günaydın bacılarrr
nasılsınızz bakalımm
doktordan geldim sabah yumurtam çok güsel büyümüş iğne verdi akşam 7 de olcam
kısmetse cuma günü de aşılamam olcakk
bi yandan bebeğime çok yakın hissediyorum kendmi bi yandan çok uzak
duanıza ihtiyacım varrr hemde çookkk
masaallah cnm
allah yar ve yardımcın olsun senin sebebinde bu olsun kavus bebeğine inş.
hepimiz adet olunca uzaklasıyoruz sonra yumurtlamadan adte kadar yakınlasıyoruz tez zamanda allah yüzümüzü güldürsün inş.
rahat ol stres yapma dualarımız seninle.
kızlar bu arada kan testiyle ilgili bir yazı buldum hak verdim yazan dr a sizinle paylaşmak istedim.
Gebelik için kan testi ne zaman yapılmalı?
Gebelik için kan testi eğer doktor tarafından belirli bir tıbbı gereklilik yoksa yapılmamalı. Neden yapılmamalı? Çünkü bir kadın gebeliği çok istiyor, ondan sonrada kan testi yaptı. Kan testleri bu arada adet döngüsü 28 gün olan bir kadında 14. gün yumurtlama günü diyelim. 14.-15. günü hamile kaldı, 1 hafta 10 gün sonra kanda Beta HCG artık salgılanmaya başlamıştır ve o dönemden itibaren pozitif çıkmaya başlayabilir. Ancak klinik çalışmamızdan şunu biliyoruz ki; başlayan hamileliklerin %50’si henüz daha adet gecikmesi dönemine bile ulaşmadan kandan yok oluyor.
Eğer tıbbi bir gereklilik yoksa, tıbbi gereklilik şu olabilir; işte
tüp bebek yapılmıştır, daha önceden dış gebelik geçirmiştir, daha önceden mol gebeliği geçirmiştir veya başka bir endikasyonla tekrarlayan düşükleri vardır, ilaç tedavisine başlaması gerekiyor… Bu tür durumlar olmadığı sürece kadınlarımıza Beta HCG kan testiyle gebelik saptamasını önermiyoruz; çünkü moral bozukluğuna neden olabilir, veya işte yanlış yorumlanabilir. Yani kanda Beta HCG saptamış olmak, adet gecikmesi olmadan önce gebelik olduğunu gösteriyor ama o gebeliğin %50 olasılıkla devam etmeyeceğini söyleyebiliriz klinik çalışmalarımızdan. O yüzden eğer ilk gebeliğini yaşayacak ve heyecanla bekleyen bir anne adayı ise klasik olarak adet gecikmesini bekleyip idrar testi yapması onun zaten mutlu olmasına neden olacaktır. Kan testlerini sadece ve sadece doktor endikasyonuyla yapılmasını öneriyoruz.