bir derdimiz mi var

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
Arkadaşlar merhaba
benim de sevgili kk arkadaşlara bir faydam bir yardımım bulunsan istedim (nacizane)

ben kkya 2011 de üye oldum veya 2010 şuan 2 yıllık evli 27 yaşında çalışan bir kadınım. düğün hazırlığı için üye olmuştum.

düğün hazırlığı, düğün ve düğün sonrası çok zor zamanlar geçirdim. aileler anlaşamadı herşey berbattı. herkes öfkesini bizden çıkardı. eşimle beni öne sürerek kavga ettiler yani doğrudan değil. eşimle ben çok zor zamanlar geçirdik. ilk yılım kabus gibiydi. ailelerimiz bize küstü vs vs. her telefon her ziyaret fiaskoyla bitiyordu. tartışma sebepleri o iki kere aradım o bir kere, şu gelmedi bu geldi, o niye öyle baktı vs vs.

kv bana çocuk yapın dedi
kp ailene niye gidiyorsun gitme dedi
eşim şuraya (aileme, beni dolduruyorlar diye) tek gidemezsin dedi vs
ailem de benim arkamda durmuyordu zaten

kaldım mı yapyalnız? Ben de Allaha yöneldim, kuran okudum namaz kıldım. kuranı okudukça aslında ne kadar yanlış yaşıyormuşuz onu anladım. herkes lafını sokup evine yuvasına geçiyordu. ben de gizli gizli ağlıyordum baktım ki bunların hepsi imtihan, kötü sözle de bir yere varamıycam ben de tam tersi herkese iyi davrandım. beni aramyanı aradım sordum, hediye aldım, güleryüz göstersim sabrettim ve dua ettim eşime şikayet etmedim (başlarda çok ağladım kavga ettim ama) bu böyle gitmeyecek ya dedim içimden, millet neler yaşıyor. bana kötü bir şeyler diyince susardım, hı dı derdim kapatırdım konuyu. annem bana telefonda evde söylenince susardım, sonra konuyu değiştirdiridm. sustum eşime de bir şey demedim. sustum sabrettim hatta bazen aa bunu kk'dakiler duysa neler derdiler derdim:)Allaha şükürler olsun ki herşey iyiye döndü. üstelik benim kötü bir lafım olmadığı için vicdanım da rahat, günah da işlemedim.

eşim, ailem onun ailesi herkes çark etti. ha herkes herkesle hala küs. ama artık benim umrumda değil ben öz hayatımla ilgilenirim kimsede sorumlu değilim. ben herkesle konuşuyorum anlaşaıyorum vs vs. ilk zamanlar yeni gelinken ne evime ne üstüme birşey almazdım çünkü mursuzdum artık mutluyum, hala birşey almıyorum çünkü ihtiyacım yok artık:) gezip tozuyoruz.

neyse önemli olan eşimin sağlam karakterli olması yani doğru insan, doğru evlat, doğru arkadaş, doğru işçi olması. lafından dönmeyen sinsilik etmemesi. ne düşünüyorsa (kırıcı olsa da) söylerdi ve kavga ettiğmzde de ne bağırdık, ne hakaret ettik, ne boşanmayla , evi terketmeyle tehdit ettik ne de yatağı ayırdık hemen barıştık küsmedik. gerisi fasa fiso. tabii şiddet gibi uç şeylri katmıyorum.

acaba biz herşey fazlasıyla dert edip üzülüyormuyz? acaba bazen sade ve yalın şeyleri gözardı edip güzelliği başka şeylerde i arıyoruz? varsın benim kıymetimi kv bilmesin Allah bilsn bana yeter. durduklarımı duymamazlıktan geliyorum bol bol dua ediyorum ve çok güzel bir evlilik yaşıyorum. kimsenin huzurumu bozmasına izin vermiyorum artık Allahın dediğine kulak veriyorum o da bana sabret diyor. biz ailemizle her zaman iyi mi geçindik de aynısını eşimzn ailesinden bekliyoruz? insanlarla mutlu olamayız ya da her insanı mutlu edemeyiz. herkes istediğimz gibi olmaz. onlar da hatalarıyla günahlarıyla insan ne yapacaksın 50 sindeki adamı mı değiştireym. bu dünya da herkes kendisini düşünür. ben de artık kendimi düşünüyorum huzuru allahta bulup insanlarla iyi geçiniyorum çünkü kimseye fazla değer vermiyorum. ne gerek var.

