Bebek Beslenmesi Bir aylık bebeğe emzik verilir mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

blueberries

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
141
4
26
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. 22 günlük kızım var ve tipik bi kolik bebek. Çok zor günler geçiriyoruz. Bebeğim çok güzel emiyor beslenmesi ve kilo alımı çok iyi maşallh ama kolik sancıları başlayınca susmak bilmiyor mecburen meme veriyorum her ağladığında. Sürekli aglayınca sürekli emzirmek çok zor yorucu ve bebekte aşırı süt daha da gaz yapıyor. Böyle durumlarda sakinleşmesi için emzik veren oldu mu? Kimisi sakıncalı diyor kimisi kullanılabilir diyor doktorlar bile ikiye bölünmüş. Benim en büyük korkum emziğe alışıp memeyi almaması. Sizin deneyimlerinizi merak ediyorum özellikle kolikli anneler lütfen cvp...

Canım emziği ne kadar erken verirsen o kadar rahat edersin. Bebeklerin emme refleksi oluyo aç olmasada emmek istiyo ve gaz oluşuyo sık emdiği için gaz olunca emme isteği geliyo by böyle kısır bi döngü oluyo. Bu döngüyü kırıp emzik bermelisin bence. 2 aylıkken alıştırabildim oğluma çok rahat ettim

Peki emzikten sonra memeyi de alıyo muydu? Bazı bebekler emzikten sonra memeyi reddediyormuş veya karışıklık yaşıyormuş. Benim korkum memeden soğuması. Çünkü sadece anne sütü veriyorum ve çok iyi emiyor.

Biberon vermedikçe bişey olmaz canım. Sonuçta süt gelmiyo alıştırmak zor zaten hemen almıyorlar

Merhaba,öncelikle allah kolaylık versin diyorum kolik bebeğin durumunu yaşamayan bilemez.ne kadar anlatsan da anlamaz insanlar.genelde çevredekiler bebek açtır ve ondan ağlıyordur derler çogunlukla.halbuki kolik bebeklere fazla süt vermek gaz sancısını daha da artırıyor.benim kızımda 4 ay sürdü kolik durumu.emziğin hiçbir zararını görmedik aksine bebeği rahatlatıyordu.2 aylıkken doktorumuz kundak yapmamızı önermişti ve gercekten kundak cok işimize yaradı.sarıp sarmalanmak kolik bebekleri rahatlatıyor.ayrıca size bir cd önericem Buzuki Orhan adlı kişinin kolik bebekler için hazırladıgı cd.bu müziklerle bebeğimizin aglaması büyük ölçüde kesiliyordu.kesinlikle deneyin derim.hem evde hem arabada çalardık ozamanlar cdyi. Zor olsada sakin olmaya çalışın.

Dört ay mııı?? Umarım daha kısa sürer bizimki bebek emzikten sonra memeyi almada sıkıntı yaşadı kı? Bazen emzik verilen bebeklerde meme kavramı karmaşası oluyormuş. Bi tek emmesi sıkıntısız onda bari sorun yaşamayalım

Biz dogdugu gun verdik emzigi :)
Gogus ucum olmadigi icin ilk 45 gun sutumu sagarak verdim ama 46. Gunden itibaren Allah razi olsun ABLACIMM sayesinde emzirmeye basladim. Oglusum 4 ay 1 haftalik. 1 bucuk ayliktan sonra hic biberon vermedim heo emisiyoruz hep.
Banada biberona alisti asla emmez dediler. Siz emzirmeyi kafaniza koyun. Benimki gibi emer ins

Bende kolik annesi olarak 1 aylık bebeğim e emzik vermek zorunda kaldı. Çünkü başka türlü sus mu yor. Allah tüm anneler im yardımcısı olsun

Valla bizde 7 tane emzik aldık nihayetinde 7. Tutmuştu oğlum ve o kadar rahat olduki anlatamam geceleri kurtarıcım olmuştu.inşallah ikinci çocuğumda sağlıkla doğarda onuda emziğe alıştırıcam.. ama aklı ermeden bıraktırın 10. Ayda falan mesela yaşına girmeden bırakırsa bırakması daha kolay.

Bebek 3 yaşına girmiştir belki de 4

Kolikte bitmiştir haliyle

Alıyorsa verin benimki almadı ama sonra eziyet etti geceleri falan uyanıyodu sık sık 7. Ayında alıştırdım rahat ettim Allah icat edenden razı olsun beni emmeyide bırakmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…