- 14 Şubat 2018
- 145
- 241
- 53
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana aktarilan ayaklari buz gibi vücudu cayir cayir yaniyor. Atesolcer ile olcmuslerdir diye dusunuyorum.Halanız ateşini ölçmüş mü belki sadece ateş hissidir sıcaklar ya da psikolojik olarak vs
Şubat ayında her yıl olan bahar alerjim başladı sandım. Astım benzeri nefes darlığı vs. Sonra geçti, 2 hafta sonra aynı belirtiler yine oldu. Sağlık ocağına gittim önce hastaneden korkup. Bana alerji ilacı verdi. Hatta nefesim çok daraldığında kullanmam için fisfis da verdi. Sorun şu ki işe yaramadı bu sefer alerji hapları işe yaramiyordu. Doktora gittim akciğer grafisi falan çekildi korona degil sanırım olsaydı soylerdi. evet nefes darligin var ciddi dedi doktor. İlgisizdi biraz astım mıyım yani dedim ama hebelehubele geveledi astım mıyım değil miyim anlamadım ama astım ilaci yazdı. Çok feci çarpıntı yaptı o ilaçlar da. 20 gün kullandım gündüzleri biraz rahatlıyorum ama uzandigim yattigim an tıkaniyorum astım ilaçları tamamen çözmüyor sorunu. Yine gittim bu sefer başka doktora. Sonra başka doktora gittim yine. ve sonra yine. Dolabım astım ilacıyla dolu en son yine gittim bayramdan önceydi. Sadece sırtımı dinledi astimsin dedi başka ilaç yazdı. Ama tam olarak rahatlatmiyor bu ilaçlar gece hala tikaniyorum diyorum "sana yazcam iki tane ilaç bekle" tarzı kestirip attı. bu ilaç evet ilk günlerde iyi geliyor gibi oldu en azından çarpıntı yapmadi ama gece uyuyamıyorum fisfis bile sıksam yattigim an tıkanıyorum yani yine fark yok özellikle gece nefes alamıyorum. Gündüz de sadece klima karşısında oturuyorken biraz rahatim. Sıcağa neme tahammülüm yok ve sanki karnımda yer kaplayan ağırlık yapan birşey var da o akciğerlerimi sıkıştırıyor gibi hissediyorum. İki adım atsam nefes nefese kalıyorum. Nemli buharlı ortamda nefes alamıyorum gözüm kararıyor. İştahım yok çünkü en ufak şişkinlik yüzünden nefes alacak yerim kalmıyor. Ayağa kalkıp iki adım atmak işkence. Bir ev supureyim diyorum işkence. Markete gideyim diyorum işkence. Sanki suyun içindeyim gibi hep aldığım nefes yetmiyor nefes alacak yerim de yok. Korona testi de yapmıyorlar ama gün geçtikçe kötüleşiyorum astım ilaçlari işe yaramıyor. Bıktım. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun.
Hayır ama düşünüyordum kalpten olabilir mi diye. Olabilir mi ki. Boşuna gitmiş olurum diye doktora gidesim de gelmiyor tehlikeli. Kalpten olabilir mi? Zaman zaman kalbimde tekleme oluyor da çok ciddiye almadım çok sık olmuyor çünkü.Kalp doktoruna muayene oldunuz mu?
