How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bir bakar mısınız

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
25
Geçen gün idrarda yanma şikayetiyle ve hafif bel ağrısı sebebiyle ürolojiye gittim ve tam idrar testi, idrar kültür testi ve kanda kreatinin istedi. Sonuçlar çıkmış. Her şey normal ama eritrosit 9 gözüküyor. Normal aralığı 1-3. Endişelendim okuduklarımdan. Doktora gittim bugün korkarak. Korktuğumu anladı. Eritrosit sayım 9 dedim hemen. Önce dedi ki 9 ovv çok yüksek dedi. Sonra güldü değil tabiki normal dedi. Ama ben internette çoğu doktorun normal olmadığını okudum. Her neyse baktı sonuçlarıma. Değerlerin güzel dedi. Daha sonra ben regl bitimimden bir gün sonra testi yaptığımı söyledim o zaman daha normal dedi. Herhangi bir enfeksiyonum bakteri vs yok. Kum düşürüyorsun muhtemelen dedi. Ultrason vermişti ama ileri bir tarihe. Tümörden korktuğumu söyledim güldü. Sigara içiyo musun dedi hayır dedim. Yaşın da çok genç dedi. Ultrasonda korkuğun gibi bir şey çıkmayacağına eminim dedi çok rahatlattı beni ama. Kızlar ben de tıp okuyorum 9 eritrosit çok değil ama yine de sınırın üstü ya. Doktor neden bunu bu kadar doğal karşıladı anlamadım? Demek ki çoğu hastasında var diye düşündüm ama takıntılı olduğum için tam rahatlayamıyorum. Sizde hiç oldu mu eritrositin fazla çıktığı bir durum idrarda? Bu arasa regl döneminde 15 eritrosite kadar normalmiş ama işte benim reglim bitmiş gibiydi. İçim hiç rahat değil başka bir hastaneye gitmeli miyim sizce? Bu arada gittiğim hastane iyi bir şehrin üniversite hastanesi.

9 cok yuksek degil gercekten hem adet sonrasi olmasida oyle cikmasina sebep olur sistit olur kum dokersiniz dedigi gibi.. birkacgun sonra testi tekrarlatin icinize sinmediyse

Bunun ben de farkındayım ama 5 eritrositin üstü idrarda kan olması normal değil. Bu her yerde böyle doktorun bu kadar doğal karşılaması düşündürdü beni.

başka bi doktora git o zaman. ya da madem sen de tıp okuyosun yok mu danışacak hocan?

Geçen gün idrarda yanma şikayetiyle ve hafif bel ağrısı sebebiyle ürolojiye gittim ve tam idrar testi, idrar kültür testi ve kanda kreatinin istedi. Sonuçlar çıkmış. Her şey normal ama eritrosit 9 gözüküyor. Normal aralığı 1-3. Endişelendim okuduklarımdan. Doktora gittim bugün korkarak. Korktuğumu anladı. Eritrosit sayım 9 dedim hemen. Önce dedi ki 9 ovv çok yüksek dedi. Sonra güldü değil tabiki normal dedi. Ama ben internette çoğu doktorun normal olmadığını okudum. Her neyse baktı sonuçlarıma. Değerlerin güzel dedi. Daha sonra ben regl bitimimden bir gün sonra testi yaptığımı söyledim o zaman daha normal dedi. Herhangi bir enfeksiyonum bakteri vs yok. Kum düşürüyorsun muhtemelen dedi. Ultrason vermişti ama ileri bir tarihe. Tümörden korktuğumu söyledim güldü. Sigara içiyo musun dedi hayır dedim. Yaşın da çok genç dedi. Ultrasonda korkuğun gibi bir şey çıkmayacağına eminim dedi çok rahatlattı beni ama. Kızlar ben de tıp okuyorum 9 eritrosit çok değil ama yine de sınırın üstü ya. Doktor neden bunu bu kadar doğal karşıladı anlamadım? Demek ki çoğu hastasında var diye düşündüm ama takıntılı olduğum için tam rahatlayamıyorum. Sizde hiç oldu mu eritrositin fazla çıktığı bir durum idrarda? Bu arasa regl döneminde 15 eritrosite kadar normalmiş ama işte benim reglim bitmiş gibiydi. İçim hiç rahat değil başka bir hastaneye gitmeli miyim sizce? Bu arada gittiğim hastane iyi bir şehrin üniversite hastanesi.
Tıp okudugunuza emin misiniz ?
Doktor normal diyorsa normaldir .

Kum döküyor olabilirsiniz demiş doktor zaten. Biraz abartıyorsunuz.
Benim böbrek taşlarım yerinden oynasa ağrı ve eritrosit oluyor.
Başka doktora da gitseniz aynı şeyleri söyleyecek.
Takıntılı olduğunuzu söylüyorsunuz, düşüneceğiniz eritrositten ziyade bu olsun.

Ya ben de zaten farkındayım doktordan iyi bilinemeyeceğini. Takıntılı olduğumu da biliyorum. Ama tavrı garip geldi. Siz de biliyosunuz ülkemizdeki doktorlar çoğu şeyi görmezden geliyor. Anneannem doktor ihmalinden öldü mesela. 2. Sınıf öğrencisiyim klinik hakkında çok bilgim yok. Buraya sizin başınıza geldi mi öyle bir olay diye konu açtım.. yoksa ultrasona gideceğim zaten..

Eşim için kasık ağrısıyla gittik geçen dra
İdrarda eritrosit yüksekti(değeri hatırlamıyorum)
Röntgen falan çekildi
Temiz çıktı.
Kum döküyorsun, bi kaç güne geçer dedi dr.
Geçti de nitekim.

Bunun ben de farkındayım ama 5 eritrositin üstü idrarda kan olması normal değil. Bu her yerde böyle doktorun bu kadar doğal karşılaması düşündürdü beni.
adet doneminde idrar da kan olmasi normal degil mi? Doktor bana oyle soylemisti de. Neticede idrari yaparken kan ile karisiyor. Normalde adet degilken de kan geldi mi hic

Benim de eritrosit 34 lökosit 700 lerdeydi doktorum ilk sonuca baktığında sen evlendn mi hamile misn diye sormuştu acıdan ağrıdan duramıyordum 9 çok ta yüksek bişey değil cipro tb ile 2 günde geçmişti şikayetlerim

Back