- 25 Haziran 2017
- 216
- 81
- 98
- Konu Sahibi minikorganizer
-
Oturduğum semt tek başına gezilebilecek bir yer değil maalesef ben de çok düşündüm ama cesaret edemedim
Hımm bu iyi fikirmişÜcretsiz kurslara yazıl belediyenin. Mutlaka vardır.
Evet bende bunun farkına vardım fakat yapamıyorumBence sen sürekli evde olduğun için dışarda kendini güvende hissetmiyorsun.
Ev senin tek güvenli alanın haline gelmiş.
Bunu yenmelisin.
Kesinlikle yazın evde boş oturma. Bir kursa gitHımm bu iyi fikirmiş
Evet o yanlışlığı çok yaptım artık dikkat ediyorum :)biraz girişken olmaya çalış ,bi kursa yazıl güleryüzlü ol.ve dikkat et arkadaşım olsun diye de yanlış arkadaşlıklar yapmayasın.
vallahi sizlerle konuşmak bile iyi geldi çok teşekkür ediyorum sizlere birden cesaret geldi yarın doğru dışarı dolaşmaya :)))Ben o yaşlarda okul tatile girince halk eğitim kursuna giderdim, diksiyon ve dil kursu gibi. Öyle tatlı arkadaşlar edindim ki..Hala görüşüyoruz ve bir sıkıntım olsa ilk onlar koşarlar. Böyle böyle açılırsın. Evde durma. Yabancı bir dil öğren, kitaplar al, sahafları dolaş, yanında kimse olmasa bile bir kafeye git iç kahveni çayını. Mis gibi. İlla bir çevren olur evden çıktıkça. O yaşlarda olsaydım şimdi ohoo:)))
Herkes zaten övünmek gibi olmasın da güleryüzlülüğümle bahseder daha önce resim yarışmalarına katılmıştım derecelere bile giriyordum uzun zamandır yapmıyorum aslında iyi gelirSosyalleşebilirsin, kurslara git neye ilgi duyuyorsan ona göre bir dal seç kendine. Orada muhakkak birileriyle iletişime geçersin. Sevecen ol güleryüzlü ol gerisi gelir
KesinlikleHerkes zaten övünmek gibi olmasın da güleryüzlülüğümle bahseder daha önce resim yarışmalarına katılmıştım derecelere bile giriyordum uzun zamandır yapmıyorum aslında iyi gelir
İnşallah hepimize nasip olur teşekkür ediyorumKesinlikleBirde içine atma hiç bişeyi. Boşver hepsi geçiveriyor. Güzel arkadaşlıklar edin hepsi birer hazine olsun. Mutlu ol
Süper ya tam beni anlatıyor bu kitabı okusam mı acaba önerir misiniz?Ben de lise doneminde cok yalnizlik cektim. Sonra niye arkadasim yok diye uzulmeyi birakip kendi arkadasligimdan zevk aldim. Ilgi alanlarima vakit ayirdim. Veee benimle benzer seylerle ilgilenen, benzer kitaplari, filmleri vs. seven az ama oz arkadaslarim oldu.
Bir sabah Heybeli Ada'da bir cay bahcesinde tek basima oturup Orhan Veli'nin su yazisini okudugumu hatirliyorum. Of 20 yil once falandi galiba, saka gibi! Bana cok iyi gelmisti. Sevdigim kismini sana da gonderiyorum. Sana da iyi gelir umarim:
güçlüklere, bir başına da olsa, karşı koyan insan kuvvetli insan olmalı. ben bunu yalnız kalıp ümitsizlik içinde olduğumu hissettiğim anlarda daha iyi anladım. bununla beraber, senelerden beri, o kadar çok zamanlar yalnız kaldım ki bu hale adeta alışır, hatta -kuvvetli olmanın gururunu duymak için- zaman zaman yalnızlığı arar oldum. şu anda gurur diye isimlendirdiğim bu his başlangıçta bir avunma yolu idi. hayatlarının, benim gibi, ıstırapla dolu olduğunu sananlar, buna benzer bir sürü avunma çareleri bulmuşlardır. bu çareler, o yalnız kalmış insanların, yalnızlık anlarındaki arkadaşlarıdır. hayatın karşısında, hatta sırasında ölümün karşısında, ancak bu arkadaşların yardımı ile tutunabiliriz. benim, yukarıda bahsettiğim gurura benzer, birkaç arkadaşım var. vakit olsa da sizinle, onlar hakkında konuşabilsem. ne iyi olur! ama, "garip" için yazacağım bir yazıda işi dertleşmeğe dökersem belki de bana kızarsınız. onun için, size şimdilik, bunların yalnız bir tanesinden bahsedeyim.
"hiçbir yaptığımdan pişman olmayacağım." diye bir karar vermişliğiniz var mıdır? benim vardır. çok da faydasını gördüm. bundan bir hayli zaman evvel böyle bir karar vermemiş olsaydım, üzüntülü günlerimin sayısı muhakkak ki daha fazla olurdu.
Süper ya tam beni anlatıyor bu kitabı okusam mı acaba önerir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?