Nemli havada nefes almak zorlasir. Doktor nasil net olarak astim diyemedi acaba. Baska doktora gorun bence. Belki Anksiyeten var. Astım için Bir küp şekere bir iki damla kemik yağının iyi geldiğini duymuştum bir de keciiboynuzu kürü nefes darlığı için. Yaşını bilmiyorum ama çarpıntı falan varsa kalp doktoruna da bi görünsen iyi olur.Şubat ayında her yıl olan bahar alerjim başladı sandım. Astım benzeri nefes darlığı vs. Sonra geçti, 2 hafta sonra aynı belirtiler yine oldu. Sağlık ocağına gittim önce hastaneden korkup. Bana alerji ilacı verdi. Hatta nefesim çok daraldığında kullanmam için fisfis da verdi. Sorun şu ki işe yaramadı bu sefer alerji hapları işe yaramiyordu. Doktora gittim akciğer grafisi falan çekildi korona degil sanırım olsaydı soylerdi. evet nefes darligin var ciddi dedi doktor. İlgisizdi biraz astım mıyım yani dedim ama hebelehubele geveledi astım mıyım değil miyim anlamadım ama astım ilaci yazdı. Çok feci çarpıntı yaptı o ilaçlar da. 20 gün kullandım gündüzleri biraz rahatlıyorum ama uzandigim yattigim an tıkaniyorum astım ilaçları tamamen çözmüyor sorunu. Yine gittim bu sefer başka doktora. Sonra başka doktora gittim yine. ve sonra yine. Dolabım astım ilacıyla dolu en son yine gittim bayramdan önceydi. Sadece sırtımı dinledi astimsin dedi başka ilaç yazdı. Ama tam olarak rahatlatmiyor bu ilaçlar gece hala tikaniyorum diyorum "sana yazcam iki tane ilaç bekle" tarzı kestirip attı. bu ilaç evet ilk günlerde iyi geliyor gibi oldu en azından çarpıntı yapmadi ama gece uyuyamıyorum fisfis bile sıksam yattigim an tıkanıyorum yani yine fark yok özellikle gece nefes alamıyorum. Gündüz de sadece klima karşısında oturuyorken biraz rahatim. Sıcağa neme tahammülüm yok ve sanki karnımda yer kaplayan ağırlık yapan birşey var da o akciğerlerimi sıkıştırıyor gibi hissediyorum. İki adım atsam nefes nefese kalıyorum. Nemli buharlı ortamda nefes alamıyorum gözüm kararıyor. İştahım yok çünkü en ufak şişkinlik yüzünden nefes alacak yerim kalmıyor. Ayağa kalkıp iki adım atmak işkence. Bir ev supureyim diyorum işkence. Markete gideyim diyorum işkence. Sanki suyun içindeyim gibi hep aldığım nefes yetmiyor nefes alacak yerim de yok. Korona testi de yapmıyorlar ama gün geçtikçe kötüleşiyorum astım ilaçlari işe yaramıyor. Bıktım. Benim gibi olan var mı lütfen yardımcı olun.
Merhaba Kizlar
Dilerim hepiniz iyisinizdir.
Aramızda bir bilen varsa danismak istediğim bir covid meselesi var.
Halam bayramda memlekete gitti. Iki gun once bir arkadasi ziyarete gelmiş aksam evine gidince bu arkadas ateşlenmiş. Atesi dusmeyince hastaneye gidiyor covid testi pozitif. Gorustugu kisiler arasinda halam da olduğu icin karantinaya alindilar.
Halam ve arkadasi görüşürken ikisi de maske takmis bu arada.
Bir gün sonra halam de ateşleniyor. Temizlik isleri ile cok ugrastim ondandir vs diyor ama nihayetinde hastaneye gidiyorlar. Tomografi sonucu temiz. Halamin onunla birlikte olan eniştemin ve babaannenin de tomografi sonucu temiz.
Halamin atesi icin de susuz kalmis olabilirsin demis dr. Yine de suruntu ornegi almislar eve yollamislar. Halam yillardir ateşlenmemis . Bu tablo covide benzemiyor mu? Tesaduf olabilir mi?
Tomografisi sorunsuz olup da Covid geciren birini duydunuz mu gordunuz mu?
Hepinize sağlıklı gunler diliyorum.
