• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bebek niye uyumaz? 😪😪

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
Evet pek çok sebebi olabilir. Açlık, gaz, sıcak, soğuk, can sıkıntısı vs... Ben bunların hepsini gideriyorum aç değil, altı pis değil, üşümüyor, ateşi yok vs vs. Gözünden uyku akmasına rağmen tam dalıyor ve pat gözünü açıyor. Zaten en ufak sesten, hareketten, vücuttaki eklem sesinden, halıda atılan sessiz bir adımdan bile uyanabilen bi bebeğim var. Fakat ortam ful sessiz bile olsa uyumuyor. Gece nispeten daha iyi uyuyor ama saatler süren gaz sancısı çığlıklarından sonra. Gündüz de uyusa bile 10 dk, 15 dk yarım saat en fazla 1 saat. Böyle nolcak bilmiyorum. Yarın kırkımız çıkıcak. Yenidoğan huzursuzluğu diye Bi şey okudum. Öyle olabilir mi? Ya da hep böyle mi sürücek? Aynısını yaşayan fikri olan, önerebileceğiniz Bi şeyler olanlar var mı lütfen yazın çok zor durumdayım. Hiç Bi işime bakamıyorum duşa bile giremiyorum. Gurbetteyiz şu an yanımda sadece babam var ve o varken bile napcamı bilemiyorum iki kişi sallamadan mümkün değil uyuyamıyoruz o gidicek ben kalıcam eşim asker görevlere gidiyor 2 3 gün naparım nolur bilmem. Bi yardım edin bu çocuk nasıl uyur?

Bizimde 40 çıkmadan 7 saatin içinde sadece yarım saat uyuduğunu biliyorum.o günden sonra bu çocukta bı sıkıntı var dedim.bizimkinin sebebi gazdi.gaz sancısını nasıl anlarım sorusuna gelirken devamlı emmek isteyip memede sadece rahat edip memeden ayrılınca ağlıyorsa yada mama verdiğiniz halde emmek istiyorsa bu gaz sancisidir.niye bukadar gazi var sorusunun cevabını biz anca 4 ayda çözdük.oglumun besin alerjisi varmış.ben süt ürünleri tukettikce gaz yapmış.allah yardımcınız olsun.sikintili bir süreç ama geçiyor ve annelik herşeye değiyor

Kucakta yatınca ya da başka şekilde ağlıyor ağlıyor, sadece memede susup rahat ediyor fakat Bi anda güzel güzel emerken Bi anda memeyi bırakıp kızarıp kaşlarını ve yüzünü buruşturup çığlık atmaya başlıyor. Zıplatınca ve ya sallayınca sakinleşiyor. Bu gaz mı sizce?

Bana sorarsanız gaz sancısı.bize doktorumuz 40 çıkmadan gazi olmaz demişti ama biz 3. Günümüzde gaz ilacı kullanmaya başlamıştık.gaz çıkardığını anlarsınız aslında.gobek kordonu düştükten sonra karnına masaj yapabilirsiniz.gaz ilaçları var çok işe yaramiyorlar ama birazda olsun rahatlatirlar.bi süre hazır gıdalardan ve süt ürünü herşeyden uzak durun.rahatlama oluyor mu bakın derim.uyutma işine gelince ben çözümü bebek arabasında bulmuştum.tekerlerini yıkayıp salona aldım arabayı.ileri geri yaptıkça uyuyordu bizim paşa

Konuyu sanki ben açmışım ama benim kızım 13 aylık 😭😭😭😭
Buyuselerde birşey değişmiyor.sadece arada 5-6 saatlik annesini uyutup dinlendiriyor.benimkide 19 aylık ama dün gece 4 kalktı arada ağlama krizi var saat 6 geri yattı.bu arada 3-4 kere uyutma denemelerimiz oldu ama ise yaramadilar.simdi işte benimde gözler kapanıyor :uykucu:

Bizim de 3 haftadan önce başladı ya aynı saatte başlar saatlerce ağlardı. Ne biogaiası, ne sab simplexi ne nurse harveysi kaldı hepsini kullandık. En son nurse harveysin colex şurubu vardı ona başladık alttan sürekli gaz çıkarıyor ama o kadar çok gazı var ki masaj ya da hareket yaptırırken falan 20 25 kere hçgaz çıkarıyo yaptırmadığımız zamanlarda da sürekli çıkarıyo. Şurup etkisi mi bilmiyorum ama hala o kadar gaz çıkarmaya sancı çekiyo bebeğim. Bağırsaklar sürekli üretiyor demek ki. Şu an gazdan daha büyük problemim uyku. Gazı tamamen bitse bile uyku çok oluyo bizde. Ya emerken uyuyo ama gaz çıkarmaya çalışırken geri uyanıyo uyku kaçıyo sonra Bi daha uyumuyo.

