Konuşma Problemleri bir derdim var

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

sari_seker_38

cano
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
157
0
116
40
Kayseri
benşm 4 yasında bir oğlum var daha cümle kuramıyor.kelime kelime konusuyor.ama 1 den 100 ekadar sayı sayıyor.a dan z ye kadar harfleri sayıyor.ha bide sayıları hem türkçe hem ingilizce sayabiliyor.ne yapmam lazım doktora götürdüm.5 yasına kadar konusur diyor.baska bir doktor ise karsınıza alın sürekli konusun diyor herseyi denedim.ne yapsam ki:31::31::31::31::31:

Kitap okuyun. Resimli kitapları, resimlerini görebileceği şekilde önüne koyun ve okuyun.. sonra da anlatmasını isteyin.. örneğin (atıyorum) tavşan'ı gösterin ve "bu ne?" diye sorun.. tavşan diyecektir.. Peki bu tavşan ne yapıyor diye tekrar sorun koşuyor, oturuyor cevaplarını kabul etmeyin.. tavşan koşuyor tavşan oturuyor lar ile başlayın.. ve bir şeyler isterken tek kelime kullanmasına izin vermeyin.. su dediğinde ne olmuş diyin:) su istiyorum demesini sağlayın.. yavaş yavaş cümle kurmaya başlar..

anladığım kadarı ile sizde de iki dil aynı anda gidiyor.. iki dili aynı anda öğrenen çocuklarda böyle geçici gecikmeler oluyor.. panik yapmayın:)

Back