Bir derdim var

Primaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.426
367
25
Hanımlar küçük bebeğim uyuduğu halde ben araştırmalar içindeyim. Gün içinde fazlasıyla yoruluyorum kızım uyuduğunda uyumam gerekirken aklım yine gidiyor hastalıklara. Sizinle dertleşmek istedim. Ben ileri derece hastalık hastasıyım yıllar önce korona zamanında başladı tomografide kendimce kitle gördüm doktorlar bu kitle va değil normal bişey demesine rağmen inanmadım o günden beri hastalık hastası oldum. Lenf bezlerim şişti gitmediğim özel hastane Prof doktorlar kalmadı. Sürekli kendimi muayene ediyorum biri bişey dese kendimde arıyorum buluyorum doktora gidiyorum bileyin yok diyorlar ben artık nefes alamaz duruma geldim bağırsaklarımda sorun var diye düşündüm kolonoskobioldum temiz geldi onu takmayı bıraktım şimdide tırnağında siyah leke kötü huylu çıkan birini okudum hemen kendimi inceler oldum tırnaklarımda siyah leke varmış gibi geliyor tırnak ucuma yakın yerde gördüm 1 2 tane çok küçükler sonra benlerime bakıyorum kötü bişeye dönerse diye. Bikaç güne şehir turu yapacağız ama ben gitmek bile istemiyorum hastalık hastalığı beni bitiriyor. Kimseye de derdimi anlatamıyorum. En büyük hatayı kendim yaptım en ufacık şeye doktora koştum bi kere psikiyatriye gitmedim. Aramız da benim gibi olanlar var mı çözüm bulabilen var mı yardımcı olurmsunuz

Sizin bence iyi psikolojik ve psikoterapi almanız gerekiyor hemde acil bir şekilde
Durumunuz gerçekten çok ciddi ilerleme kaydettiği süre boyunca kendinize zarar verme durumunuz bile olabilir yanlış yöntem uygulama veya doktor bilmiyor ben biliyorum diyerekten
Tedavi olmanız gerekiyor

İnternetten hastalık araştırmayı bıraktım ve doktorlara inanmayı tercih ettim ve baya azalttım bu takıntımı. Yoksa bu bir dipsiz kuyu gibi düştükçe düşüyosun. Bence biran önce araştırmayı ve kendini incelemeyi bırak

başak burcu musunuz ?

Mutlaka acilinden iyi bir doktora gidin. Psikolojik yardım almalısınız ve bunun farkındasınız. Üzülmeyin zamanla ve destekle bu durumu atlatabilirsiniz

Sizin bence iyi psikolojik ve psikoterapi almanız gerekiyor hemde acil bir şekilde
Durumunuz gerçekten çok ciddi ilerleme kaydettiği süre boyunca kendinize zarar verme durumunuz bile olabilir yanlış yöntem uygulama veya doktor bilmiyor ben biliyorum diyerekten
Tedavi olmanız gerekiyor
Her sıkıntıda doktora koşan ben sanki ilaç kullanmak fayda vermeyecekmiş hep aynı kalacakmışım gibi geliyor

başak burcu musunuz ?

Mutlaka acilinden iyi bir doktora gidin. Psikolojik yardım almalısınız ve bunun farkındasınız. Üzülmeyin zamanla ve destekle bu durumu atlatabilirsiniz
Balık burcuyum hayatı seviyordum ama bu şekilde yaşamak da istemez oldum. Gerçekten de bu zamanları atlatabilir miyim 🥺

Balık burcuyum hayatı seviyordum ama bu şekilde yaşamak da istemez oldum. Gerçekten de bu zamanları atlatabilir miyim 🥺
Tabi bunu istemelisiniz. Psikolog olur psikiyatrist olur destek almak zorundasınız. Ama kendinizi yıpratıp bundan kurtulamam diye düşünmeyin. Biraz zaman alır ama doktorunuz sizi doğru bir şekilde yönlendirir . Geçmiş olsun

Öncelikle çevrenizde daha önce herhangi bir ihmalden vefat eden biri oldu mu acaba o yüzden mi sürekli bu tarz düşünceler geliyor aklınıza? İkinci olarak sağlığınızın kıymetini bilin elbet anormal bir durum olsa zamanla fark edersiniz bazı şeyleri akışına bırakın bebeğinize vakit ayırın bunlar da iyi gelmiyorsa psikolog desteği alın

bi kere psikiyatriye gitmedim.