bunlar benim düşüncelerim, haklı bulursunuz bulmazsnz ama ben de huzuru böyle oldum selametle

Şu yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki :16:
Aynı sorunlar bizde de var, ailelerimiz düğünden beri görüşmüyor, öncesindeki ilişkileri zaten berbattı
Biz de çok kavga ettik onlar yüzünden, ama görüyodum ki biz kavgamızla kalıyoduk, millet hayatına devam ediyor. Niye kendime dar edeyim ki dünyayı? Ben bu adamı sevmişim, kime ne.
Koskoca insanlara yol yordam mı öğreticem, napmamı bekliyorlar anlamıyorum.
Babam zaten damadına bi türlü ısınamadı. Başkalarını nasıl metheder ama, lafa gelince eşimi de övüyor ama bi yakınlık göstermiyor.
Neymiş o da eşimden bekliyormuş, ya çocuk hep aradı hep sordu, iş kurcaktı babama danıştı ama babamın umrunda değildi, sanki bi tarafıyla konuşuyodu çocukla. Eşim de aramayı falan kesti artık, elimizden gelen bu kadar dedik çekildik :31:
Dert sahibi olan biz oluyoruz neme lazım :31:

konu üzücü ama yalnız olmamak da güzelmiş:)

bizde de öyle aramaz derler arar ama konuşurken mırın kırın ettiler ben daha ne yapayım? ailem onlar onlarında kötü görünmesini istemiyorum ben de daha onu zorlamıyorum. artık kendi isteğimzle karşı tarafı arıyorz:)

bizimkilerde birbiriyle konuşmuyor çocuk doğduğunda kv çocuk sadece onunmuşta diğerleri fasafiso gibi davrandı işin kötü tarafı benim kocam da öle sağlam karakterli dik duruşlu biri değil hadi ailer konuşmuyo biz kendimize bakalım diycem o da yok peki ben ne ypayım??

Eşinizi övdüğünüz kısım haricinde katılıyorum haklısınız. Ben anneme tek gidemeyeceğimi söyleyen bir adamın iyi eş falan olduğuna inanmıyorum, o konuda farklı düşünüyoruz...

Eşinizi övdüğünüz kısım haricinde katılıyorum haklısınız. Ben anneme tek gidemeyeceğimi söyleyen bir adamın iyi eş falan olduğuna inanmıyorum, o konuda farklı düşünüyoruz...

Merhaba:) amacım eşimi övmek değildi, hatasız kul olmaz ben de hatalar yaptım. Demek istediğim ailesi ile bir olup benim arkamdan iş çevirmedi. Acı da olsa aklındakileri bana söyledi. Kendi ailesine de benim aileme de fikrini söyledi. Tribünlere oynamadı. Bu nedenle de onun objektif olduğuna kani oldum. Yorumunuz için hepnize teşekkürler

Merhaba:) amacım eşimi övmek değildi, hatasız kul olmaz ben de hatalar yaptım. Demek istediğim ailesi ile bir olup benim arkamdan iş çevirmedi. Acı da olsa aklındakileri bana söyledi. Kendi ailesine de benim aileme de fikrini söyledi. Tribünlere oynamadı. Bu nedenle de onun objektif olduğuna kani oldum. Yorumunuz için hepnize teşekkürler

Ben de nazik cevabınız için teşekkür ederim, mutluysanız zaten sorun yok:)

bizimkilerde birbiriyle konuşmuyor çocuk doğduğunda kv çocuk sadece onunmuşta diğerleri fasafiso gibi davrandı işin kötü tarafı benim kocam da öle sağlam karakterli dik duruşlu biri değil hadi ailer konuşmuyo biz kendimize bakalım diycem o da yok peki ben ne ypayım??

