- 30 Kasım 2011
- 1.647
- 1.165
- 333
- Konu Sahibi mihmandariye
-
Eşinizi övdüğünüz kısım haricinde katılıyorum haklısınız. Ben anneme tek gidemeyeceğimi söyleyen bir adamın iyi eş falan olduğuna inanmıyorum, o konuda farklı düşünüyoruz...
Merhaba:) amacım eşimi övmek değildi, hatasız kul olmaz ben de hatalar yaptım. Demek istediğim ailesi ile bir olup benim arkamdan iş çevirmedi. Acı da olsa aklındakileri bana söyledi. Kendi ailesine de benim aileme de fikrini söyledi. Tribünlere oynamadı. Bu nedenle de onun objektif olduğuna kani oldum. Yorumunuz için hepnize teşekkürler
bizimkilerde birbiriyle konuşmuyor çocuk doğduğunda kv çocuk sadece onunmuşta diğerleri fasafiso gibi davrandı işin kötü tarafı benim kocam da öle sağlam karakterli dik duruşlu biri değil hadi ailer konuşmuyo biz kendimize bakalım diycem o da yok peki ben ne ypayım??
o kadar doğru ve güzel bir yoldasın ki.. MAŞALLAH.. benim düşüncelerimin bir kişide daha olduğunu görmek güzel şey.. sabah sabah mutlu oldum bu yazını okuyunca.. Kuran ve hayat.. işte bu kadar basit yaşamak..
o bana bunu dedi şu bana şunu dedi hemen küseyim kavga edeyim demek o kadar kolay ki.. ama mühim olan her acıya sabredip doğruyu İslam izinden giderek bulmak.. aile, akraba bağları çok ama çok önemlidir İslamiyette. %100 haklı da olsan kalbini kıran akrabansa ailense asla küsme ve sen onları ziyaret et hediyeleş güzel konuş.. o an Rabbim o insanların kalplerini yumuşatır ve eskisinden kuvvetlli bir bağ oluşur. ama sabretmek lazım bu süreçte. bunu yapıp da aksini yaşayan bir kişi dahi bulamazsınız. yok eğer var diyorlarsa o kişi bu süreçte sabretmemiş ve yeterince mücadele vermemiştir...
velhasıl kelam iyi ol ki iyilik bulasın.. ama bugün ama yarın..
Allah razı olsun. inan biz islamı o kadar yanlış yaşıyormuşuz ki, namazı kılıp eski kavgalara devamkim kazancak? kimse
artık bir süre sonra haksızı haklıyı bir kenara bıraktım istedim ki Allah olsun karşımda veya Peygamberimiz ve desin ki "senin hatan yok, doğru yoldasın" insan ne olursa olsun onaylanmak da istiyor. sabrettim ve iki yılım dolmadan kazananlardan oldum Allahın izniyle. her sorun ortadan kalktı mı? hayır ama ben onları hayatımdan ayıklıyorum artık.
Mesela nasıl ayıklıyorsun sorunları?
Ailesel sorunlarla nasıl dua ile baş ediyorsun?
Dikkatimi çeken bir şey var. Önceden de üstüne bir şey alamadığından bahsediyorsun, şimdi de. Yani aslında senin sorunların devam ediyor ama sen bakış açını değiştirmişsin.
Din inanmakla birlikte bir yaşam şeklidir aslında.
Ama bununla birlikte Allah bir akıl vermiş sorunlarını çöz diye. Bence biraz reel anlamda yapabileceklerine bakmalısın. Sonra nasıl patlak verdi anlamazsın.
