Bir “Arkadaş” Neden Böyle Değişir?

gucbendeartik

Popüler Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
552
662
Merhabalar hanımlar;

Benim sıkıntım şu kısaca anlatayım. Üniversiteden bir arkadaş grubum var 6 arkadaşız. Birisiyle daha samimiydim. (Ona X diyelim) Haftafa 1 kere en az görüşüyordum. Bu X daha önce gruptaki diğer bir arkadaşımla üni’deyken sorun yaşamış ve bir süre küs kalmışlar. Ben bu durumun içeriğini bilmiyordum. Meğer o arkadaşımın erkek arkadaşına yürümüş bu X hanım. Baya zor zamanlar yaşamışlar ama arkadaşım X’i bi şekilde affetmiş. Biz X’le olan arkadaşlığımız da (daha önce burada bi konuda anlatmıştım) bir erkek yüzünden tartışma yaşadık. Sonradan benden özür diledi ancak bu konuyu gruptaki diğer kızları (daha önce sorun yaşadığı arkadaşım hariç) tek tek arayıp beni suçlayarak anlatmış ancak bana anlattığını söylememişti ne o ne diğer kızlar. Ben bunu yeni öğrendim.

Bunu duyduktan sonra arkadaşlığımızı gözden geçirdim ve bazı rahatsız edici davranışlarını fark ettim. Örneğin bir akşam benim evimde kaldı bu X. Sabah ben erkenden kalkıp kursuma gittim bu daha geç kalkıp gidicekti. Sabah evden benim vefat etmiş anneme ait bir eşyayı (çekmecenin en altında duruyordu) o gün kullanmak için almış ve benden ne izin aldı ne de haber verdi. Ben çok altlarda kaldığı için fark etmedim. Bir kaç gün sonra buluştuğumuz da çıkarıp bana verdi ben şok oldum. “O gün almıştım kusura bakma” dedi. Ben kızdım ama belli edemedim. Daha önceden de güneş gözlüğüm onun çantasında kalmıştı ve kullanmış gözlüğümü gözlüğümde çizikler oluşmuş bana o şekilde utanmadan verdi.

Neyse uzatmadan daha fazla sadede geleyim. Ben bir bey ile görüşmeye başladım herşey gayet güzel gidiyor mutluyum istediğim gibi falan. Anlattım bu X’e durumu hayırlı olsun falan dedi. Biz de bu bey ile sık sık görüşüyoruz şartlar müsait. Buna takılmaya başladı bu X hanım. İş “bana zaman ayırmıyorsun” “senin bacaklarını kırarım” gibi şeylere döndü. Bu X hanım bu arada benden 2 yaş küçük ve ben genel olarak insanların bana saygılı yaklaşması taraftarıyım. Saygısızlığa tahammülüm yok kim olursa olsun. Bana bu şekilde müdahale edecek kadar yakın değilimdir kimseye. Ben pek kale almadım arkadaş kıskançlığı diye düşündüm. Ve ona da zaman ayırmaya çalıştım -ki zaten ayırıyordum onun işinden fırsat buldukca- bir akşam plan yaptık ertesi gün buluşmak üzere bende bu beyi onunla tanıştırıcaktım. Ertesi sabah oldu beni aradı eften püften bir bahane uydurdu buluşmamak için bende kızdım. Sonra tamam buluşalım dedi akşama doğru tekrar aradı yine bir bahane uydurdu ben de sinirlendim tamam buluşmayalım benim zaten hevesin kaçtı dedim. Özür falan dilemeye çalıştı şaka yaptığını söyledi saçmaladı iyice bende konuşmak istemediğimi söyleyip kapattım telefonu. Mesaj attı bende yine “konuşmak istemiyorum” dedim. O günden sonra bir kez grupla toplandık ve o o gün çalışmadığı halde çalışıyorum diye yalan söyledi ve gelmedi. Bende ilk başta bahsettiğim sorun yaşadığı arkadaşıma bahsettim durumdan. Ben anlatınca o arkadaşım kendi yaşadıklarını anlattı ben çok kötü oldum. Erkek arkadaşının gizlice numarasını falan almış zamanında bu X. Ve ben X’ten iyice soğudum. Yaklaşık 3 haftadır hiç konuşmadık. Yine gruptaki diğer kızlara tek tek anlatmış aramızdaki durumu. Whatsapp grubunda yazdıklarına cevap falan vermiyorum bunları söyleyip söyleyip bana küs özelden yazıyorum cevap vermiyo falan gibi yalanlar söylemiş. Zaten grupta herkes X’in ağzından çıkanın 10’da 9’unun yalan olduğunu biliyor. Ki devamlı yemin billah ederek konuşur. Bir süre sonra benim de içinde olduğum bi fotoğraf paylaştı instagramda ve benim attığım birşeyi beğendi (3 haftadır hiç bişey beğenmiyordu) arayı düzeltmeye çalışıyor anladığım kadarıyla. Kızlardan kendine yandaş aradı kimse kale almadı onu yalnızlıktan korktu. Ben bu kıza nasıl yaklaşmalıyım aynı grupta yüz yüze bakıyoruz. Haklıyken haksız olmak istemiyorum. Bana yol gösterirseniz sevinirim.

Not: Konuyu detaylıca anlattım kusura bakmayın okuduğunuz için çoook teşekkür ederim

Son düzenleme:
Belli ki baya sorunlu daha fazla zarar almadan uzaklaş derim. Bunca şey yapmış iç bulandırıcı hele rahmetli annenin eşyasına kadar el uzatmış demek ki evi karıştırıyor çok tehlikeli ben olsam asla bi daha güvenmezdim hem arkadaş mı yok canım başka. Ve görmezden gelmek en ağır cevaptır.

aslında hıc degısmemıs
hep aynıymıs
sız yenı farketmıssınız

gorusmeyın boyle kısılerle...

Bende bundan şüphelendim hatta ilk kendimi suçladım kötü düşünüyorum diye karıştırmamıştır diye ama görünen o ki taa altta olan bişeyi bulmak için tek tek açması lazım

Kusura bakmayın ama okuyamadım
Yazınınaltında olan çizgiler rahatsız etti
Başlığa cevaben diyorum insanlar değişir
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…