Bir Bebek Sallama Sorununu da Benden

Ben emzirerek karanlıkta biz nasıl uyuyorsak çocuğumuda öyle uyutuyordum. Gece ve gunduz kavramini en başinda öyle aliştirdım. Ve hatta 2 yaşına kadar bizimle uyudu . 2 yaşından sonra odasına geçirdim orda elini tutarak uyuturum sonra odama geçerim. Hiç zorlanmadim. Çocuğum tam bir meme bağimlisiydi sütten kesene kadar yipraniyordum ama geçiceğini bilerek sabır gosteriyordum. Uyku eğitimi hiç vermedim hazırolduğu zamanı gozlemledim.
Hazir oldugunu nasil anladiniz peki ?

Ara ara teklif ettim baktım olumlu tepki veriyor vakit kaybetmedim😊 olumsuz tepki verseydi istemeseydi zorlamazdim akışa bıraktım bazen bizler için zor oluyor ama geçici bir durum ve hatta eminim bugünlerı çok ozleyeceğiz 😊 yanında yatırma Virt zırt diyen kişilerin çocukları ağlayarak uyurken benimki benimle uyurdu ,bağımlı olur dediler ama güvenli bağlanmayı okadar güzel kurdumki asla bağımlı olmadı . Odasına aksine kolay alıştı severek uyuyor.

Kizim 7 aylik 1 saat uyudugu cok nadirdir genelde yarim saat ve az uyudugu icin 1.5 2 saat sonra huysuzlanmaya basliyor eger disarda arabada veya bebek arabasinda degilse yarim saat uyumasi icin yarim saat ugrasiyorum bazen kisir dongu gibi surekli devam ediyor bu dongu
Kızım böyleydi benimde,gündüz neyse (arabada gezdirip uyutuyordum evde uyumazsa)de akşam olsun istemezdim,ağlayıp uyumak istemediği,sabaha kadar sürekli uyandığı için. 2 yaşından sonra düzeldi ama kızımda. Uyuması sorun olmadı çoğu zaman.
Normalde calisiyordum dogumdan dolayi isten ayrildim kizimin alerjik durumundan dolayida kimseye guvenip emanet edemeyecegim icin alerjisi gecene kadar evdeyim ama eninde sonunda ise donecegim bu yuzden 2 yas benim icin cok uzun sure gonlum isterki kres yasina kadar kendim bakip buyuteyim ancak simdilik mumkun gorunmuyor. O yuzden bir sorunsuz bir rutin olusturmak istiyorum. Zaten kizimi zorlayacak uzecek yollara hic giremem kiyamam ona. Yavas yavas bir duzen oturtursam eger ise basladigimda hem duzenini degistirip hem de yanliz birakmam diye dusunuyorum. Belki de gereksiz endise ediyorum bilemiyorum.
Her akşam aynı saatte,banyo,masaj yapabilirsiniz,ışıkları kapatıp uyku moduna geçebilirsiniz ama olmazsa olmuyordur,2 çocuğumda birbirinden farklı bu uyku konusunda ve inanın zamanı gelince oturuyor düzen. Kendileri karar veriyorlar biz farketmesekte.
Şunu eklemeden geçemeyeceğim, çocuk büyütürken,özellikle bebeklik döneminde çok uzun vadeyi düşünüp iç karartmamak gerek. Kızım bebekken hep derdim mahvoldum bittim diye düzelmeyecek gibi hissediyordum. Ne zaman günü kurtarmaya odaklandım o zaman çözümlerim daha gerçekçi ve işe yarar oldu. Uyumuyor mu bindir arabasına yada oto koltuğuna çık dolaş dedim kendime mesela,öyle de yaptım. Kafayı takıp kendimi mutsuz hissettiğimde daha da sarpa sardı herşey.

Son düzenleme:
Gaz sancılarımız bitince beşiğine koyup ışığı kapatarak uyuttum sanırım 3 4 aylık falandık emzikte vermedim ben emzik düşünce uyanıyordu ikide bir bir dahada vermek istemedim en baştan sallamaya alıştırmamak gerekiyor ama çocuğun mizacıda önemli memeye çok düşkün ve uykuya direnen bebekse kurallar fasa fiso kalıyor. Ama geç kalmış değilsiniz uyku eğitiminden korkmayın zaten hazır olup olmadığını anlarsınız. Zorlayacaksınız diye birşey yok sonuçta. Önemli olan küçükken alıştırmak
Benimde 1 aylik bebeğim var emzik bizim başımızın belası oldu. Emzikle uyuduğunda emzik düşünce ağlamıyor uyumaya devam ediyor ama gun içerisinde gözleri açık emzik emiyor düşsün ağlıyor hooop mutfaktan koşuyoruz emziği vermeye. Emzik bağımlılık yapacak galiba bu çocukta . Doktor da pek taraftar degil ama onun şimdiden en iyi arkadaşı oldu emzik🙄

Kızım böyleydi benimde,gündüz neyse (arabada gezdirip uyutuyordum evde uyumazsa)de akşam olsun istemezdim,ağlayıp uyumak istemediği,sabaha kadar sürekli uyandığı için. 2 yaşından sonra düzeldi ama kızımda. Uyuması sorun olmadı çoğu zaman.