Allah yardımcın olsun, o daha da zor.

o kadar doğru ve güzel bir yoldasın ki.. MAŞALLAH.. benim düşüncelerimin bir kişide daha olduğunu görmek güzel şey.. sabah sabah mutlu oldum bu yazını okuyunca.. Kuran ve hayat.. işte bu kadar basit yaşamak..
o bana bunu dedi şu bana şunu dedi hemen küseyim kavga edeyim demek o kadar kolay ki.. ama mühim olan her acıya sabredip doğruyu İslam izinden giderek bulmak.. aile, akraba bağları çok ama çok önemlidir İslamiyette. %100 haklı da olsan kalbini kıran akrabansa ailense asla küsme ve sen onları ziyaret et hediyeleş güzel konuş.. o an Rabbim o insanların kalplerini yumuşatır ve eskisinden kuvvetlli bir bağ oluşur. ama sabretmek lazım bu süreçte. bunu yapıp da aksini yaşayan bir kişi dahi bulamazsınız. yok eğer var diyorlarsa o kişi bu süreçte sabretmemiş ve yeterince mücadele vermemiştir...
velhasıl kelam iyi ol ki iyilik bulasın.. ama bugün ama yarın.. :16:

o kadar doğru ve güzel bir yoldasın ki.. MAŞALLAH.. benim düşüncelerimin bir kişide daha olduğunu görmek güzel şey.. sabah sabah mutlu oldum bu yazını okuyunca.. Kuran ve hayat.. işte bu kadar basit yaşamak..
o bana bunu dedi şu bana şunu dedi hemen küseyim kavga edeyim demek o kadar kolay ki.. ama mühim olan her acıya sabredip doğruyu İslam izinden giderek bulmak.. aile, akraba bağları çok ama çok önemlidir İslamiyette. %100 haklı da olsan kalbini kıran akrabansa ailense asla küsme ve sen onları ziyaret et hediyeleş güzel konuş.. o an Rabbim o insanların kalplerini yumuşatır ve eskisinden kuvvetlli bir bağ oluşur. ama sabretmek lazım bu süreçte. bunu yapıp da aksini yaşayan bir kişi dahi bulamazsınız. yok eğer var diyorlarsa o kişi bu süreçte sabretmemiş ve yeterince mücadele vermemiştir...
velhasıl kelam iyi ol ki iyilik bulasın.. ama bugün ama yarın.. :16:

Allah razı olsun. inan biz islamı o kadar yanlış yaşıyormuşuz ki, namazı kılıp eski kavgalara devam:50: kim kazancak? kimse

artık bir süre sonra haksızı haklıyı bir kenara bıraktım istedim ki Allah olsun karşımda veya Peygamberimiz ve desin ki "senin hatan yok, doğru yoldasın" insan ne olursa olsun onaylanmak da istiyor. sabrettim ve iki yılım dolmadan kazananlardan oldum Allahın izniyle. her sorun ortadan kalktı mı? hayır ama ben onları hayatımdan ayıklıyorum artık.

Allah razı olsun. inan biz islamı o kadar yanlış yaşıyormuşuz ki, namazı kılıp eski kavgalara devam:50: kim kazancak? kimse

artık bir süre sonra haksızı haklıyı bir kenara bıraktım istedim ki Allah olsun karşımda veya Peygamberimiz ve desin ki "senin hatan yok, doğru yoldasın" insan ne olursa olsun onaylanmak da istiyor. sabrettim ve iki yılım dolmadan kazananlardan oldum Allahın izniyle. her sorun ortadan kalktı mı? hayır ama ben onları hayatımdan ayıklıyorum artık.

Mesela nasıl ayıklıyorsun sorunları?
Ailesel sorunlarla nasıl dua ile baş ediyorsun?
Dikkatimi çeken bir şey var. Önceden de üstüne bir şey alamadığından bahsediyorsun, şimdi de. Yani aslında senin sorunların devam ediyor ama sen bakış açını değiştirmişsin.
Din inanmakla birlikte bir yaşam şeklidir aslında.
Ama bununla birlikte Allah bir akıl vermiş sorunlarını çöz diye. Bence biraz reel anlamda yapabileceklerine bakmalısın. Sonra nasıl patlak verdi anlamazsın.

