- 21 Nisan 2011
- 1.473
- 1.159
- 333
- Konu Sahibi turkkadini
-
Selamlar arkadaşlar
Dün akşam forumda gezinirken bi konu gordum sayenizde bebegimi besiginde uyutabiliyorum yazmis bi uye kendisini bidaha bulamiyorum o onerileri okumak istiyodum .
Siz deneyimli annelere soruyorum kizim 7 aylik kolik ve alerjik bi bebekti o donemde her turlu uyutma yontemini denedik suan salincaginda yada ayagimda sallayarak uyutuyorum bu aralar dis cikarma donemimiz her zaman olmasada uykuya cok direniyor. Nasil bu aliskanligindan vazgecirebilirim ? Uyku egitimi dusundum bi ara ancak ben hazir degilim buna yani bebegimin cok aglicagini dusundugumden cesaret edemiyorum. Bana yardimci olurmusunuz ?
Yuzde yuz katiliyorun çocuga göre degisiyor bir ara sallamak için direndiği aslaa sallanmaya çocuk. Şimdi sallanmayi seviyor. Bazen emerek uyuyor çocukla birlikte herşey değişiyor bende uyku egitimi için iki yaş oncesine karşıyım. Diş hastalık tatil hepsi uykuyu bozuyorBebeğinize uyun.
Oglum 2 yaşında kah sallayarak,kah pışpışlayarak uyuttum,akşam koltukta uyuyakalmış,arabada kendi kendine uyuyor koltuğunda uzun zamandir. Uyku egitimi vermedim,şartlar nasıl gerektirdi ise öyle uyuttum,yıpranmaya ,yipratmaya gerek yok zamanla oturur diye duşünenlerdenim.
Ha birde erken yasta verilen uyku egitimi diş,hastalık vb sebeplerle degisebiliyor,başa sarabiliyorsunuz tekrar. Bu sebeple biraz daha bekleyin derim
Diş agrısı yüzünden böyle etkilendi ise kehribar kolyeler var bebekler için o kolyelerden alın diş agrısı gaz sancısı vb birçok şeye iyi geliyor bizim çevrede vardı çocuk diş çıkarmakta zorlanıyor sürekli hasta oluyor ve gün içinde hiç uyumuyordu o kolyeden alınca kendine geldi çocuk Bi deneyin istersenizSelamlar arkadaşlar
Dün akşam forumda gezinirken bi konu gordum sayenizde bebegimi besiginde uyutabiliyorum yazmis bi uye kendisini bidaha bulamiyorum o onerileri okumak istiyodum .
Siz deneyimli annelere soruyorum kizim 7 aylik kolik ve alerjik bi bebekti o donemde her turlu uyutma yontemini denedik suan salincaginda yada ayagimda sallayarak uyutuyorum bu aralar dis cikarma donemimiz her zaman olmasada uykuya cok direniyor. Nasil bu aliskanligindan vazgecirebilirim ? Uyku egitimi dusundum bi ara ancak ben hazir degilim buna yani bebegimin cok aglicagini dusundugumden cesaret edemiyorum. Bana yardimci olurmusunuz ?
Selamlar arkadaşlar
Valla sallamamanın çaresi çocuğu sallamayacaksın en baştan. Ama kolik bebeğe sallamakta iyi geliyor olabilir ben hiç yaşamadım kolik değillerdi benimkiler. Ama kız kardeşim çok salladi kolikti .Yanı istikrarlı olmak gerekiyor ne zaman uyursa uyusun ama kendi uyusun .Benimki emerken uyuyor genelde bazende popoya pış pış diye vuruyorum, bazen hiç bişe yapmadan kendi uyuyor. Ama ilk çocuğumda çok çektiğimden bunu sallamdım hiç. Bu arada 8.5 aylığız .
Aynen. Verirsiniz egitim,öğretirsinizde ama bir hastalanmaya bakar en başa sarmak. Kızımda defalarca denedim,her seferinde başa sardık. Oğlumda o anın gerektirdiği şekilde hareket ediyorum. Yeri geliyor uyumak istemiyor,dün öğlen uykusu çok kısa uyudu mesela arabada,eve getirdim kucaklayıp uyumadı bir daha. 9 da bir baktım koltukta uyuyakalmış kendi kendine,hemde oturur vaziyette gayet. Uykusu gelince uyudu yani çocuk 2 yaşında henüz.Yuzde yuz katiliyorun çocuga göre degisiyor bir ara sallamak için direndiği aslaa sallanmaya çocuk. Şimdi sallanmayi seviyor. Bazen emerek uyuyor çocukla birlikte herşey değişiyor bende uyku egitimi için iki yaş oncesine karşıyım. Diş hastalık tatil hepsi uykuyu bozuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?