Her akşam aynı saatte,banyo,masaj yapabilirsiniz,ışıkları kapatıp uyku moduna geçebilirsiniz ama olmazsa olmuyordur,2 çocuğumda birbirinden farklı bu uyku konusunda ve inanın zamanı gelince oturuyor düzen. Kendileri karar veriyorlar biz farketmesekte.
Hayirlisi bakalim yarin bi kac deneme yapacagim cok direnirse biraz daha ayni duzende devam ederim artik tesekkurler.

Benimde 1 aylik bebeğim var emzik bizim başımızın belası oldu. Emzikle uyuduğunda emzik düşünce ağlamıyor uyumaya devam ediyor ama gun içerisinde gözleri açık emzik emiyor düşsün ağlıyor hooop mutfaktan koşuyoruz emziği vermeye. Emzik bağımlılık yapacak galiba bu çocukta . Doktor da pek taraftar degil ama onun şimdiden en iyi arkadaşı oldu emzik🙄
Bi ara benim kizim da oyleydi ama sadece bi kac gun sonra atinca uyaniyo diye vermedik. Sonra uyku arkadasi gibi olsun istedik o almadi bence vermeyin biraz zorluk cekersiniz ama emzik her dustugunde uyanmaktan iyidir

Bi ara benim kizim da oyleydi ama sadece bi kac gun sonra atinca uyaniyo diye vermedik. Sonra uyku arkadasi gibi olsun istedik o almadi bence vermeyin biraz zorluk cekersiniz ama emzik her dustugunde uyanmaktan iyidir
Uyuduğunda emziği düşmüş oluyor uyanmıyor ama ilerde uyanır mi ?

Ara ara teklif ettim baktım olumlu tepki veriyor vakit kaybetmedim😊 olumsuz tepki verseydi istemeseydi zorlamazdim akışa bıraktım bazen bizler için zor oluyor ama geçici bir durum ve hatta eminim bugünlerı çok ozleyeceğiz 😊 yanında yatırma Virt zırt diyen kişilerin çocukları ağlayarak uyurken benimki benimle uyurdu ,bağımlı olur dediler ama güvenli bağlanmayı okadar güzel kurdumki asla bağımlı olmadı . Odasına aksine kolay alıştı severek uyuyor.
Geceleri bessiginde yatmaya basliyoruz belli bi saatten sonra yanima aliyorum odasinda yatmaya gecis sureci gibi ihtiyaci oldugunda yaninda oldugumu anlasin diye biraz daha buyusun oyle tamamen ayiracagim.Soylediginiz gibi once odamdaki bessiginde yatiyordu cok sık uyanmaya basladi kendi bessigine koyunca uykusu uzadi. Kademeli bi sekilde deniyorum bakalim sallamayida bu sekilde deneyerek birakacagim insallah

Bilmiyorum kizim tam uykuya gecme sirasinda kendini birakinca dusurup uyaniyordu bi iki yapinca daha fazla alismadan biraktirdik.
O zaman iyi yapmışsınız o türlü de zor olurdu size. O da huzursuz olurdu insallah en kısa zamanda çözersiniz uyku sorununu

Peki 2 yas sonrasi veremediniz mi ?
hayir..cunku o saatten sonra cocuk artik.insan oluyor. istemedigi hic bir seyi yaptirmak mumkun degil. benimki uyumak istemediği icin uyumazdi. zaten.cocuklar yaklasik 1.5yasindan sonra itiraz eder bir doneme giriyorlar, guzelce dengelemek gerekiyor. o.nedenle bence 2 yas civari bu isi yapmak daha yipratici. 1 yas oncesi, hatta ayaga kalkamadigi donem en iyisi.

hayir..cunku o saatten sonra cocuk artik.insan oluyor. istemedigi hic bir seyi yaptirmak mumkun degil. benimki uyumak istemediği icin uyumazdi. zaten.cocuklar yaklasik 1.5yasindan sonra itiraz eder bir doneme giriyorlar, guzelce dengelemek gerekiyor. o.nedenle bence 2 yas civari bu isi yapmak daha yipratici. 1 yas oncesi, hatta ayaga kalkamadigi donem en iyisi.
Uyarinizi dikkate alacagim tesekkurler

bazi aileler emzigi sadece besikte veriyorlar, emzigi beşik disina çıkarmak yasak oluyor. sizinki henuz cok minik. en buyuk sevdası emmek.

