Bir 2. Çocuk konusu da benden🧿

Bu arada kız isteğim var gelinleri gördükçe korkuyorum hepsi bir mesafe tutturmuş gidiyorlar.
Bende annemin yanındayım mesela.
Yalnız kalmayı istemem ileride ama sonra diyorum bencilce bir duygu bu.
Allah iyilerle karşılaştırsın

Valla hiç planlamam

Saydıklarınız arasında hormonal durum dışında bir tane olumlu neden yok aslında, buna rağmen isteme nedeniniz nedir sizce?

İs konusunda strese girip de hamilelik ile beraber işten kaçma isteği olmasın asıl sebep?

Aileden gelen aşırı iyi bir malvarliginiz yoksa, 2.cocuk yapmak yerine ülkeden gitme planı yapmanız olan çocuğunuz ve sizin için daha gerçekçi ve doğru bir karar olurdu bana göre ( ki ben öyle de yaptim)

O nedenle hormonlara ya da duygulara bakmadan, ortamı, koşulları, dünya ve ülke gerçeklerini doğru değerlendirerek insanların karar alması gerektiğini düşünüyorum.

Bu doğrultuda umarım doğru kararı verirsiniz hepiniz için.

Ülkeden gideli çok oldu Yok valla işten kaçma gibi bir derdim de yok. Zaten haftanın 3 günü çalışıyorum. Bahsettiğim kariyer değişikliğinde ise tamamen remote çalışacağım. Maddi ya da manevi bir sorunum yok. Tek düşüncem sağlık ve başa dönme korkusu aslında.

Ben de ilk çocukta ,uykusuz gecelerde asla çocuk düşünemem dedim amaaa şimdi aklıma geliyor olsa mi diyorum.Kardes yapmamak çocuğumuza haksızlık mı bu konu hep düşündürüyor beni

Ben de ilk çocukta ,uykusuz gecelerde asla çocuk düşünemem dedim amaaa şimdi aklıma geliyor olsa mi diyorum.Kardes yapmamak çocuğumuza haksızlık mı bu konu hep düşündürüyor beni
Ben sırf çocuğumun kardeşi olsun diye yapmayacağım yaparsam. Tabi kardeşlik duygusu güzel bir duygu ama her kardeşin de iyi anlaşacağının garantisi yok. Haksızlık etmek gibi bir durum yok dolayısıyla. Kendinizi tamamen hazır hissettiğinizde olması en iyisi. Sevgiler

Herkesin deneyimi biricik ama taze iki çocuklu anne olarak ikinci çocukların psikolojik olarak daha kolay olduğunu söylemem lazım. 7 aylık oldu ikincisi ben hiç anlamadım bile nasıl büyüdü. Kafam çok rahat çünkü. İlkinde böyle değildim kafa olarak. Zor günler güzel günlerden daha az benim için. İlk 2 yıl zor ama hemencecik de büyüyorlar zaten. Ama ben çok anaç ve özverili bir insanım. Çok da pratik bir yapım var. Bunlar ikinci çocuk için önemli kriterler bence.

Sağlıkla ve huzurla büyüsünler Bu dediklerinize katılıyorum. İkinci çocukta daha tecrübeli oluyoruz çünkü.

Çok benzer şeyler yaşamışız birebire nerdeyse genel hatlar tutuyor ve bugün hamile olduğumu öğrendim. Mutlu musun derseniz cevabım yok

Sağlıkla gelsin bebeğiniz. Bence çok güzel olacak iyi düşünün iyi olsun
Aslında biz tek cocukta kararlıydık. Ben içten ice çok ozeniyordum ama sağlık sikintilari nedeniyle hemen normale dönüyordum. Bir anlık kaza :) şimdiden kendimi acilde buldum yine ilaçsız tedaviler ateşim şuan 38 :/ ne biliyim hayirlisi olsun

Çok geçmiş olsun. İçten içe istiyormuşsunuz zaten. Olmasaydı içinizde kalacaktı. Sağlıklı sıhhatli, mutlu bir hamilelik geçirirsiniz umarım

TEŞEKKÜR EDERİM ...

Su an nasılsınız
aslında düne kadar iyiydim. dün kayınvalidemlere gittim bebeğin cinsiyetini sordular bi oğlumuz daha oluyor dedim gülerek .. sonra tüh müh dediler kız olsaydı falan dedi ... kız çocukları daha sevdiriyor kendini falan dedi ... kimsenin kalbini kırmak istemem ama bende " sen sevmezsin olur biter o zaman dedim ... eltimin iki tane kızı var kızamı doymadın dedim " yine canımı sıktılar yani bu yüzden başka şehire taşınmak kimseyi görmek istemiyorum .nefret ediyorum herkesten...

Benimde oğlum 7 yaşında tek çocuk bende 33 yaşındayım ikinci çocuk düşüncesi beni hep endişelendiriyor ilerde pişman olur muyum diyorum zaman ama ikinci çocuğa bakacak psikolojim yok gibi Türkiye nin hali ortada vs ilerisini cok dusunuyorunm galiba ayrıntılı ve sonra diyorum yok yapmamaliyim cesaretim yok açıkçası tek çocukta yeter bana rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin

Her an hamile kalabileceğiniz muamma.Her hamilelik kötü geçecek diye birşey yok.Bence tam zamanı.Yerinizde olsam ikinciyi düşünürdüm.Kariyer bir şekilde geliyor.

Ben tek çocuk olarak büyüdüm.Babannemin anneme baskı yaptığını bilirim birdaha doğur diye.Cok iticiydi.Bu arada benim 1.5 yaşında kardesim öldükten sonra aramızda 7 yaş vardı.Annem ile babama tekrar nasip olmadı evlat.

Ben tek çocuk olmama rağmen şu zamanda tek çocuğa bakabilecegimi düşünüyorum.İs hayatı zor.Bebege kime baktiracaksin.Kresi anaokulu birsuru sıkıntısı var.
Bebekken çocukken kardeş olması güzelde büyüyünce insanlar miras için falan birbirine giriyor ya o yüzden ben şahsen ikinci çocuğu istemem gibi.

Allah İnşallah size de nasip eder.Dayim ile anneannem arasında 44 yaş var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…