Ya yanlış açıklamışım herhalde güzel soru sordunuz teşekkürler. ayıklamak demek şu. mesela önceden bizi eve davet ediyorlar veya ziyarete geliyorlar dimi. o zaman derdimki eyvah şimdi ya o şunu derse ya eşim biraz ters bakarsa. ya kavga çıkarsa? geçen mesela amcam geldi onlar da olayları biliyorlar, eşim yorgun geldi işten bir an aklımdan şu geçti: ya eşim konuşmazsa amcamda alınırsa?, sonra dedimki : Allah en hayırlsını nasip et ben işimi sana bıraktım. ben ne ekstradan eşimle ne de amcmlarala ilgilendim. sohbet ettim, yemek verdim çay verdim. kim kime laf sokuyor bakmadım.
ablam veya abim hala ona veya eşim onlara selam verirken böyle yarım ağız yapıyorlar, önceden üzülürdüm şimdi bunu da yapmayabilirdiler diyorum. ya da arkamdan konuştuğunu duyduğum insanlara sıcak davranıyorum. o benim alhakım değil onun ahlakı diyorum. Allah sen şahit ol diyorum.
eşya alma meselesine gelince. yeni evlilik hevesimi bu kavgalar nedeniyle yaşayamadım. yani bizim ailenin kadınları hiç merak etmediler evimi, hani kadınlar özenir ya. ben zaten üzgündm ne alıcaktım ki? şimdi ise (maddi durumumz iyi çok şükür) ama artık herşeyin asgarisini alıyorum. kısacası insanların ve eşyanın beni beni boğmasına izin vermiyorum.
veya gereksiz tartışmalara girmiyorum
anlatabildim mi acaba?
tekrardan teşekkür ederim ama ben tam anlatamadım, iyi yazamadım.
ben pimpirikli değilim. herkesin bir araya geldiği ortamdan sonra benim ailem beni arar senin kocan şunu yaptı, merhaba demedi vs. derdi e bende üzülürdüm.
bak mesela yine ilk evlendiğimz zaman bir cenaze oldu ailemizden bizden o an kimse gidemedi ben de "mutluluğumu:)" ispat etmek için yani eşim kötü sanıyorsunuz ama değil demek için, onunla uzun yola çıktık. cenazeden sonra oturduk vs akşam ama eşimin arkadaşında kaldık. bütün gün bizim sülaledeydik akşam da onun arkadaşına gidelim madem dedim ama dayılar teyzeler ısrar ediyor kalın diye biz de yok sağol dedik. evimize vardığmzda eşimin ailesi diyor ki ne gerek vardı uzun yola, benimkilerde diyor ki oraya kadar gitmişsn de dayında kalmadın.
asıl sorunum bu işte kendi öz ailem ve eşimin öz ailesi karşılıklı tartışmak yerine bize bütün laflarını saydılar. benim çabam da başta onlar memnun etmekti. öyleki eşimden boşansam rahat ederler mi diye düşündüm. komik olan ise. biz evde mükemmel anlaşıyoruz. Allaha şükür. ama psikolojimi de bozan aynı zamanda bu. evde iyi anlaşırken herkezin size acıyan gözle bakması, mutsuz olduğunuzu ve kendilerinin bizim yüzünzden mutsuz olduklarını ileri sürmesiydi. ben de herkes aman memnun olsun derken kendim yıprattım.
yaşim 27, iki yıllık evliyim. düğünümde kimse oynamadı, herkes ağız dalaşı yaptı, kavga etti. biz karı koca düğünde milletin peşinden koşup ikna etmeye çalıştık. aslında düşünce çok komik,muhtemelen düğün videosunda vardır ama biz izlemedik, fotolara bakmadık ağlayan bir sürü surat var. kimse merak edip evime bir şey almadı (hediye) kimse kızım yeni evlendim karı koca böyle yasşar vs demedi. kimse gelinliğimi merak etmedi. yani sizi ablanız hiç arayıp sormasa ne hissedersinz kimse bana 2 yıl oldu, bak biz kavga ettik ama siz ne yapıyorsnz anlaşıyormusunz demedi. bunlar basit şeyler mi? anlatmak istediğim ailenizin hiç bir şekilde arkanızda durmaması, iyi gününüzü görmemesi. mutluluğunuzu paylaşmaması. evet haklısnız artık önemli değil artık duamı : Allahım bizi cennetinde bir araya mutlu mesut şekilde buluştur. diye yapıyorum çünkü bir sürü insanı değiştiremem. kv kple kavga etseler artık öpüp başıma koyacağım. öfkelerini bizden çıkarıyorlar.
neyse önemli değil önemli olan, psik. rahatlamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?