Uyku eğitimine karşıyım ben. Bebeği iyi dinlemek onun ihtiyaçlarını anlamak ve bol bol sevgi göstermekten yanayım. Uyku bebegin kendini güvende hissetmesiyle cok alakalı. Su an bebeğimiz cok zor bir dönemden geçiyor. O nasıl rahat ediyorsa oyle yapın bence. Sonra kademeli olarak geçiş yaparsiniz. Ama geri dönüşler de oluyor mutlaka. 4 yasinda bir kizim var. 6 aylıkken beşiğine koyardım uyurdu sabaha kadar. 9 aydan sonra dis çıkarmaya başladı ve mahvolduk. Hep memede uyuttum gece kac defa kalktigimi bilmiyorum. Sonra birlikte uyuduk ve kademeli olarak odasına geçirdik. Sonra mesela taşınma yaşadık yine birlikte uyuduk bi süre. Sonra odasına geçti, iyi geceler deyip çıkıyorduk odadan kendi kendine uyuyordu. Simdi kardesi oldu 3 aylik. Bu sıralar uykuya dalana kadar bizi yanında istiyor. Yanındaki koltukta oturuyoruz. Yani demem o ki uyku eğitimi de verseniz sil bastanlariniz olacak. Ama aranızdaki güvenli bağlanmayı sağlarsanız geçişler daha sıkıntısız olacaktır. Kolay gelsin biraz sabır...

bazi aileler emzigi sadece besikte veriyorlar, emzigi beşik disina çıkarmak yasak oluyor. sizinki henuz cok minik. en buyuk sevdası emmek.
Mantikliymis bu. Açıkçası bu emzik olayını esim ve kayinvalidem çıkardı. Masallah alıştı çocukta 😁 doktor cok önermiyor ama emme sorunu yok şükür. Ya neler duydum ama 5 yasına kadar emzik emen varmis. Oyle bisey olmaz insallah😁

Ben emzirerek karanlıkta biz nasıl uyuyorsak çocuğumuda öyle uyutuyordum. Gece ve gunduz kavramini en başinda öyle aliştirdım. Ve hatta 2 yaşına kadar bizimle uyudu . 2 yaşından sonra odasına geçirdim orda elini tutarak uyuturum sonra odama geçerim. Hiç zorlanmadim. Çocuğum tam bir meme bağimlisiydi sütten kesene kadar yipraniyordum ama geçiceğini bilerek sabır gosteriyordum. Uyku eğitimi hiç vermedim hazırolduğu zamanı gozlemledim.
27 Aylık oglum da meme bagımlısı ozellıkle gecelerı ve yanımızda uyuyor.daha detaylı anlatır mısınız nasıl sutten kesebildiniz ve odasında alıstırdınız

Selamlar arkadaşlar
Dün akşam forumda gezinirken bi konu gordum sayenizde bebegimi besiginde uyutabiliyorum yazmis bi uye kendisini bidaha bulamiyorum o onerileri okumak istiyodum .
Siz deneyimli annelere soruyorum kizim 7 aylik kolik ve alerjik bi bebekti o donemde her turlu uyutma yontemini denedik suan salincaginda yada ayagimda sallayarak uyutuyorum bu aralar dis cikarma donemimiz her zaman olmasada uykuya cok direniyor. Nasil bu aliskanligindan vazgecirebilirim ? Uyku egitimi dusundum bi ara ancak ben hazir degilim buna yani bebegimin cok aglicagini dusundugumden cesaret edemiyorum. Bana yardimci olurmusunuz ?
canim ben oglumu iki yaşına kadar salladim ha öyle aman aman sallamadim ayagimda uyutup yatagina koyardim iki yaşına yaklasinca yavas yavas yanimda uyuttum sacimla oynadi kendi kendine uyudu.simdi kızımda sallaniyo ama sadece beşiğinde ayagimda baska yerde imkani yok uyumuyo besige sigmiyo yatak aldik yatmiyo ama şu diş çıkarma döneminde onu başka birşeye zorlamak istemiyorum sana tavsiyem dişlerini çıkarıp biraz rahatlasin ömür boyu sallanmicaklarki zaten.

sana katılıyorum oglumla cok uyudum valla bambaska bi duygu şimdide kizimla uyumak istiyorum ama o fena besiginden baska yerde uyumuyo onuda alistircam oglum 5 yaşında hala onla uyumayi cok seviyorum bi iki sene sonra beni istemeyecek zaten.

Back