Bir Bebek Sallama Sorununu da Benden

turkkadini

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
1.473
1.159
333
Selamlar arkadaşlar
Dün akşam forumda gezinirken bi konu gordum sayenizde bebegimi besiginde uyutabiliyorum yazmis bi uye kendisini bidaha bulamiyorum o onerileri okumak istiyodum .
Siz deneyimli annelere soruyorum kizim 7 aylik kolik ve alerjik bi bebekti o donemde her turlu uyutma yontemini denedik suan salincaginda yada ayagimda sallayarak uyutuyorum bu aralar dis cikarma donemimiz her zaman olmasada uykuya cok direniyor. Nasil bu aliskanligindan vazgecirebilirim ? Uyku egitimi dusundum bi ara ancak ben hazir degilim buna yani bebegimin cok aglicagini dusundugumden cesaret edemiyorum. Bana yardimci olurmusunuz ?

Bebeğinize uyun.
Oglum 2 yaşında kah sallayarak,kah pışpışlayarak uyuttum,akşam koltukta uyuyakalmış,arabada kendi kendine uyuyor koltuğunda uzun zamandir. Uyku egitimi vermedim,şartlar nasıl gerektirdi ise öyle uyuttum,yıpranmaya ,yipratmaya gerek yok zamanla oturur diye duşünenlerdenim.
Ha birde erken yasta verilen uyku egitimi diş,hastalık vb sebeplerle degisebiliyor,başa sarabiliyorsunuz tekrar. Bu sebeple biraz daha bekleyin derim

Son düzenleme:
Uykuya direnç bir alışkanlık degil vazgeciremezsiniz. Şu an diş çıkarma evresinde bu nedenle cani yanıyor vücudu anlayamadığı reaksiyonlar gösteriyor o da huzursuz olduğu için uyuyamıyor. Sırtını pışpışlayarak, şşşşş diye sakinleştirerek uyutmayi deneyin.

Selamlar arkadaşlar
Dün akşam forumda gezinirken bi konu gordum sayenizde bebegimi besiginde uyutabiliyorum yazmis bi uye kendisini bidaha bulamiyorum o onerileri okumak istiyodum .
Siz deneyimli annelere soruyorum kizim 7 aylik kolik ve alerjik bi bebekti o donemde her turlu uyutma yontemini denedik suan salincaginda yada ayagimda sallayarak uyutuyorum bu aralar dis cikarma donemimiz her zaman olmasada uykuya cok direniyor. Nasil bu aliskanligindan vazgecirebilirim ? Uyku egitimi dusundum bi ara ancak ben hazir degilim buna yani bebegimin cok aglicagini dusundugumden cesaret edemiyorum. Bana yardimci olurmusunuz ?

Bahsettiğiniz şu konu mu acaba?

Bebeğinize uyun.
Oglum 2 yaşında kah sallayarak,kah pışpışlayarak uyuttum,akşam koltukta uyuyakalmış,arabada kendi kendine uyuyor koltuğunda uzun zamandir. Uyku egitimi vermedim,şartlar nasıl gerektirdi ise öyle uyuttum,yıpranmaya ,yipratmaya gerek yok zamanla oturur diye duşünenlerdenim.
Ha birde erken yasta verilen uyku egitimi diş,hastalık vb sebeplerle degisebiliyor,başa sarabiliyorsunuz tekrar. Bu sebeple biraz daha bekleyin derim
Yuzde yuz katiliyorun çocuga göre degisiyor bir ara sallamak için direndiği aslaa sallanmaya çocuk. Şimdi sallanmayi seviyor. Bazen emerek uyuyor çocukla birlikte herşey değişiyor bende uyku egitimi için iki yaş oncesine karşıyım. Diş hastalık tatil hepsi uykuyu bozuyor

Valla sallamamanın çaresi çocuğu sallamayacaksın en baştan. Ama kolik bebeğe sallamakta iyi geliyor olabilir ben hiç yaşamadım kolik değillerdi benimkiler. Ama kız kardeşim çok salladi kolikti .Yanı istikrarlı olmak gerekiyor ne zaman uyursa uyusun ama kendi uyusun .Benimki emerken uyuyor genelde bazende popoya pış pış diye vuruyorum, bazen hiç bişe yapmadan kendi uyuyor. Ama ilk çocuğumda çok çektiğimden bunu sallamdım hiç. Bu arada 8.5 aylığız .

Selamlar arkadaşlar
Diş agrısı yüzünden böyle etkilendi ise kehribar kolyeler var bebekler için o kolyelerden alın diş agrısı gaz sancısı vb birçok şeye iyi geliyor bizim çevrede vardı çocuk diş çıkarmakta zorlanıyor sürekli hasta oluyor ve gün içinde hiç uyumuyordu o kolyeden alınca kendine geldi çocuk Bi deneyin isterseniz

Ben emzirerek karanlıkta biz nasıl uyuyorsak çocuğumuda öyle uyutuyordum. Gece ve gunduz kavramini en başinda öyle aliştirdım. Ve hatta 2 yaşına kadar bizimle uyudu . 2 yaşından sonra odasına geçirdim orda elini tutarak uyuturum sonra odama geçerim. Hiç zorlanmadim. Çocuğum tam bir meme bağimlisiydi sütten kesene kadar yipraniyordum ama geçiceğini bilerek sabır gosteriyordum. Uyku eğitimi hiç vermedim hazırolduğu zamanı gozlemledim.

