• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akil lutfen

Kahvekokusu34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.715
1.064
133
Herkese iyi geceler , çocuğum tam 5 yaşın da anaokulu başladı, öğretmenini sevmiş , öğretmeni de onu hiç bi sorunumuz yok dedi uyumlu akıllı kurallara uyuyor dedi , ama evde asla kurallara uyan bi cocuk degil bu beni hem sevindiriyor hem şaşırtıyor. Asıl canımı sıkan şey hepsi yaşıt sınıftakiler ama onlar bebek, küçük hepsi diyor beni bebek okuluna vermişsin diyor baya baya kafasına takıyor bu aralar birde çok hırçınlaşti napicagimi şaşırıyorum okulda uyumlu ama eve geldik mi asla sözümü dinlemiyor bana bi akıl verin , düşünceleri de yaşıtları gibi değil tam 5 yaşında, bu gece uyurken , diyor ki Anne oyle bi meslek secmeliyim ki insanların çok geldi bi yer olmalı oyle olursa çok iyi iş yaparım fikir ver bana dedi, dr ol dedim yok dedi hastalık bulaşır, ogretmen ol dedim yok yok dedi başım çok ağrır çok çocuk var , pilot ol dedim tehlikeli bi iş dedi , cevapları sanki 15 yaşında gibi napicam ben kizlar akıl verin bana alsam mı anaokulundan napsam

Anaokuldan neden aliyosun ki çevresiyle ilişkisini kesmemelisin bence şuan ki devrin cocuklari çok garip benimde yigenim var evlenicem bebeğim olacak gibi bir çok hayal kuruyor yani bizden kafaları çok farklı ama hala aklına takılıyorsa bir pedagogla goresebilirsin bence

Herkese iyi geceler , çocuğum tam 5 yaşın da anaokulu başladı, öğretmenini sevmiş , öğretmeni de onu hiç bi sorunumuz yok dedi uyumlu akıllı kurallara uyuyor dedi , ama evde asla kurallara uyan bi cocuk degil bu beni hem sevindiriyor hem şaşırtıyor. Asıl canımı sıkan şey hepsi yaşıt sınıftakiler ama onlar bebek, küçük hepsi diyor beni bebek okuluna vermişsin diyor baya baya kafasına takıyor bu aralar birde çok hırçınlaşti napicagimi şaşırıyorum okulda uyumlu ama eve geldik mi asla sözümü dinlemiyor bana bi akıl verin , düşünceleri de yaşıtları gibi değil tam 5 yaşında, bu gece uyurken , diyor ki Anne oyle bi meslek secmeliyim ki insanların çok geldi bi yer olmalı oyle olursa çok iyi iş yaparım fikir ver bana dedi, dr ol dedim yok dedi hastalık bulaşır, ogretmen ol dedim yok yok dedi başım çok ağrır çok çocuk var , pilot ol dedim tehlikeli bi iş dedi , cevapları sanki 15 yaşında gibi napicam ben kizlar akıl verin bana alsam mı anaokulundan napsam
Okul kurallı bir ortam ve tutarlı bir yaklaşım sergilenir. Bu nedenle tutumunuzu gözden geçirmenizi öneririm. Okuldakileri bebek olarak tanımlamasına gelirsek, sen artık abi oldun tarzı cümleler kullanıyor musunuz? Ya da kendinden alt sınıftaki öğrencileri kastediyor olabilir mi? Bence okuldan almanızı gerektiren bir durum yok.

Okul kurallı bir ortam ve tutarlı bir yaklaşım sergilenir. Bu nedenle tutumunuzu gözden geçirmenizi öneririm. Okuldakileri bebek olarak tanımlamasına gelirsek, sen artık abi oldun tarzı cümleler kullanıyor musunuz? Ya da kendinden alt sınıftaki öğrencileri kastediyor olabilir mi? Bence okuldan almanızı gerektiren bir durum yok.
Kardesi yok ki abi oldun diyim , hiç abi kelimesi geçmez evimiz de , aynen benim evdeki tutumun da problem oldu kesin cunki okulda çok uyumluymus

