bir bakar msnz arkadalar?

gulde

"Baby,Don'tYouBreakMy..."
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
2.793
5
116
Diğer
merhaba arkadaşlar,
bende kist var daha yeni öğrendim
ne yapacağımı bilmiyorum evet bu tarz kistlerin ii huylu olduğunu biliyorum ama
her çocuk için bir adım attığımda geri tepiyor sanki çok boğuluyorum
doktorlara güvenim kalmadı
sürekli ertellettirip duruyorlar sonrada "aaa bu varmış...aaaa buda varmış"diyorlar
giden tek şey zamanınız oluyor
1-bu tarz kistler gebeliğe engel midir değil midir???
2-engel değil ise doktorlar neden (hasta isteği doğrultusunda)rahim filmimi çekmiyor..
3-bu kistler doğum kontrol hapıyla eritiliyor ben korunurken bile doğum kontrol hapı kullanmadım evet şimdiki şey sağılk için ama bunların vücuda verdiği büyük tahribatlardan söz ediliyor
BİLGİSİ VE TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUN.....
şimdiden hepinize teşekkür ederim...

bu konuda pek bisey bilmiyorum,

sadece gecmis olsun demek istedim; umarim yakinda sagligina kavusur ve de saglikli bir bebecigi kucaginiza alirsiniz.

geçmiş olsun gülde ciğim bende de küçük küçük kistler vardı dr bişey dememişti regli olursam bitince gidcem bakalım geçmiş mi kistler....bazı kistler regli olunca eriyor diye biliyorum...

kist var demişsiniz sadece ama kistlerinde bir sürü çeşitleri var.sizinki nasıl acaba.
ben ilk doğumumu endometriyozis kistiyle yaptım.ikincide hem endometriyozis hemde içi sıvı dolu kist vardı 9 cm.bir sorun yaşamadım.vücut bazen bu kistleri ortadan kaldırıyor.eğer ameliyat olmanız gereken bir kistse doktorunuz söylerdi mutlaka.ama öncelikle doktorlar ilaçla geçirmeye çalışır bunun size bir zararı olmaz endişe etmeyin.eğer ilaçla gerilemezse sıvı dolu kistlerdense şırınga yöntemiyle çekilebilir(ben yaptırmıştım)yada operasyonla alınır.
burda önemli olan sizin kistinize ne ad konduğu(gebeliğe engel olan bir kist te olabilir) ona göre bir tedavi uygulanır.
geçmiş olsun inşallah en uygun tedaviyle bebek sahibi olursunuz.

ben şuan adetliyim doktor benden hormon tahlilimi bir daha istedi bir de adetin 3.günü yapılan yumurtalık testini de istedi
doktorum gebeliğe engel değil ama bunu eritmemiz gerek diyor
5 mm dedi sanırsam yumurtalık kisti
ilaçtan da korkuyorum doğum kontrol haplarının BAZILARIININ daha da vücuda zarar verip,kısırlığa yol açtığını duymuştum bilemiyorum kafam çok karışık dünyanın sonu değil her gün belki bir sürü kadın bununla baş başa ama benim başıma ilk defa geldiği için çok telaşlandım

sağol bozocum sende de mi kist var sana da geçmiş olsun canım

güldeciğim sana tavsiyem canım adetli iken adaçayı iç bol bol bende küçük kist vardı ve ben her adetliyken içerim inan şimdi yok kist ve pko lu olmama rağmen hiç kistim yok adette atıyorum sanırım.geçmiş olsun.

Bende de vardı adetliyken sol yumurtalığım böyle yumruk var gibi ağırırdı. Normal zamanda da kasıklarım ağırırdı. Doktor ultrasonda küçük bir kist gördü. Diane 35 verdi kullan 1 ay sonra gel dedil Gittiğimde kist yoktu adetle birlikte atmışsın dedi. Doğum kontrol yöntemi olarak da kullanabilirsin dedi ben de 10 aydır kullanıyorum diane 35 i şimdiye kadar bir zararını görmedim ama tabi kişiden kişiye değişebilir böyle şeyler. bir de doktorum zararı yok aksine yararı var dedi diane 35 ' in. Valla heryerden bir şeyler okuyoruz böyle ikilemde kalıyoruz.

regli döneminde yok olan bir kistte olabilir(inşallah öyledir)
ilaçtan korkmayın bu kadar kısa süreli kullanmada bir sorun yaşamazsınız.sizin dediğiniz erken başlayıp uzun yıllar hap kullananlar için geçerli olabilir.
haklısınız hangi kadın olsa endişe duyar.bu işlerle uğraşmak hiç hoş değil bilirim22 yaşında başladım 39 yaşındayım hala devam ediyor:)ama çok şükür arada 2 çocukda yaptım:)

solaricsim ılgazcım bozocum hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim bu tür bilgileri tecrübeli ve ii bilen insanlardan almak beni daha da rahatlatıyor interntten okumak araştırmak ne kadar faydalı olsada
görmüş geçirmiş birilerinin anlatması daha farklı benim açımdan
çok sağolun kızlar

Sen de sağol Güldeciğim inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşursun

güldem bendede vardı hemde 2 tane sonra kendiliğinden yok oldular sıkma canını olur mu?bak önemli bi kist olsaydı dr lar üzerinde dururdu.öpüyorum canım

Kistlerde veya miyomlarda ek tedavi olarak soğan suyunu kullanabilirsin, annemin miyomuna iyi gelmişti, tabiki bu alternativ tıp olarak normal doktor kontrollerini ve tedavinide aksatmadan, ayrıca buna bağlı değil genel anlamda doktor değiştir derim, çünkü cidden her doktorun uzmanlık alanı farklı ve vakaya yaklaşımı,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…