- 13 Ekim 2016
- 3.455
- 6.157
- 158
Ben de verdim 2 kere tabi ki kimse vermk zorunda kalmasin ama aci gibi bse degil hassasiyet bogazdan alinan rahatszi etmedi beni hemn cekiyor zaten burun biraz rahatsiz da o da aci gibi degil de hassasiyet oluyor yani tuhaf bse cektiginde gozlerim doldu baya . Sonra aci falan kalmamisti bunye meselesidir belki bilmiyorum . Esim 4 kere verdi.Konuyla alakası yok ama birşey sorabilirmiyim. Suruntu örneği alınırken insanın çok canı yaniyormus öylemi. Yaptıran biri sanki 2 kasimin arasina kadar soktular o cubugu cok canım yandı. 3 gun burnumun direği sızladi dedi. O yüzden merak ettim bende..
Evet haklisiniz ama maalesef covid tedavisi gormuyor ki su an. Susuz kalmis vucudu denmis. Evde yatiyor. Az once aradim gece yine ateslenmis. Ama ates düşmeyen bir ates degil. Atesolcer ile olcmusler 36 ya düşüyormuş.Tomografi akciğer hasarını gösterir. Hasar henüz oluşmamış olabilir, eğer pozitifse erken müdahele için güzel bişey.
Gecmis olsun cok . Zaten covid icin verilen ilac da 5 gunluk bir hap yanlis bilmiyorsam sıtma tedavisinde kullaniliyormus esim kullandi ama ben ilacsiz atlattim. Suruntu sonucu da kulucka donemindeyse negatif gelir zaten bizim de ilk testlerimiz negatifti . Bol dinlensin .Evet haklisiniz ama maalesef covid tedavisi gormuyor ki su an. Susuz kalmis vucudu denmis. Evde yatiyor. Az once aradim gece yine ateslenmis. Ama ates düşmeyen bir ates degil. Atesolcer ile olcmusler 36 ya düşüyormuş.
Suruntu testinin sonucu netlestirecek her seyi.
Cok tesekkur ederim. Sizi yormus olmak istemem ama bir soru daha sorabilir miyim? Bu karantina sureci sonrasinda diger insanlarla ne kadar zaman temas kurmamak gerek? Bulasicilik ne zaman sona eriyor?Gecmis olsun cok . Zaten covid icin verilen ilac da 5 gunluk bir hap yanlis bilmiyorsam sıtma tedavisinde kullaniliyormus esim kullandi ama ben ilacsiz atlattim. Suruntu sonucu da kulucka donemindeyse negatif gelir zaten bizim de ilk testlerimiz negatifti . Bol dinlensin .
Bence o olay saibeli mesela biz semptomsuz atlattigimiz icin ilacin bitiminden itibaren 17 gun sonra temize cikariyoruz dedi doktorlar . Ikinci bir testi yapmadilar. Ama esimin is yeri yaptiginda yine pozitif geldi. Test pozitif gelirken bize cikabilirsiniz dediler. Biz negatifi gorene kadar izole olduk acikcasi. Devlet ikinci testleri yapmiyor imkaniniz varsa yaptirin ikinci testleri sonuca gore duruma bakarsinzCok tesekkur ederim. Sizi yormus olmak istemem ama bir soru daha sorabilir miyim? Bu karantina sureci sonrasinda diger insanlarla ne kadar zaman temas kurmamak gerek? Bulasicilik ne zaman sona eriyor?
Şubat ayında her yıl olan bahar alerjim başladı sandım. Astım benzeri nefes darlığı vs. Sonra geçti, 2 hafta sonra aynı belirtiler yine oldu. Sağlık ocağına gittim önce hastaneden korkup. Bana alerji ilacı verdi. Hatta nefesim çok daraldığında kullanmam için fisfis da verdi. Sorun şu ki işe yaramadı bu sefer alerji hapları işe yaramiyordu. Doktora gittim akciğer grafisi falan çekildi korona degil sanırım olsaydı soylerdi. evet nefes darligin var ciddi dedi doktor. İlgisizdi biraz astım mıyım yani dedim ama hebelehubele geveledi astım mıyım değil miyim anlamadım ama astım ilaci yazdı. Çok feci çarpıntı yaptı o ilaçlar da. 20 gün kullandım gündüzleri biraz rahatlıyorum ama uzandigim yattigim an tıkaniyorum astım ilaçları tamamen çözmüyor sorunu. Yine gittim bu sefer başka doktora. Sonra başka doktora gittim yine. ve sonra yine. Dolabım astım ilacıyla dolu en son yine gittim bayramdan önceydi. Sadece sırtımı dinledi astimsin dedi başka ilaç yazdı. Ama tam olarak rahatlatmiyor bu ilaçlar gece hala tikaniyorum diyorum "sana yazcam iki tane ilaç bekle" tarzı kestirip attı. bu ilaç evet ilk günlerde iyi geliyor gibi oldu en azından çarpıntı yapmadi ama gece uyuyamıyorum fisfis bile sıksam yattigim an tıkanıyorum yani yine fark yok özellikle gece nefes alamıyorum. Gündüz de sadece klima karşısında oturuyorken biraz rahatim. Sıcağa neme tahammülüm yok ve sanki karnımda yer kaplayan ağırlık yapan birşey var da o akciğerlerimi sıkıştırıyor gibi hissediyorum. İki adım atsam nefes nefese kalıyorum. Nemli buharlı ortamda nefes alamıyorum gözüm kararıyor. İştahım yok çünkü en ufak şişkinlik yüzünden nefes alacak yerim kalmıyor. Ayağa kalkıp iki adım atmak işkence. Bir ev supureyim diyorum işkence. Markete gideyim diyorum işkence. Sanki suyun içindeyim gibi hep aldığım nefes yetmiyor nefes alacak yerim de yok. Korona testi de yapmıyorlar ama gün geçtikçe kötüleşiyorum astım ilaçlari işe yaramıyor. Bıktım. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun.
