Benim icin uzun sac güzel kisa sac güzel diye bir sey yok.
Eger kisa sac o kisiye yakisiyorsa kisa sac güzeldir yada uzun sac yakisiyorsa o güzeldir fark etmez yani.
Hemde sacin uzun olupta yipranmis kirilmis mat gibi bi görüntü olacagina kisa temiz kiriksiz bir sac cok daha iyidir herkes uzun sac diyor ama sac hangisi ile saglikli görünürse o güzeldir.
Boyu kısa olana uzun saç yakışmıyor,boyu daha da kısaltıyor.Bi arkadaşım var orta boylu saçları sapsarı boyalı ve poposunda ,ama acayip havlı duruyor.Öte yandan başkasnında Kezban gibi duruyor. :)
Genellemeleri sevmem.
'Kadına uzun saç yakışır' 'Kısa boylulara uzun saç yakışmaz' gibi...
Yüz şekline göre kimisine kısa kimisine uzun saç yakışır. Saçın uzunluğunda boydan ziyade yüz ve vücut tipinin önemi var. Özellikle boyun kısmı ve yüzün uzunluğu çok önemli.
Ben 1.56yım. Göğüs hizasından kısa saçı ne kendim ne çevrem yakıştırır bana. Yüzüm uzuna yakın oval, boynum kısa değil ve omuzlarım geniş. Hele omuz hizasından kısa saçın bana yakıştığını hiç hatırlamam, aksine daha küt ve kilolu göstermiştir beni hep. Bana en çok yakışan saç boyu; kuyruk sokumu ile göğüs altı hizasının sınırlandırdığı bölge.
Şimdi kısayım diye bana en çok yakışan uzunlukta saçı kullanamayacak mıyım yani...
Kalçayı geçen saç ise sadece kısa boylulara değil, hangi boyda olursa olsun modern tarzı olan kadınlara yakışmıyor bana göre.
Ve kadını gösteren saçıdır lafı oldum olası itici gelmiştir bana. Sanki kadın saçından, dış görünümünden ibaret. Kadın obje değil ki... Saçı uzun olsun kısa olsun önemli olan kadının karakteri.
gerçekten kısa saçlı biri olarak öyle omuz hizası filan değil direkt kulak
şunu rahatlıkla söyleyebilirim, uzun saç candır
ancak değişiklik her zaman iyidir, eğer uzun saç tutkunuysan asla kestirme
çünkü uzatmaya çalışmak çok ciddi zaman istiyor,
iki yıl önce obaaa !! nidasında kestireyim ne olacak ki dedim o gün bugündür omuz hizası saçı görmedi bu bünye
ama bakımsız uzun saça ben de kezban modeli derim, kısa saç uzunun aksine herkese yakışmaz çoğu kişide cesaret etmez ki etmemelidir de.
Özetle uçları sivrileşmeden kararında uzun saç resmen ayrı bir dünya benim için, sevgiler
kısa saçlı kız
Bir kadının saçı nasıl olmalı,bir kadın nasıl giyinmeli vs diyerek iyice kalıplara sokuyoruz insanları.
Herkes tek tip olmaya başladı genellemeler ve "moda" kavramı yüzünden.
Kim neyi kendine yakıştırıyorsa öyle olmalı bence.
Bir sürü farklı zevke sahip insan var herkesin fikrini alırsak hiçbir konuda karara varamayız.
En iyisi kendimize neyi yakıştırıyorsak öyle olmak.
İnsanların ne dediği bu kadar önemli olmamalı.
Ve tabii genellemeler.
Bence uzun saçtan sonra direk kısa saça dönmek büyük cesaret ister ve sonrasında pişmanlık yüksek bir ihtimal. Benim saçlarımda kuyruk sokumuna kadar geliyor ve şimdiye kadar hiç kötü bir eleştiri almadım elimden geldiğince bakım yapıyorum bana da hep kestir demezlerdi lisedeki arkadaşlarım falan ama dört gözle de beklerlerdi kestirmemi sanki kestirsem bütün dünya onlara kalacak gibi Bence kestirmeyi düşünme ne güzel kızıla da boyamışsın bakım yapmaya devam etmeni öneririm çünkü sen kestirmek istediğin için değil başkalarının fikirlerini kafana soktuğun için ikilemde kalıyorsun
Özellikle boyu uzun olmayanlarda belin altında saç çok yerden bitme gösteriyor bana göre saçın nasıl kullandıldığına bağlı olarak birazda alaturka duruyor, ama dediğin gibi bana göre. Eğer bakımını yapabiliyorsanız, uçları yokluk yoluk kalmıyorsa uzatcam diye kırıklara dokunmamaktan, siz de bele kadar gelen saçlara mutluysanız kestirmeyin. Benim kendimde düşündüğüm en uzun saç boyu sırtın ortası yinede.
ben uzun saci cok seviyorum,benim sacimda kalcamda simsiyah gürde hic bir zaman kisa sac düsünmüyorum,kezban diyenler kiskaniyorlardir herkez kaynak yaptiriyor biton para verip ama berbat görünüyorlar, sonunda sacsiz kaliyorlar:))dogal uzun sac gibisi varmi:
belime kadar olan uzun saçlarımı kulak hizama kadar kestirmek yaptığım en doğru şeydi
kafam nasıl hafiflemişti tarif edemem
3 yıldır kısa saç kullanıyorum çok rahatım şekil vermesi kullanması daha kolay uzun saça göre
yüzüm de yuvarlak ve tombul ama kısa saç sana yakışmadı diyeni duymadım hiç
aksine çok yakıştığını söylediler
şimdilerde uzadı yine omuzlarıma geldi
kestiricem en kısa zamanda
bu yüzün yuvarlak tombul olmasıyla da alakalı değil onun için genellemek yanlış
güzel olan yüze her şey yakışır bence