Mesela nasıl ayıklıyorsun sorunları?
Ailesel sorunlarla nasıl dua ile baş ediyorsun?
Dikkatimi çeken bir şey var. Önceden de üstüne bir şey alamadığından bahsediyorsun, şimdi de. Yani aslında senin sorunların devam ediyor ama sen bakış açını değiştirmişsin.
Din inanmakla birlikte bir yaşam şeklidir aslında.
Ama bununla birlikte Allah bir akıl vermiş sorunlarını çöz diye. Bence biraz reel anlamda yapabileceklerine bakmalısın. Sonra nasıl patlak verdi anlamazsın.

Ya yanlış açıklamışım herhalde güzel soru sordunuz teşekkürler. ayıklamak demek şu. mesela önceden bizi eve davet ediyorlar veya ziyarete geliyorlar dimi. o zaman derdimki eyvah şimdi ya o şunu derse ya eşim biraz ters bakarsa. ya kavga çıkarsa? geçen mesela amcam geldi onlar da olayları biliyorlar, eşim yorgun geldi işten bir an aklımdan şu geçti: ya eşim konuşmazsa amcamda alınırsa?, sonra dedimki : Allah en hayırlsını nasip et ben işimi sana bıraktım. ben ne ekstradan eşimle ne de amcmlarala ilgilendim. sohbet ettim, yemek verdim çay verdim. kim kime laf sokuyor bakmadım.

ablam veya abim hala ona veya eşim onlara selam verirken böyle yarım ağız yapıyorlar, önceden üzülürdüm şimdi bunu da yapmayabilirdiler diyorum. ya da arkamdan konuştuğunu duyduğum insanlara sıcak davranıyorum. o benim alhakım değil onun ahlakı diyorum. Allah sen şahit ol diyorum.

eşya alma meselesine gelince. yeni evlilik hevesimi bu kavgalar nedeniyle yaşayamadım. yani bizim ailenin kadınları hiç merak etmediler evimi, hani kadınlar özenir ya. ben zaten üzgündm ne alıcaktım ki? şimdi ise (maddi durumumz iyi çok şükür) ama artık herşeyin asgarisini alıyorum. kısacası insanların ve eşyanın beni beni boğmasına izin vermiyorum.

veya gereksiz tartışmalara girmiyorum

anlatabildim mi acaba?

Son düzenleme:
Ya yanlış açıklamışım herhalde güzel soru sordunuz teşekkürler. ayıklamak demek şu. mesela önceden bizi eve davet ediyorlar veya ziyarete geliyorlar dimi. o zaman derdimki eyvah şimdi ya o şunu derse ya eşim biraz ters bakarsa. ya kavga çıkarsa? geçen mesela amcam geldi onlar da olayları biliyorlar, eşim yorgun geldi işten bir an aklımdan şu geçti: ya eşim konuşmazsa amcamda alınırsa?, sonra dedimki : Allah en hayırlsını nasip et ben işimi sana bıraktım. ben ne ekstradan eşimle ne de amcmlarala ilgilendim. sohbet ettim, yemek verdim çay verdim. kim kime laf sokuyor bakmadım.

ablam veya abim hala ona veya eşim onlara selam verirken böyle yarım ağız yapıyorlar, önceden üzülürdüm şimdi bunu da yapmayabilirdiler diyorum. ya da arkamdan konuştuğunu duyduğum insanlara sıcak davranıyorum. o benim alhakım değil onun ahlakı diyorum. Allah sen şahit ol diyorum.

eşya alma meselesine gelince. yeni evlilik hevesimi bu kavgalar nedeniyle yaşayamadım. yani bizim ailenin kadınları hiç merak etmediler evimi, hani kadınlar özenir ya. ben zaten üzgündm ne alıcaktım ki? şimdi ise (maddi durumumz iyi çok şükür) ama artık herşeyin asgarisini alıyorum. kısacası insanların ve eşyanın beni beni boğmasına izin vermiyorum.

veya gereksiz tartışmalara girmiyorum

anlatabildim mi acaba?