Reis benim ilk cocuk kolikti, hata yok öyle bi kolik..
Çok zorlandım hamak, elde sallama derken bileklerim kopuyordu.
Sabah olsa ise koşsam diye Allaha yalvarırdım.
Yaş 1.5 oldu hamak devrimiz bitti..
Fakat bu sefer de benimle uyumaya alıştı..
2 yaşındayken yavaş yavaş ayrıldı benden
4 yaşında odasında yatıyor bazen ben kendi kendime kasinip yanıma alıyorum:))
Zaman tani ona şuan bi de en acılı zamanı bekle biraz

Aynısı bizim de başımızda.Sadece kucakta uyuyor.Yerine koyunca basıyor yaygarayı.Elektronik ana kucağı varya hani,ondan aldık onda da durmuyor kucakta sallayıp uykuya dalarken ona koyuyoruz öyle uyuyor..O cihazında belli kg’a kadar taşıma kapasitesi var yakında ondan da olacağız.. 😫😫😫😫

Selamlar arkadaşlar

ben uyku egitimi vermeye kiyamadim cocuguma..sonra 2 yas civari cocugun surayina "neden uyumuyorsun, neden?" diye bagirirken buldum kendimi. bence bilincli bir cocuga bagirmaktansa 8 9 aylik cocuga bir egitim vermek cok daha az yaralayiciydi cocuk icin. cok pisman oldum.

Gaz sancılarımız bitince beşiğine koyup ışığı kapatarak uyuttum sanırım 3 4 aylık falandık emzikte vermedim ben emzik düşünce uyanıyordu ikide bir bir dahada vermek istemedim en baştan sallamaya alıştırmamak gerekiyor ama çocuğun mizacıda önemli memeye çok düşkün ve uykuya direnen bebekse kurallar fasa fiso kalıyor. Ama geç kalmış değilsiniz uyku eğitiminden korkmayın zaten hazır olup olmadığını anlarsınız. Zorlayacaksınız diye birşey yok sonuçta. Önemli olan küçükken alıştırmak

Valla sallamamanın çaresi çocuğu sallamayacaksın en baştan. Ama kolik bebeğe sallamakta iyi geliyor olabilir ben hiç yaşamadım kolik değillerdi benimkiler. Ama kız kardeşim çok salladi kolikti .Yanı istikrarlı olmak gerekiyor ne zaman uyursa uyusun ama kendi uyusun .Benimki emerken uyuyor genelde bazende popoya pış pış diye vuruyorum, bazen hiç bişe yapmadan kendi uyuyor. Ama ilk çocuğumda çok çektiğimden bunu sallamdım hiç. Bu arada 8.5 aylığız .

Alerjik bebeği sallamasan ağlamadan durdurmak mümkün olmuyor. Kolik ağrısı yanında hiç kalıyor. Sallanınca sadece hafiflediğini zannediyor. Kardeşim bağırsak tepkili bir alerjik bebektş hep sallamak zorunda kaldık Yerim geldi ayakta yeri geldi çarşafta. 5 kişi yetmedik ama. Acı çekmesi bir yanda uykusu bir yandan. Şimdi ilkokula gidiyor bazen ağrısı çok olur kaçamak yapınca bakarız evin içinde gereksiz zıplar karnımın ağrısına iyi geliyor diye uyuyamayımca da elinde bir yastık beni sallasan olur mu der bebeklik yapmak için demdeğil sancısının şiddetinden. Allah kimsenin başına vermesin.

Yuzde yuz katiliyorun çocuga göre degisiyor bir ara sallamak için direndiği aslaa sallanmaya çocuk. Şimdi sallanmayi seviyor. Bazen emerek uyuyor çocukla birlikte herşey değişiyor bende uyku egitimi için iki yaş oncesine karşıyım. Diş hastalık tatil hepsi uykuyu bozuyor
Aynen. Verirsiniz egitim,öğretirsinizde ama bir hastalanmaya bakar en başa sarmak. Kızımda defalarca denedim,her seferinde başa sardık. Oğlumda o anın gerektirdiği şekilde hareket ediyorum. Yeri geliyor uyumak istemiyor,dün öğlen uykusu çok kısa uyudu mesela arabada,eve getirdim kucaklayıp uyumadı bir daha. 9 da bir baktım koltukta uyuyakalmış kendi kendine,hemde oturur vaziyette gayet. Uykusu gelince uyudu yani çocuk 2 yaşında henüz.

Kim Westin kitabını hatim ettim. Kim West metoduyla büyüttüm. 3 aydan sonra on hazırlık 4. Aydan itibaren uyku eğitimine tamamen geciş yaptım. Burdan anlatılacak kadar basit değil tabi ya kitabını almalısınız ya sa uyku eğitim danışmanlarından egitim

Ben bunu çok takardım. Çevremdeki herkes uyku eğitimi veren annelerdi. Bana epey söylenirlerdi. İçime sinmedi 1 yaşına kadar emerek ve yatakta ortamızda uyudu. Bir yaşta odasını ayırdım, gece beslemesini kestim. Yanına uzanıp emzirir uyuturdum. 24 aylıktı memeden ayrıldı, 27 aya kadar yatakta cebelleştik ve bir gün kendiliğinden uyumaya başladı. 27 aylıktı tam. Siz bebeğinize güvenin eninde sonunda kendini hazır hissedecek. Ve uyuyacak

Back