Canım senin için demedim ama sende artık rezene kimyon gibi şeyler verebilirsin bence. Aslında şu an baya hareketlidir neden acaba hala gaz sorununuz var ilginç
Bahart daha tattirmadim.bizim Besin alerjimiz var herşeyi veremiyorum malesef.bizim şimdiki gaz sancimiz %90 dış kaynaklı

Kucakta yatınca ya da başka şekilde ağlıyor ağlıyor, sadece memede susup rahat ediyor fakat Bi anda güzel güzel emerken Bi anda memeyi bırakıp kızarıp kaşlarını ve yüzünü buruşturup çığlık atmaya başlıyor. Zıplatınca ve ya sallayınca sakinleşiyor. Bu gaz mı sizce?
Bağırsaktaki gaz canım işte o. Pirtini rahat yapamiyor. Masajlar yapmalisin. Bebe yağı ile bikmadan usanmadan masaj yap. İmkanın varsa her gün banyo. Çok rahatlatiyor bebisleri. Ahhh ahhhh analık... En az 6 ay canım pirtini 6 ay civari rahat rahat yapmaya baslar rahatlarsin insallah.

Buyuselerde birşey değişmiyor.sadece arada 5-6 saatlik annesini uyutup dinlendiriyor.benimkide 19 aylık ama dün gece 4 kalktı arada ağlama krizi var saat 6 geri yattı.bu arada 3-4 kere uyutma denemelerimiz oldu ama ise yaramadilar.simdi işte benimde gözler kapanıyor :uykucu:
Allah yardımcınız olsun. Inşallah tez zamanda normale dönerler.
Benim de şimdi esnemekten gözümden yaş geldi. 6. Ayına kadar iyiydi ama sonra sapıttı işte. Psikolojim bozuldu resmen.

Bizim yarın 40ımız çıkcak daha dişlere çok var 😅sizin diş zamanı mıydı? Diş zamanı da mı gaz oluyo ya of hiç bitmiycek mi bu gaz😪😪
Ay karıştırdım ben.bi 13 aylık bebisi olan arkadaş vardı.onun için yazmıştım.evet malesef dış zamanida oluyor gaz ve bizde malesef daha bitmedi.40 dediler sonra 3 ayı sonra 6 ayı sonra yaşı gelsin geçer dediler.nerdeyse 2 yaşına geldik ama hala devam.ama dediğim gibi bizim alerjiyede bağlı gaz sancısı.aklima şimdi geldi.bide aktarlardan acı elma yağı (adaçayı yağı) alıp ayak tabanlarına sürünce oda rahatlatıyor.

Ay karıştırdım ben.bi 13 aylık bebisi olan arkadaş vardı.onun için yazmıştım.evet malesef dış zamanida oluyor gaz ve bizde malesef daha bitmedi.40 dediler sonra 3 ayı sonra 6 ayı sonra yaşı gelsin geçer dediler.nerdeyse 2 yaşına geldik ama hala devam.ama dediğim gibi bizim alerjiyede bağlı gaz sancısı.aklima şimdi geldi.bide aktarlardan acı elma yağı (adaçayı yağı) alıp ayak tabanlarına sürünce oda rahatlatıyor.
Peki 2 yaşında gaz sancısı çekerken süreç nasıl oluyor? Çocuğunuz ne yapıyor nasıl davranıyor? Sürekli ağlıyor mu yoksa ıkınıp sıkılıyor mu?

Peki 2 yaşında gaz sancısı çekerken süreç nasıl oluyor? Çocuğunuz ne yapıyor nasıl davranıyor? Sürekli ağlıyor mu yoksa ıkınıp sıkılıyor mu?
Ağlama olayı çok olmuyor.genlde kucak istiyor.kucakta olsa bile mizirdaniyor.ilk aylar gibi olmuyor yani.hic geçmeyecek gibi gelsede okadar çabuk geçiyor ki zaman.

Back