Bir kere amcanlar için verdiğin örnek ve diğerleri de önceden senin fazlaca pimpirikli bir yapın olduğunu gösteriyor. Ailesel konular bunlar yerine göre gerilim de olabilir, tartışma da olabilir. Bunlar seni neden bu kadar etkiliyor ki? Hayatın normaliteleri tamamen.
Selam verme konusunda üzüldüğün gibi..
İsteyen selam verir istemeyen vermez..
Arkandan dedikodu edenler için evet bunu dine bağlayıp rahatlayabilirsin. Sonuçta gıybet etmek günah İslam inancına göre. Her şeyi hakkıyla gören Allah, ona havale edebilirsin..
Almak istediklerin konusunda da yine bunun da dinle alakası yok. Tamamen ilk hevesin geçmesiyle ilgisi var…
Yazını genel anlamda yorumlamak gerekirse sen maneviyata yönelerek aslında hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışmışsın veya bu huzur sana yaşadıklarının çok gereksiz olduğunu öğretmiş.
Umarım bu böyle devam eder. Baktığın pencere çok doğru. Zira diğer türlü sürekli düşünmekle hayatı zindan edersin kendine.

tekrardan teşekkür ederim ama ben tam anlatamadım, iyi yazamadım.
ben pimpirikli değilim. herkesin bir araya geldiği ortamdan sonra benim ailem beni arar senin kocan şunu yaptı, merhaba demedi vs. derdi e bende üzülürdüm.

bak mesela yine ilk evlendiğimz zaman bir cenaze oldu ailemizden bizden o an kimse gidemedi ben de "mutluluğumu:)" ispat etmek için yani eşim kötü sanıyorsunuz ama değil demek için, onunla uzun yola çıktık. cenazeden sonra oturduk vs akşam ama eşimin arkadaşında kaldık. bütün gün bizim sülaledeydik akşam da onun arkadaşına gidelim madem dedim ama dayılar teyzeler ısrar ediyor kalın diye biz de yok sağol dedik. evimize vardığmzda eşimin ailesi diyor ki ne gerek vardı uzun yola, benimkilerde diyor ki oraya kadar gitmişsn de dayında kalmadın.

asıl sorunum bu işte kendi öz ailem ve eşimin öz ailesi karşılıklı tartışmak yerine bize bütün laflarını saydılar. benim çabam da başta onlar memnun etmekti. öyleki eşimden boşansam rahat ederler mi diye düşündüm. komik olan ise. biz evde mükemmel anlaşıyoruz. Allaha şükür. ama psikolojimi de bozan aynı zamanda bu. evde iyi anlaşırken herkezin size acıyan gözle bakması, mutsuz olduğunuzu ve kendilerinin bizim yüzünzden mutsuz olduklarını ileri sürmesiydi. ben de herkes aman memnun olsun derken kendim yıprattım.

tekrardan teşekkür ederim ama ben tam anlatamadım, iyi yazamadım.
ben pimpirikli değilim. herkesin bir araya geldiği ortamdan sonra benim ailem beni arar senin kocan şunu yaptı, merhaba demedi vs. derdi e bende üzülürdüm.

bak mesela yine ilk evlendiğimz zaman bir cenaze oldu ailemizden bizden o an kimse gidemedi ben de "mutluluğumu:)" ispat etmek için yani eşim kötü sanıyorsunuz ama değil demek için, onunla uzun yola çıktık. cenazeden sonra oturduk vs akşam ama eşimin arkadaşında kaldık. bütün gün bizim sülaledeydik akşam da onun arkadaşına gidelim madem dedim ama dayılar teyzeler ısrar ediyor kalın diye biz de yok sağol dedik. evimize vardığmzda eşimin ailesi diyor ki ne gerek vardı uzun yola, benimkilerde diyor ki oraya kadar gitmişsn de dayında kalmadın.

asıl sorunum bu işte kendi öz ailem ve eşimin öz ailesi karşılıklı tartışmak yerine bize bütün laflarını saydılar. benim çabam da başta onlar memnun etmekti. öyleki eşimden boşansam rahat ederler mi diye düşündüm. komik olan ise. biz evde mükemmel anlaşıyoruz. Allaha şükür. ama psikolojimi de bozan aynı zamanda bu. evde iyi anlaşırken herkezin size acıyan gözle bakması, mutsuz olduğunuzu ve kendilerinin bizim yüzünzden mutsuz olduklarını ileri sürmesiydi. ben de herkes aman memnun olsun derken kendim yıprattım.