En son gittiğim doktor sırtımı dinledi iki nefes aldım astım dedi. Ama güvenemiyorum çünkü bir öyle bir böyle çelişkili konuştu. İlacı yazarken alerjik mi kronik mi anlamak için "şimdi ben kronik astım mıyım yani" dedim. Yok alerjik dedi. Babam yanimdaydi bu sefer babamla gittim kendimi ifade edemiyorum çünkü tam. Son zamanlarda doktorlardan da çekinir oldum. Babam dedi ki tuzlu suyla gargara yapsa geçmez mi hocam bence astim falan yok alerjik burun akıntısı bogazini tikiyordur tuzlu su rahatlatir. doktor u dönüşü yaptı "kronik astım bu tuzlu suyla geçmez" dedi. Yani bir astim var ama alerjik mi, alerjikse alerji testi yapmaliydi değil mi. Gittiğim her doktor da özensiz başından savıyor.Nemli havada nefes almak zorlasir. Doktor nasil net olarak astim diyemedi acaba. Baska doktora gorun bence. Belki Anksiyeten var. Astım için Bir küp şekere bir iki damla kemik yağının iyi geldiğini duymuştum bir de keciiboynuzu kürü nefes darlığı için. Yaşını bilmiyorum ama çarpıntı falan varsa kalp doktoruna da bi görünsen iyi olur.
Bence büyük ihtimal psikolojik bir durum yaşıyorsun. Sanki hafiften panik sezdim anlatımında.
AkEn son gittiğim doktor sırtımı dinledi iki nefes aldım astım dedi. Ama güvenemiyorum çünkü bir öyle bir böyle çelişkili konuştu. İlacı yazarken alerjik mi kronik mi anlamak için "şimdi ben kronik astım mıyım yani" dedim. Yok alerjik dedi. Babam yanimdaydi bu sefer babamla gittim kendimi ifade edemiyorum çünkü tam. Son zamanlarda doktorlardan da çekinir oldum. Babam dedi ki tuzlu suyla gargara yapsa geçmez mi hocam bence astim falan yok alerjik burun akıntısı bogazini tikiyordur tuzlu su rahatlatir. doktor u dönüşü yaptı "kronik astım bu tuzlu suyla geçmez" dedi. Yani bir astim var ama alerjik mi, alerjikse alerji testi yapmaliydi değil mi. Gittiğim her doktor da özensiz başından savıyor.
Anksiyetenin belirtilerini görünce anksiyeteden falan da şüphelenmeye başladım çünkü covid ile ilgili kötü bir haber alınca o gün nefes darligim artıyor psikolojik olarak çok kötü hissediyorum. ağlıyorum kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum. "Minik 3 yaşında bir kızım var ya ölüp onu böyle bir dünyada yalnız bırakırsam." Bu düşünce beni delirtecek az kaldı. Rahat olayım psikolojiktir takmayayim kendi kendimi hasta ediyorum diyorum ama 6 ay oldu geçmiyor her yolu denedim. Eski rahatlığımı özlüyorum ne kıymetliymiş meğer sağlık...
Özelden yazdım sanaEn son gittiğim doktor sırtımı dinledi iki nefes aldım astım dedi. Ama güvenemiyorum çünkü bir öyle bir böyle çelişkili konuştu. İlacı yazarken alerjik mi kronik mi anlamak için "şimdi ben kronik astım mıyım yani" dedim. Yok alerjik dedi. Babam yanimdaydi bu sefer babamla gittim kendimi ifade edemiyorum çünkü tam. Son zamanlarda doktorlardan da çekinir oldum. Babam dedi ki tuzlu suyla gargara yapsa geçmez mi hocam bence astim falan yok alerjik burun akıntısı bogazini tikiyordur tuzlu su rahatlatir. doktor u dönüşü yaptı "kronik astım bu tuzlu suyla geçmez" dedi. Yani bir astim var ama alerjik mi, alerjikse alerji testi yapmaliydi değil mi. Gittiğim her doktor da özensiz başından savıyor.
Anksiyetenin belirtilerini görünce anksiyeteden falan da şüphelenmeye başladım çünkü covid ile ilgili kötü bir haber alınca o gün nefes darligim artıyor psikolojik olarak çok kötü hissediyorum. ağlıyorum kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum. "Minik 3 yaşında bir kızım var ya ölüp onu böyle bir dünyada yalnız bırakırsam." Bu düşünce beni delirtecek az kaldı. Rahat olayım psikolojiktir takmayayim kendi kendimi hasta ediyorum diyorum ama 6 ay oldu geçmiyor her yolu denedim. Eski rahatlığımı özlüyorum ne kıymetliymiş meğer sağlık...
