• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var..

izleyemedim videoyu ama okuduklarım dünden beri aklımdan çıkmıyor. hiçbir şey yapamıyorum mal gibi oturuyorum, benzerlerini daha önce de gördük, duyduk, dünyanın biryerlerinde şu anda biz küçücük dertlerimizle hayata şımarıklık yaparken el kadar çocuklar işkenceye, tacize, tecavüze uğruyorlar. bunu bilmek bile dünyadan nefret etmem için yetiyor.

Ama unutulacak
bu sadece bizim gördüğümüz duyduğumuz
Bilgili olan bizleriz biz yine dersimizi alacağız elimizden geleni yapacağız
bunları uygulayan kesim zaten ne olursa olsun değişmeyecek en ağır ceza sistemimiz olsa da içinde yapanın insanlık yoksa yine dünyanın bir yerinde bir çocuk veya bir insan bunları yaşayacak
Hiç şüphem yok. Böyle cani insanlar varken elbet yine kanımızı donduracak şeyler göreceğiz. Düşünüyorum da belki kendileri için korkarlar da fidanları rahat bırakırlar. Belki cayarlar.. Belki işte.

Aslında kendisi çok fazla merhametli ve yufka yüreklidir, yengeç burcu zaten. Meslek hayatında nasıl bu kadar mantıklı ve soğukkanlı oluyor ben de şaşırıyorum. Siz de bence merhametli ve adaletli olun fakat kendinizi salmayın, çok sıkıntı çekersiniz yoksa psikolojiniz bozulabiliro_O
Şimdiden etkilenmelere başladım. Elimize bazen bazı örnek davalar falan geçiyor. Çok etkileniyorum. Erkek arkadaşım ve ailem de endişeleniyor bunun için.

Ben de tümünü izleyemedim.Allahım çocuğun acılarını dindirsin ve uzmanlar tarafından sahip çıkılıp tedavi edilsin.O kadın ne yazık ki normal değil ve bence dünya üzerinde hiçbir tedavi veya uygulama yok onun için.Eminim cezaevinde boşa tükettiği oksijenini keserler.Herkes içini ferah tutsun.

Hiç şüphem yok. Böyle cani insanlar varken elbet yine kanımızı donduracak şeyler göreceğiz. Düşünüyorum da belki kendileri için korkarlar da fidanları rahat bırakırlar. Belki cayarlar.. Belki işte.

Mesleğe basladığınızda özellikle ceza davalarında calışmak isterseniz bunun gibi nelerle karşılasacaksınız kendinizi hazırlayın
Ben size böyle diyorum ama ben de hala alışamadım örneğin özgecanın katillerinin avukatlarını anlamam asla mümkün değil

kıskandığı için eşinin yeğenini sobaya atıp yakan, intikam için görümcesinin 4 yaşındaki kızına teavüz ettiren (hem de bunun için kendi oğlunu kullanan) 2 ve 3 yaşındaki kuzenlerini tecavüz etmeleri için arkadaşlarına götüren, altına yaptı diye üvey oğluna işkence ve taciz uygulayan kadınlar... bunlar anne oluyor, evlat yetiştiriyor, onlar da aramızda dolaşıyor yetiştirdikleri de... sonra da neden dünya böyle diyoruz... bazen artık insanlığın sonunun gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mesleğe basladığınızda özellikle ceza davalarında calışmak isterseniz bunun gibi nelerle karşılasacaksınız kendinizi hazırlayın
Ben size böyle diyorum ama ben de hala alışamadım örneğin özgecanın katillerinin avukatlarını anlamam asla mümkün değil
Bakın mesela şu son cümlenizi ben de anlamıyorum ki çok aşina bir insanım bu davaya.

Yönelmek istediğim kısım zaten ceza. Umuyorum adalet için az da olsa bir şeyler yapabilirim.

Bir avukat olarak böyle düşünmenize şaşırdım. Herkesin adil savunulma hakkı vardır. Özgecan'ın katilinin avukatı da işini yapıyor; o kişinin adil şekilde yargılanmasını...O zaman kafadan yargılayalım herkesi, diyelim ki o kişiyi hiç bir avukat savunmasın, olur mu öyle mantık?