Ya başka sorunlarınız var ya da bu verdiğin örnekler çok basit. Ne var ki “oraya kadar gitmişsiniz dayınlarda kalsaydınız” lafında. Siz evin içinde iyiyseniz zaten gerisi fasa fiso. Sanat zaten başkalarını idare edebilmektir.
Bunu bazen çaktırarak yaparsın bazen çaktırmadan..
Yaşının küçük ve yeni evli olduğunu düşünüyorum. Zamanla olgunlaşırsın bu konuda.
Ama tabi sen dini vecibelerini yapmak istiyorsan yap onu dahil etmiyorum yorumlarıma.

yaşim 27, iki yıllık evliyim. düğünümde kimse oynamadı, herkes ağız dalaşı yaptı, kavga etti. biz karı koca düğünde milletin peşinden koşup ikna etmeye çalıştık. aslında düşünce çok komik :27:,muhtemelen düğün videosunda vardır ama biz izlemedik, fotolara bakmadık ağlayan bir sürü surat var. kimse merak edip evime bir şey almadı (hediye) kimse kızım yeni evlendim karı koca böyle yasşar vs demedi. kimse gelinliğimi merak etmedi. yani sizi ablanız hiç arayıp sormasa ne hissedersinz kimse bana 2 yıl oldu, bak biz kavga ettik ama siz ne yapıyorsnz anlaşıyormusunz demedi. bunlar basit şeyler mi? anlatmak istediğim ailenizin hiç bir şekilde arkanızda durmaması, iyi gününüzü görmemesi. mutluluğunuzu paylaşmaması. evet haklısnız artık önemli değil artık duamı : Allahım bizi cennetinde bir araya mutlu mesut şekilde buluştur. diye yapıyorum çünkü bir sürü insanı değiştiremem. kv kple kavga etseler artık öpüp başıma koyacağım. öfkelerini bizden çıkarıyorlar.

neyse önemli değil önemli olan, psik. rahatlamam.

yaşim 27, iki yıllık evliyim. düğünümde kimse oynamadı, herkes ağız dalaşı yaptı, kavga etti. biz karı koca düğünde milletin peşinden koşup ikna etmeye çalıştık. aslında düşünce çok komik :27:,muhtemelen düğün videosunda vardır ama biz izlemedik, fotolara bakmadık ağlayan bir sürü surat var. kimse merak edip evime bir şey almadı (hediye) kimse kızım yeni evlendim karı koca böyle yasşar vs demedi. kimse gelinliğimi merak etmedi. yani sizi ablanız hiç arayıp sormasa ne hissedersinz kimse bana 2 yıl oldu, bak biz kavga ettik ama siz ne yapıyorsnz anlaşıyormusunz demedi. bunlar basit şeyler mi? anlatmak istediğim ailenizin hiç bir şekilde arkanızda durmaması, iyi gününüzü görmemesi. mutluluğunuzu paylaşmaması. evet haklısnız artık önemli değil artık duamı : Allahım bizi cennetinde bir araya mutlu mesut şekilde buluştur. diye yapıyorum çünkü bir sürü insanı değiştiremem. kv kple kavga etseler artık öpüp başıma koyacağım. öfkelerini bizden çıkarıyorlar.

neyse önemli değil önemli olan, psik. rahatlamam.

Valla anlamadım ben sizi. Neden düğünde herkes kavga ediyordu? Neden sevineceklerini resimlerde herkes ağlıyordu? Ve siz neden insanları ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? Çok tuhaf..
Bir de bakış açısına göre değişiyor tabi de evlenirken kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Siz çevreye karşı çok duyarlı biri olabilirsiniz ama herkes öyle değil.

