bir bebekle tüm gün uğraşıyoruz 3-4 çocuğa nasıl yetiyorlar?

heromum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
25
2
86
İstanbul
bebeğimle yemeği,uykusu,altı filan derken günü bitiriyorum.kendime vakit ayıramamaktan muzdaribim.komşularda var 3 -4 çocuklu aileler.anneler nasıl bakabiliyor hayret ediyorum doğrusu.sonuçta her çocuğun düzeni farklıdır.yoksa ben mi çok yavaşım anlamadım.

canım bunun cesıtlı sebeblerı var tabıı oncelıkle senın bebege bakıs acınla onların bakıs acısı aynı olmuyor mısal esım dogulu mesela orda bakıyorum bebeklerını karnını doyurup altını temızleyıp bırakıyorlar ve ılgınctır o bebekler asla sorun cıkarmıyor oyle ek gıdaymıs sebze corbaları vs mıs ne mumkun cayın ıcıne yag peynır ekmek koyup yedırıyorlar oysa bız meyvce saatı yogurt saatı aman su aman bu derken onlarınkıde buyuyor bızım kıde mesela cocuk sayısının fazlalıgıda boyle onlar ıstısnasız her sene doguruyor mesela benım kucuk kızım su an 7 yasında ve orda 7 yasında bır cocugun en az 5 kardesı daha var ve o onlardan sorumlu ınan kı yanı bebege baktıgını uyuttugunu vs goruyorsun dahası buyuk kızım 10 yasında cogu kez yatagını toplamaz hanfendı ama gorumcemın 9 yasındakı kızı butun evın ısını yemek bulasık dahıl yapıp mısafır agırlıyor yasamadan ınanamazsın bende sok oluyorum gercek bunlar sonucta bakıs acısı ıste onem vermekle yetıstırme tarzıyla alakalı bu arada cocugun yası ılerledıkce senın ona ayıracagın zamanda azalır elbet benım kızlarımın arası 2.5 yas ama hamdolsun rahat buyuttum once rabbım tabıı ama kolay buyuduler

Son düzenleme:
Bunu bende düşünürüm, anneme hep nasıl büyüttün bizi sne ya ben yapamıyorum diyorum...
aramızda cok yas farkı var ama annemin yanında hep ananem varmış birde çalışıyormuş... ben haftada 2 gün işe gidiyorum geri kalanı evden çalışıyorum babam annem hep yardımcı ama ben yapamıyorum,yemek,iş,bebek gece kalk otur ben beceriksizim diyorum birde yoruruluyorum... geçen kocama dedim seni cok seviyorum kızımı cok seviyorum ama artık yapamıcam diye sürekli diken üstünde oturuyorum sanki... kendime zamandan geçtim iki kaş aldırsam kendime masaj yaptırmısım gibi geliyor:43:

vallahi ben de hep bunu dusunuyorum.halamin kizinda 3 var .4,3,2 yasinda .yine lursa yine dogururum diyor.ya ben birine zor guc yetisiyorum sen nasil buyutuyorsun diye soruyorum hep.

arkadaslar is basa dusunce inaninki oluyor .. ben oglumu cok zor buyuttum, cok dert yandim, cok agladim cok yakindim 6 saat uyku yetmiyordu suan oglum iki bucuk yasinda kizim 26 gunluk .. sezeryan oldum ilk 20 gun yardim aldim sonra annem gitti .. esim bu ara cok yogun calisiyor 1 haftadir yalniziz ..
inanin olup gidiyor .. daha programli oluyr insan, yeterki sagligi yerinde olsun .. annem gideli hem iki cocugun bakimi hemde ev isi camasir, utu temizlik ve hepsi uzerimde ..
1. cocukta cok acemi oluyorsunuz sanki bebege birsey olucakmis gibi her adiminizi dikkatli atiyorsunuz, herseyine ozeniyorsunuz ve buda anneyi psikolojik olarak cok yoruyor .. ama 2. mecburen biraz saliveriyorsunuz cunku birde evde ilgiye hic doymayan abi yada abla oluyor o yuzden mecburen bebek 2. planda kaliyor ..
ve gercekten bi sekilde olup gidiyor en onemlisi saglik ve huzur ..

Back