Bazı insanlar abartmaya bayılır. Çevremde belki 50 kişi test yaptırdı. Anlık geçen bir şey olduğunu söylüyor herkes acıdan çok huylanma hissi gibi anlatıyorlar.Anlatan kişi hem boğaz hem burun dedi. Çok canım yandı dedi bende merak ettim. Bogazdan da öyle hemen dilin üstünden degilmis epey bi asagidan aliniyormus.
Kesinlikle anlık bir gıdıklama hissi gibi 3 yaşında kızım dahi yaptırdı bizim için çok zor bişey değilBazı insanlar abartmaya bayılır. Çevremde belki 50 kişi test yaptırdı. Anlık geçen bir şey olduğunu söylüyor herkes acıdan çok huylanma hissi gibi anlatıyorlar.
Mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına ve ardından kardiyologa gitmenizi öneririm. Astım konusunda en doğru yönlendirmeyi ve teşhisi göğüs hastaliklari uzmani bir doktor yapacaktır. Ben de alerjik astım hastasıyım, grip bile olsam zaten yıllardır beni takip eden bir uzman doktora giderim. Geçmiş olsun, Allah şifa versin.Şubat ayında her yıl olan bahar alerjim başladı sandım. Astım benzeri nefes darlığı vs. Sonra geçti, 2 hafta sonra aynı belirtiler yine oldu. Sağlık ocağına gittim önce hastaneden korkup. Bana alerji ilacı verdi. Hatta nefesim çok daraldığında kullanmam için fisfis da verdi. Sorun şu ki işe yaramadı bu sefer alerji hapları işe yaramiyordu. Doktora gittim akciğer grafisi falan çekildi korona degil sanırım olsaydı soylerdi. evet nefes darligin var ciddi dedi doktor. İlgisizdi biraz astım mıyım yani dedim ama hebelehubele geveledi astım mıyım değil miyim anlamadım ama astım ilaci yazdı. Çok feci çarpıntı yaptı o ilaçlar da. 20 gün kullandım gündüzleri biraz rahatlıyorum ama uzandigim yattigim an tıkaniyorum astım ilaçları tamamen çözmüyor sorunu. Yine gittim bu sefer başka doktora. Sonra başka doktora gittim yine. ve sonra yine. Dolabım astım ilacıyla dolu en son yine gittim bayramdan önceydi. Sadece sırtımı dinledi astimsin dedi başka ilaç yazdı. Ama tam olarak rahatlatmiyor bu ilaçlar gece hala tikaniyorum diyorum "sana yazcam iki tane ilaç bekle" tarzı kestirip attı. bu ilaç evet ilk günlerde iyi geliyor gibi oldu en azından çarpıntı yapmadi ama gece uyuyamıyorum fisfis bile sıksam yattigim an tıkanıyorum yani yine fark yok özellikle gece nefes alamıyorum. Gündüz de sadece klima karşısında oturuyorken biraz rahatim. Sıcağa neme tahammülüm yok ve sanki karnımda yer kaplayan ağırlık yapan birşey var da o akciğerlerimi sıkıştırıyor gibi hissediyorum. İki adım atsam nefes nefese kalıyorum. Nemli buharlı ortamda nefes alamıyorum gözüm kararıyor. İştahım yok çünkü en ufak şişkinlik yüzünden nefes alacak yerim kalmıyor. Ayağa kalkıp iki adım atmak işkence. Bir ev supureyim diyorum işkence. Markete gideyim diyorum işkence. Sanki suyun içindeyim gibi hep aldığım nefes yetmiyor nefes alacak yerim de yok. Korona testi de yapmıyorlar ama gün geçtikçe kötüleşiyorum astım ilaçlari işe yaramıyor. Bıktım. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun.