Kızına yazık. Sen psikiyatriye gidip tedavi olmazsan, kızında küçük yaşta başlayan okb sorunuyla ömür boyu yaşayacak. Sen yine yetişkin olarak bu sorunu yaşıyorsun, o zavallı daha bebeklikten, çocukluğuna hep üzerinde bunu taşıyacak. Çocuklar gayet akıllılar ne görürlerse onu kendilerine işlerler, evde sürekli hastalık hastası olan biriyle büyüyen çocuk hep bunun izini taşır. Sen tedavi olmazsan, hep senin eziyetini, endişelerini çekecek.

Psikiyatriye gitmemek tedaviden kaçmak oluyor.

Doktorların sizi psikiyatriye yönlendirmesi gerekiyordu şimdiye kadar. Biran önce tedavi olun.

Kızına yazık. Sen psikiyatriye gidip tedavi olmazsan, kızında küçük yaşta başlayan okb sorunuyla ömür boyu yaşayacak. Sen yine yetişkin olarak bu sorunu yaşıyorsun, o zavallı daha bebeklikten, çocukluğuna hep üzerinde bunu taşıyacak. Çocuklar gayet akıllılar ne görürlerse onu kendilerine işlerler, evde sürekli hastalık hastası olan biriyle büyüyen çocuk hep bunun izini taşır. Sen tedavi olmazsan, hep senin eziyetini, endişelerini çekecek.

Psikiyatriye gitmemek tedaviden kaçmak oluyor.
Ne kadar doğru yazdınız kızımı iyi yetiştirmeye çalışırken en büyük kötülüğü ben yapıyorum. Dediğiniz gibi kızım ne yaparsam nr dersem örnek alırken bu kadar kötü huyumu örnek alması bu yaşta ne acı olur onun için 🥺

Ne kadar doğru yazdınız kızımı iyi yetiştirmeye çalışırken en büyük kötülüğü ben yapıyorum. Dediğiniz gibi kızım ne yaparsam nr dersem örnek alırken bu kadar kötü huyumu örnek alması bu yaşta ne acı olur onun için 🥺

Zaten son konuların çocuğun hastane işleriyle ilgili. El kadar bebek şimdiden oram buram ağrıyor diye söyleniyor. Örnek almamış, direkt sen olmuş. Tebrikler ne diyim.

Her doktora gitmişsiniz de bir tek gitmeniz gereken branşa gitmemişsiniz😔 kendiniz de farkındasınız psikolojik bir sorun olduğunun ki bu çok iyi bir şey, ee neden vakit kaybediyorsunuz iyileşip rahat bir nefes almak için?

en ufacık şeye doktora koştum bi kere psikiyatriye gitmedim
Niye? Psikiyatrist doktor değil mi? Gitmeyip tedavi olmazsanız durumunuz ilerleyecek bebeğinizin canı da tehlikeye girecek. Onda da hastalık belirtileri arayacaksınız, çocuk doktorunun söylediğiyle yetinmeyeceksiniz. Hep bebek kalmayacak, çocukluk dönemlerinde sizden etkilenecek.

Eski konularınıza baktım, %90' ı sağlık hastalık üzerine. Bir durma noktanız var mı, yani kendinize yok artık diyeceğiniz bir sınır çizebiliyor musunuz?

Ya gidin tedavi olun, bu davranışlarınızın düşüncelerinizin altında yatan sorunu bulun iyileşin ya da bebeğinizden uzak durun. İyileşmediğiniz sürece velayeti bile sizde olmamalı. Kocanız görmüyor mu durumunuzu, çocukla sizi nasıl yalnız bırakıyor?

X