Bir avukat olarak böyle düşünmenize şaşırdım. Herkesin adil savunulma hakkı vardır. Özgecan'ın katilinin avukatı da işini yapıyor; o kişinin adil şekilde yargılanmasını...O zaman kafadan yargılayalım herkesi, diyelim ki o kişiyi hiç bir avukat savunmasın, olur mu öyle mantık?

CMK sistemi zaten bunun için var barodan bir avukat atanıp sadece orada durabilirdi gerekli dilekçeleri yazardı vs. vs.
ama parayla isteyerek o insanların avukatlığını yapmasını kabul edemem
O insanlar adil yargılanmasa da olur

CMK sistemi zaten bunun için var barodan bir avukat atanıp sadece orada durabilirdi gerekli dilekçeleri yazardı vs. vs.
ama parayla isteyerek o insanların avukatlığını yapmasını kabul edemem
O insanlar adil yargılanmasa da olur
Sleepers filmini izlediniz mi? Brad Pitt'in rolünü...

Bu yavrucakalrin annesi nerde acaba ? Annemi burakti cocuklari . babami vermedi .?baba üvey anneye bu goruntulerden sonra ne yapilti ? O cocuklar simdi nerde ?
Bunu ben de merak ediyorum. Çocukların öz annesi nerede? Baba da iyi sakin kalıp öldürmemiş şu Allah'ın cezasını da bir de yavrular babasız kalmamış.

Izlemedim böyle bir olayla mi ilgiliydi

Tavsiye ederim, süper bir film. Yurtta kalan çocukların tecavüze uğramasıyla ilgili. Brad Pitt avukat oluyor ve aslında ikili oynuyor; avukatlığını yaptığı kişiyi daha da beter etmek için bilerek onun avukatı oluyor. Bir an aklıma o sahneler geldi.

Cezanın hiç bir etkisi olmaz bu kafadaki insanlara. Kadın ruh hastası, manyak. O çocuğu döverken ceza meza düşünmüyor ki, ayyy yakalanırsam ne olur bana diye düşünmüyor yani. Cezası idam olsa ne olur, 46 yıl olsa ne olur. Çocukları mümkün olduğu kadar yabancılara emanet etmeyeceksin, edersen de kamera vs... takip edeceksin.
Bir kez daha görüyoruz ki evlatlarını gözünden bile sakınacaksın. İnsan görünümlü böyle caniler dolu ortalıkta. Görünüşte insan dersin al işte neresi insan?

Baba zaten ayrı bir manyak. Günlerce çekmiş o görüntüleri, bir kerelik görüntüler değil ki...Her birinde ayrı kıyafeti var kadının. Bile bile her gün çocuğun işkence çekmesine razı olmuş, sırf daha fazla görüntü elde edebilmek için. Babanın da ceza alması gerekiyor.

Tavsiye ederim, süper bir film. Yurtta kalan çocukların tecavüze uğramasıyla ilgili. Brad Pitt avukat oluyor ve aslında ikili oynuyor; avukatlığını yaptığı kişiyi daha da beter etmek için bilerek onun avukatı oluyor. Bir an aklıma o sahneler geldi.
İzleyemem sanırım böyle bir filmi. Beni çok üzer. Psikologlar ve hukukçular başta olmak üzere her insana büyük görev düştüğünü düşünüyorum. Ne yapılması gerekiyorsa uğraşılmalı.

Baba zaten ayrı bir manyak. Günlerce çekmiş o görüntüleri, bir kerelik görüntüler değil ki...Her birinde ayrı kıyafeti var kadının. Bile bile her gün çocuğun işkence çekmesine razı olmuş, sırf daha fazla görüntü elde edebilmek için. Babanın da ceza alması gerekiyor.
İnanamıyorum. İnanamıyorum. İzlemediğim için bilmiyordum. Derhal çocuklar koruma altına alınmalı. Derhal.. Böyle şeytanların arasında mı kalmış bu yavrucak?

Back