endişelerimiz var. Deniz yaşamı üzerinde yıkıcı bir etki olacaktır. Peyzaj ve insan üzerine etkili olacaklarını kendileri söylüyor. Kuzey Anadolu fay hattı buradan geçmektedir. Alınan bir izin yok. Sadece söz almışlar. Yasal henüz net bir şey yok. Biz bu tehlikeleri gerekse 99'da yaşadığımız için tüm Marmara Bölgesi açısından tahmin ettiğimiz için İl Genel Meclisi'nde kimyasal depolama tesisi yapılamaz diye karar aldık. Bizim planımıza uymak zorundalar, ama uymuyorlar. İtirazlar yapıldı. Bu plan askıya çıktı. Kanunu veya yasayı değiştirmeleri gerekir."
"ISRARLA BU TESİSİ KURMAK İSTİYORLAR"

Yalova Çevre Platformu Üyesi Avukat Ayşe Aydemir

"Bu tesisin izni hala şüphelidir. Yalova'nın il genel meclisi toplandılar ve bu bölgeye bu tür kimyasal ürünün yerleştirileceyeğine dair karar aldılar. Halka inatlaştılar, ÇED topaltısında tüm Yalova halkı bu tesisi istemediklerini anlattı.

Bu bölgeye kimyasal ve fosil yakıtlı bir tesisin yerleştirilmeyeceğine dair bir karar alındı. Tüm Yalova İl Genel Meclisi üzerine düşenleri yaptıkları halde ısrarla buraya bu tesisi kurmak istiyorlar"

Haber Turk...

ben de face'de bazi arkadaslara mesaj yoluyla attim bu yaziyi...
duyarlilar arkadaslarina iletirse haber yayilabilir...
evetcileri buradan tekrar tebrik ediyorum...ektiklerini biciyorlar...ama kurunun yaninda yas ta yaniyor orasi ayri :47:

ben de face'de bazi arkadaslara mesaj yoluyla attim bu yaziyi...
duyarlilar arkadaslarina iletirse haber yayilabilir...
evetcileri buradan tekrar tebrik ediyorum...ektiklerini biciyorlar...ama kurunun yaninda yas ta yaniyor orasi ayri :47:

Eline yuregine saglik canim.....

Biz duyarli olalim ki bu vicdansizlar ortaligi bos bulmasinlar....

Garip olan ne biliyormusun?
Halkda umursamaz bildigimiz gibi ,bana dokunmayan yilan bin yasasin hesabinda....
Bir derdim var kosesine yazdimki herkez okusun ama malesef baska blokda kimse bakmiyor bile ..:47:.
Asil olan bu durum hepimizin ortak derdi ne aciki boyle ...
Bu gune kadar birlik olunabilseydi tum bunlar gelmezdi basimiza ...:47:
Gene Aziz Nesin diyecegim:50:

Back