Anaokuldan neden aliyosun ki çevresiyle ilişkisini kesmemelisin bence şuan ki devrin cocuklari çok garip benimde yigenim var evlenicem bebeğim olacak gibi bir çok hayal kuruyor yani bizden kafaları çok farklı ama hala aklına takılıyorsa bir pedagogla goresebilirsin bence
İnan ki çok yaşlı değilim ama bu çağa bazı konular da gerçek den geride kaliyorum

🤔😲Ay cevaplara bak bizden akıllı masaAllah ya sen onu al o anaokulundan direk ODTÜ ye ver yada hacattepe fakültesine falan harcanıyor orda 🧿😅😅😅

🤔😲Ay cevaplara bak bizden akıllı masaAllah ya sen onu al o anaokulundan direk ODTÜ ye ver yada hacattepe fakültesine falan harcanıyor orda 🧿😅😅😅
Alemsiniz ya :) napicagimi bilmiyorum, siz bir de canlısıni görün cevaplarına sorularına şook olursunuz kafa yapısı oyle ama boyamalar da daha tam iyi değilmiş oyle dedi ogretmeni :) tasiriyormus, hatta ben dedim ki oğlum mühendis ol çizim yaparsin diyor Anne resim de iyi değilim:) :)

bence normal 5 yaş çocuğu ortama alışmaya çalışıyor anormal olan birşey yok gibi geldi ama yok benim çocuğum ultra zekalı özel çocuk falan diye düşünüyorsanız test falan yaptırısınız

bence normal 5 yaş çocuğu ortama alışmaya çalışıyor anormal olan birşey yok gibi geldi ama yok benim çocuğum ultra zekalı özel çocuk falan diye düşünüyorsanız test falan yaptırısınız
Oyle bir şey kasıt eden bir yazım var mı , benim temennim hayırlı sağlıklı doğayı seven kadina kıymet veren hayvanı besleyen bi birey yetiştirmek aman soyle zeki olsun aman böyle zeki olsun bi çabam yok merhametli olsun, hiç zeki olmasa da benim çocuğum çok zeki olsa da benim , olduğu gibi yani, konumda ki amaç da napa bilirim nasıl yaklaşa bilirim gibi gibi fikirler almak , bir şey ispat etmek değil maksat dertleşmek , neden mesela burda hiç bizi görmeyen tanımayan insanlara kendimizi ispat etmeye çalışalım ki.. iyi geceler tesekurler fikriniz için :)

Yeni nesil çocuklar kurdukları cümlelerle, yürüttüğü akıllarla bizlere göre çok üstünler. Bol uyaranla büyüyorlar ve ebeveynler artık daha bilinçli, bu nedenle sizinle yapmış olduğu konuşma gayet normal. Okuldan almanızı gerektiren bir durum göremedim. Çocukların çocuğunda görülen bir durum da okulda kurallara uyuyorlar ama ev onların özel alanı, nazları ailelerine geçiyor istedikleri gibi davranıyorlar bu da normal. Arkadaşlarım bebek gibi dediğinde siz nasıl karşılık verdiniz peki?

VanessaRinki VanessaRinki kız gel burda Bilkent dışındaki okulları öneriyorlar onlarla karşılaşırsan şok geçirme 😂

Konu sahibi size diyebileceğim tek şey maşallah rabbim nazarlardan korusun inşallah 🙏🏻 İnşallah vatana millete hayırlı bir insan olsun 🥰

Evde kuralsız olması konusunda Öğretmeniyle görüşün , öğretmenini sevdiyse söylediklerini de dikkate alacaktır.
Diğer konu için yaşından büyük davrandığını ve düşündüğünü düşünüyorsanız yine öğretmenini bilgilendirin okulda rehberlik servisi varsa rehber öğretmen görüşsün çocuğunuzla gerek görürlerse RAM a yönlendirirler .

Çoğu çocuk okulu zorunluluk olarak yerine getirilmesi gereken bir görev gibi gördüğü için orada duygusunu ve enerjisini istemsizce bastırarak güvenli alanı olan evlerine döndükten sonra bu duyguları yaşayabiliyorlarmış.
Abartı düzeyi öfke veya hiperaktivite gibi.Bundan kaynaklı olabilir.

Diğer yaş gruplarına bebek diye tabir etmesi veya red etmesine karşılık olarak şuan bu kişiler ile devam etmesi neden onu rahatsız ediyor bunu öğrenmeniz gerekir.Oyun veya sohbet ihtiyacı yetersiz kalıyor olabilir belki sıkılıyor olabilir bu nedenle maşallah çok akıllı duruyor yazdıklarınıza baktığımda.🤍

Meslek önerisi içinse Youtube dan bazı videolar açıp mesleklerin tanıtımlarını beraber izleyebilirsiniz.