Konuyla alakası yok ama birşey sorabilirmiyim. Suruntu örneği alınırken insanın çok canı yaniyormus öylemi. Yaptıran biri sanki 2 kasimin arasina kadar soktular o cubugu cok canım yandı. 3 gun burnumun direği sızladi dedi. O yüzden merak ettim bende..Ben varım herşeyim kan tahlilim dahil temiz çıktı sürüntü testinde pozitif olduğu anlaşıldı canım muhtemelen öyledir.. Allah şifa versin bu arada
Boğazdan alınmıyor muydu ya o. Bir pandemi hastanesinin bir gününü anlatan belgeselde boğaza bir çubuk soktuklarini gormuştumKonuyla alakası yok ama birşey sorabilirmiyim. Suruntu örneği alınırken insanın çok canı yaniyormus öylemi. Yaptıran biri sanki 2 kasimin arasina kadar soktular o cubugu cok canım yandı. 3 gun burnumun direği sızladi dedi. O yüzden merak ettim bende..
Anlatan kişi hem boğaz hem burun dedi. Çok canım yandı dedi bende merak ettim. Bogazdan da öyle hemen dilin üstünden degilmis epey bi asagidan aliniyormus.Boğazdan alınmıyor muydu ya o. Bir pandemi hastanesinin bir gününü anlatan belgeselde boğaza bir çubuk soktuklarini gormuştum
Ben de korktum şimdi.Anlatan kişi hem boğaz hem burun dedi. Çok canım yandı dedi bende merak ettim. Bogazdan da öyle hemen dilin üstünden degilmis epey bi asagidan aliniyormus.
Ne yalan soyleyeyim bende korktum. Ki anlatan kişi öyle kolay kolay ne suram ağrıdı der ne buram acidi der. Bu suruntu verme olayının doğum.sancisindan daha beter olduğunu söyledi çok.morelim bozuldu.Ben de korktum şimdi.
Yok biz yine de öyle düşünmeyelim sonuçta bu virüse yakalanırsak o acı hiçbir şey değil. Geçenlerde sinüzitimi kontrol ettirmek için doktora gittim orada da burnuma derinlere kadar bir alet soktu doktor. Acıdı biraz ama öyle abartılacak kadar değil aşı gibi düşünün olacak bitecek. Virüs şüphesi varsa agrı aklımıza bile gelmez zaten korkmayalım.Ne yalan soyleyeyim bende korktum. Ki anlatan kişi öyle kolay kolay ne suram ağrıdı der ne buram acidi der. Bu suruntu verme olayının doğum.sancisindan daha beter olduğunu söyledi çok.morelim bozuldu.
Nefes darlığı özellikle iş güç yaptırmayacak kadarı kalpten de olur, bir de çarpıntı falan demişsiniz. Esasında doktorun bu yönden de bakması lazımdı.Hayır ama düşünüyordum kalpten olabilir mi diye. Olabilir mi ki. Boşuna gitmiş olurum diye doktora gidesim de gelmiyor tehlikeli. Kalpten olabilir mi? Zaman zaman kalbimde tekleme oluyor da çok ciddiye almadım çok sık olmuyor çünkü.
Hayır ama düşünüyordum kalpten olabilir mi diye. Olabilir mi ki. Boşuna gitmiş olurum diye doktora gidesim de gelmiyor tehlikeli. Kalpten olabilir mi? Zaman zaman kalbimde tekleme oluyor da çok ciddiye almadım çok sık olmuyor çünkü.
Maalesef ki evet ama herkese göre değil sanırım birinden alırken hiç ses çıkarmadılar ben kabini yıkıyordum neredeyseKonuyla alakası yok ama birşey sorabilirmiyim. Suruntu örneği alınırken insanın çok canı yaniyormus öylemi. Yaptıran biri sanki 2 kasimin arasina kadar soktular o cubugu cok canım yandı. 3 gun burnumun direği sızladi dedi. O yüzden merak ettim bende..