demek ki ben ilk yazımda hiç bir şey yazmadım. bak en kısası aileler ilk günden beri birbirlerini sevmemş ama bizim haberimiz yok ısınamamışlar onu anlamıştık ama birbirlerine zıt gitmiş annem aramış o cvp vermemiş o aramış birşeyler atmış ortaya vs. ailem ne evlenme dediler ne de evlilik hazırlığında destek vermediler (maddi değil, maddi açıdan birşey beklemiyorum manevi) neyse düğün ve kına zamanı sürekli didiştiler ve düğün anında patladı. biz elalemi oynamaya zorladık neyse. komik değil mi? komik trajikomik.
sonra da bu böyle devam etti. bizimkileri bi kere ziyaret ettik niye 2 kere değil dediler
eşimn ailesinden bizimkilere geçerken ne gerek var dediler.
ben merhaba dedim beğenmedi eşim b dedi beğenmediler ve beğenmiyorlar. şuıan hayatımda eşim yokmuş gibi konuşuyorum ailemle biz değil ben diyorum. ne yapim ama üzülmüyorum bu da benim çilemmiş . sizin bana ısrarla tamam çilekeşsin, garibansın demenizi istediğimden değil ancak pimpirikli veya abartıan bir insan değilim.

annem evime misafir olarak gelip düğün günü yaşananları anlatıp ağlıyor. ağlaması gerekn benim ama? sanki ben onu seçerek hata yapmışım gibi. demek istediğim o ama yinede basit şeyler mi evet çok basit aşırı basit. annem de olsa ablam da olsa artık maalesef sözlerine önem vermiyorum kvleri hiç katmıyorum çünkü onlar sonuç olarak öz ailem değil niye dediklerine üzüleyim? bunları öğrendim demek. istediğim buydu Allah rızası gözetmek.

bu arada benimle de uğraştığınz için teşekküler:)))

Bazı insanlar; mutsuz, sıkıntılı dönmelerinde Allah’a yönelip, dini vecibelerini yerine getirmeye başlar, Bence de doğru olanı yapmışsınız, insan bazı şeyleri ne yapsa da, ne etse de değiştiremiyor ya da düşündükçe uykular kaçıyor, dertli oluyor… uzar da gider. En iyisi bazı şeyleri oluruna bırakmak. Zaten kalbimizi manevi yönden huzurla doldurdukça insanın olaylara bakış açıları da değişiyor. Ne mutlu size, beni aramayanı aradım, güler yüz gösterdim demişsiniz büyüklüktür; ama herkes yapamaz. Sabrın mükafatı da çok büyüktür elbette. İnsan mutsuz, sıkıntılı olduğu zamanlarda üzerine de bir şey almak istemiyor, özenmiyor, siz de de öyle olmuş, sıkıntıları atlattığınız dönemlerde de almak istememişsiniz sanırım. Bir de evliliğin ilk zamanlarda sıkıntılı dönemler oluyor, alışmadığımız ortam, alışmadığımız insanlar, her şey kafaya takılıyor. Burada büyüklerimize çok iş düşüyor; ama büyükleriniz de size destek yerine, köstek olmuş maalesef. Allah bilsin yeter yazmışsınız çok doğru. Bir de sürekli eskiye takılı kalmak insanları mutsuz, sıkıntılı, hasta yapıyor. Mutlaka insanın aklına zaman zaman gelir ; ama unutmaya çalışmalıyız. Bütün insanların hayatlarında kötü dönemleri, kötü günleri oluyor, özellikle düğün aşamalarında; Bir de şöyle düşünmeliyiz, kötü yaşadığımız bir olay ne kadar düşünsekte, üzülsekte, geçti olan oldu, o zamanı, o anı geri alma imkanımız yok. O anları düşünüp te geri kalan zamanımızı zehir etmemeliyiz. 3 günlük dünya, Yarına çıkacağımız bile garanti değilken, kendimizi sürekli üzüp yıpratmaya gerek var mı? sürekli kötülükleri düşünüp hasta olacağımıza, kendimize ve sevdiklerimize hayatı zehir edeceğimize, geri kalan ömrümüzü en güzel, en hayırlı biçimde geçirmeye çalışmalı, çabalamalıyız. Tabi bunlar bir anda olamaz, biranda her şey unutulamaz, affedilemez, zamanla kendini telkin ede ede çözümü bulmalıyız. Allah sizin de, hepimizin de ibadetlerimizi daim, kabul etsin inşallah.

Âmin, teşekkürler çok güzel anlatmışsınız.
dünya da neler var. Allahtan korksaymışım milleten korkutğum kadar. bu yolu bulmak kolay değil, bu süreç de kolay değil. daha yolun başındayım ama en azından bir alternatif buldum ve huzurluyum

Back