• Beğen
Reactions: Cac
Genelde bu yas cocuklar kendi yaşıtlarınu begenmiyor evet kendinden büyüklerle takılmayı tercih ediyorlar gorumcemin kızları,yegenim,kuzenim bu yaslardalar 5-6 . Ama 10-15 yas arası ablalar ilgilerini cekiyor ve onların seviyesinde takılmak istiyorlar tabi ki komsu cocukları falan oluyor bunlar.hatta benim kızımı begebmiyorlar kucuk diye pek kesmiyor onları😂 ne oynuycaz ki bebekle. Biz Aysima ablamızla MAKYEEJJ YAPMA oyunu oynucaz der giderler sıpalar.şimdiki cocuklar herseye sahit herseye dahil . Gecen kucucuk kızım (2buckys)anne cıray beybi magiç teklerden alsana diyor o ne dedim sen beni gotur markete ben gosteririm diyor arattım falan neti cizgi filmmiş oyunfafı varmış sen turkceyi daha konusamıyosn ingizlice aksanı ne biliyorsun dedim😂 peki normal size gelen kendi yasıt misafir cocukları illaki oluyordur onlarla nasıl ya da komsu cocuklarıyla

Bizimkinin ogretmenide ben bu çocuğa yetebilecekmiuim diye endişeleniyorum diyor bilmiş bilmiş lafları var öğretmen çizgi çızdiriyormus öğretmenim hep çizgimi çizecegiz uzayi ne zaman cizecegiz demis bende 1 e mi göndersem diye çok düşündüm küçük bebegim olduğu için bu yıl da anasinifina gönderdim iyimi ettim kötümü ettim hiç bilmiyorum arkadaş edinsene diyorum anne bunlar küçük diyor

Ya bunu okuduğum çok sevindim. Benim kızımın da gelecek hayali çocuk yapmak, iki kız. Hiç evlilik konusunda şaka yapan insanlar da değiliz. Son bir yıldır ara ara bunu dile getiriyor. Demek ki normal 😆😆😆

Alemsiniz ya :) napicagimi bilmiyorum, siz bir de canlısıni görün cevaplarına sorularına şook olursunuz kafa yapısı oyle ama boyamalar da daha tam iyi değilmiş oyle dedi ogretmeni :) tasiriyormus, hatta ben dedim ki oğlum mühendis ol çizim yaparsin diyor Anne resim de iyi değilim:) :)
Bence kendi işini kendi kursun ilerde 😅ama bişey söyleyeym bu zekadan faydalananin belli ki yaşıtlarından çok farklı kendi kendine bırakmayın hep peşinde durun ihtiyacalarunun belki ilerde hafızlık bile düşünebilir 💕 eğer ana okulundan zevk almıyorsa da ustelemeyin ya evde zaten aynılarını yaptırabilirsin etkinliklerin

Ya bunu okuduğum çok sevindim. Benim kızımın da gelecek hayali çocuk yapmak, iki kız. Hiç evlilik konusunda şaka yapan insanlar da değiliz. Son bir yıldır ara ara bunu dile getiriyor. Demek ki normal 😆😆😆
Evet yani 6 yaşında düğüne gidioruz ayy gelinin gelinliğine yorum yapıyor bende şöyle böyle yapicam falan balon patlatıp bebeğimin cinsiyetini ogrenicem falan diyor yani ailemizde böyle şeyler yok ama sağdan soldan görüyor hayal ediyor başka bir yigenim kamyoncu olmak istiyor yani garip hayalleri var gerçekten şimdiki çocukların biz yanlarinda cahil kalıyoruz 8 yaşında yigenim telefonda videoyu açamadım teyze off sende nasıl yapamıyorsun diyip elimden aldı telefonu açtı videoyu al bak işte dedi ben şaşırdım kaldım çok farklılar önceden herkes bu kadar bilinçli değildi şuan hamile olunca herşeyi araştırıp ne yariyorsa ona göre besleniosun ilaç kullanıosun falan ben ona yoruyorum yani 😅

Back