Belkide işlemi yapan kişiylede alakalıdır. Mesela iğne yaptırırken yada serum için damar yolu actirirkende öyle oluyor. Kimisi insanın cigerini söküyor kimisi de ne zaman yapacak diye beklerken bitmiş oluyor.Bazı insanlar abartmaya bayılır. Çevremde belki 50 kişi test yaptırdı. Anlık geçen bir şey olduğunu söylüyor herkes acıdan çok huylanma hissi gibi anlatıyorlar.
Sağolun. Göğüs hastalıklarına gittim işte kaç oldu. Bir alerji testi yapmadılar. Senelerdir özellikle yüzümde ani kızarıklıklar belirir minik sinek ısırığına benzer. Kaşıntısı çok az ve yarım saate 1 saate geçiyor. Yaz kış her dönem oluyor. Demek ki birşeyler dokunuyor ama şu alerji testini bir türlü yapmadılar. Neyden uzak durmam gerektiğini bilsem belki hepsi çözülecek.Mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanına ve ardından kardiyologa gitmenizi öneririm. Astım konusunda en doğru yönlendirmeyi ve teşhisi göğüs hastaliklari uzmani bir doktor yapacaktır. Ben de alerjik astım hastasıyım, grip bile olsam zaten yıllardır beni takip eden bir uzman doktora giderim. Geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Hangi sehirdesiniz bilemiyorum ama tıp fakultelerinin aleerji bölümünden randevu alıp oradan test isteyebilirsiniz. Çocukluğumdan beri alerjik astimim var, bana 9-10 yaşlarındayken test yapılmıştı. Bazen vücudumda farklı bir hastaliga dair belirti çıkıyor ama çoğunlukla ne için gidersem hep doktorlardan "alerji" yanıtını alıyorum. Anksiyete ve panik atak tedavisi de gördüm, inanın psikolojik olarak yaşadığım hastalık belirtileri de çok fazlaydı. Şimdi çok şükür eskiye nazaran iyiyim. Yıllardır hergun olmasa da haftada 1-2 kez içtiğim bir alerji ilacım var onun sayesinde rahatım. Ancak hamilelik döneminde kullanmam yasak, çok şükür -evden de pek cikmadigim icin - 6-7 aydır ciddi bir alerjik belirti yaşamıyorum.Sağolun. Göğüs hastalıklarına gittim işte kaç oldu. Bir alerji testi yapmadılar. Senelerdir özellikle yüzümde ani kızarıklıklar belirir minik sinek ısırığına benzer. Kaşıntısı çok az ve yarım saate 1 saate geçiyor. Yaz kış her dönem oluyor. Demek ki birşeyler dokunuyor ama şu alerji testini bir türlü yapmadılar. Neyden uzak durmam gerektiğini bilsem belki hepsi çözülecek.
Yediğim şeyleri takip ettim yumurta çok tüketiyordum yumurtayı birkaç gün kesmeyi denedim değişiklik olmadı. yediğim her şeyi böyle test ettim ama tespit edemedim gözümden kaçan birşeyler var muhakkak. 18 yaşındayken ilk bahar alerjisi yaşadigimda doktor test yapmıştı. Çimen ve aspirin alerjim var. Her yıl bahar aylarında 2 haftalık ataklarım olurdu ama en geç 2 haftaya geçerdi. Bu sefer geçmiyor ve o kızarıklıklar da hep oluyor o yüzden daha kapsamlı bir test gerekiyor diye düşünüyorum ayrıca sonradan başka birşeylere alerji gelişmiş de olabilir. Eğer ev akari tozuna alerjim varsa ondan böyle oluyorsam yandım çünkü şu sıralar bu nefes darlığından dolayı çocuğumu bile yıkayamıyorum temizlik nasıl yapayım.Hangi sehirdesiniz bilemiyorum ama tıp fakultelerinin aleerji bölümünden randevu alıp oradan test isteyebilirsiniz. Çocukluğumdan beri alerjik astimim var, bana 9-10 yaşlarındayken test yapılmıştı. Bazen vücudumda farklı bir hastaliga dair belirti çıkıyor ama çoğunlukla ne için gidersem hep doktorlardan "alerji" yanıtını alıyorum. Anksiyete ve panik atak tedavisi de gördüm, inanın psikolojik olarak yaşadığım hastalık belirtileri de çok fazlaydı. Şimdi çok şükür eskiye nazaran iyiyim. Yıllardır hergun olmasa da haftada 1-2 kez içtiğim bir alerji ilacım var onun sayesinde rahatım. Ancak hamilelik döneminde kullanmam yasak, çok şükür -evden de pek cikmadigim icin - 6-7 aydır ciddi bir alerjik belirti yaşamıyorum.
Siz belirtilerinizi biraz takip etmeye çalışın, örneğin ev temizliği yaptıktan sonra mi sıkıntı oluyor veya evde yün Yorgan yastık vs varsa onlar da alerji yapabilir ve astım belirtisi ortaya çıkar. Ya da yediğiniz bazı besinlere de alerjik reaksiyon gösteriyor olabilirsiniz. Ama dediğiniz gibi bir test yaptirsaniz daha rahat kontrol altına alirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?