Bir ayda 2 kez ertesi gün hapı ella kullanımında etkisi olmaz mı ?

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
865
168
33
Herkese iyi akşamlar
Acil cevap almam gerektiği için konuyu buraya açmak zorunda kaldım .
Bir ayda 2 kez ertesi gün hapı ella kullanımında etkisi olmaz mı ?

İkinci kullanımda İşe yaramıyor mu ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevınırım.

Bünyeye zarar diye biliyorum . Doktorla konuşmanı tavsiye ederim. Riske atılacak birşey değil. Yanlışta olabilir ama, sağlık açısından özellikle üreme yollarına zarar verebilir.

Bünyeye zarar diye biliyorum . Doktorla konuşmanı tavsiye ederim. Riske atılacak birşey değil. Yanlışta olabilir ama, sağlık açısından özellikle üreme yollarına zarar verebilir.
Evet hormonlar açısından zararlı olabilir fakat yine de hap gereğini yapar değil mi işe yarar

Evet hormonlar açısından zararlı olabilir fakat yine de hap gereğini yapar değil mi işe yarar
Prospektusu okudun mu. Ben bir ara bakmistim. Yanlış hatirlamiyorsam sene de bir en fazla 2 olarak kulanilir. Bu 1 hafta önce aldım , bir daha alabilirin şeklinde değildi. Zaten doğum kontrol yöntemi gibi kullanamazsin. O ilaç cok agir bir ilaç diye biliyorum. Gerekmedikce kullanma. Veya gerekmemesini sağla. Bence utanma doktor ile konuş alinabilirse alırsın. Dogum kontrol hapi kullanin boyle kendinize zarar verirsiniz.

Böyle bişey yaptıgıma göre mecbur kalmışım öyle değil mi . Şu yorumunuz çok faydalı gerçekten
Ben ciddiyim yaa. İse yarar gebe kalmazsin muhtemelen fakat sen o ilacla vucuduna yuklenen hormonun miktarini bilsen ne demek istedigmi o zaman anlardin. Neyse insan ne ederse kendine eder

Evet zararı açısından doktora gidip soracağım.sadece şu aşamada öğrenmek istediğim ilaç işe yarar mıydı

Ben ciddiyim yaa. İse yarar gebe kalmazsin muhtemelen fakat sen o ilacla vucuduna yuklenen hormonun miktarini bilsen ne demek istedigmi o zaman anlardin. Neyse insan ne ederse kendine eder
Zaten kötüyüm bu kadar yüklenmeyin lütfen

Evet zararı açısından doktora gidip soracağım.sadece şu aşamada öğrenmek istediğim ilaç işe yarar mıydı
Yarayabilir ama yuzde50 ; ancak verilen bir makalede söylediği; ağır olduğu için kişiden kisiye degisir ama hastahanelik olabilirsin. Ve koruyucu etkisi azalir. Yani 100 de 98 ise yariyorsa, yari yariya düşer. Simdi baktım bende yilda bir dafaya mahsusmuş. Bir kez kullanirsan etkisi var . Yoksa etkisi azalır. Vlle tabi sana da zarari olma ihtimali var.

Doktorla görüşmeden içme derim . Çünkü bilemezsin; belkide asiri yükleme yapar vücuduna. İlacla şaka olmaz ; yanlış anlama anliyorum; ama İnanki ilaclar yanlis kullanimda felç bile yapiyor. Bir arkadaşımın annesi yillardir bu yuzden felc kaldi. Allah rahmet eylesin. Yariyabilme ihtimali az tehlikeye atma derim o zaman .

Teşekkür ederim içtim malesef bir kaç saat oldu

Kötü bir regl döngüsüne hazir ol ve cildirmis hormonlara. Kendinde her zamankinden farkliseyker hissedersen hemen hastaneye git. İhmal etme.

Teşekkür ederim içtim malesef bir kaç saat oldu
Anladim zaten doktoro sonra danisagini . Neyse olan olmuş yargilamanin anlami yok. Yargılamak da kimseye düşmez. Sadece sağlığınız için gerginligimiz. Umarim bir sknti olmaz. Kadin doguma mutlaka görünün.

Canım selam, arkadaşım doğum kontrol uzmanına sormuştu ertesi gün hapını bir adet döneminde 1'den fazla kullanılmamasını önermişti.

Sonuç ne merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…