Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

slm.ben manik depresifim.deneyimleri merak ediyosun..hmm..şimdi bu hastalık nadir görülen bi hastalık ve ben nerde nadir görülen hastalık var, gidip buluyorum:) bu hastalıga üniversite yılımın 2. yılında zemin hazırladım farketmeden de olsa. en basta yogun bir depresyon yasadım yani sadece hastalıgım depresyondu.iki yıl sonra ise bir mani atagı geçirdim ki allah düşmanımın basına vermesin.resmen akli dengemi kaybetmiştim, resmen bir deli gibi davranıyordum.bir kaç ay böyle delirmiş vaziyette gezdim.annem hep yanımdaydı,okul vardı ama derslere gidemiyordum her gün hastaneye gidip çare arıyorduk annemle.mani dönemimde kendimi çok üstün bir insan olarak görüyordum, yüzlerce km yürüsem yorulmam gibi geliyodu.aşırı hiperaktiftim.bir hafta uyumadıgım ve yemek yemedigim oldu.bir haftada 10 kilo verdim.dini yönden de acaip düşüncelere sahiptim.kendimi bu arada asker sanıyodum.tv izlerken mesela vj ler, dizilerdeki insanlar bana mesaj veriyomuş gibi geliyodu.her cümleden her bakıştan mesaj, gizli bir anlam çıkarıyorum.çok konusuyordum.daldan dala atlıyordum.annem bizi öldürdün diyodu ben gercekten onları öldürgümü sanıyordum.daha neler neler..hatırlamak bile istemiyorum.yemin ederim allah düşmanımın basına vermesin.manik bir dönem yaşamaktansa depresif bir dönem yaşamayı tercih ederim.ama tabi depresyon da çok kötü bir şey.aylarca yatagıma yapışık vaziyette yaşamama neden oluyor.depresyon deneyimlerimi anlatmam gerekirse aylarca yataktan çıkmamak, güneşten, gündüzden nefret etmek, gece sabaha kadar tv izleyip akşam olana kadar uyumak,dogru düzgün yememek,içmemek, yıkanmak istememek,intiharı düşünmek, intihar planları yapmak, aglamak, aglamak,aglamak..
allaha çok şükür aylardır ilaç kullanmadıgım halde psikolojik sorun yaşamıyorum.yaşadıklarım sadece moral bozuklugu oluyo, bir iki gün içinde geçiyo.ilaçlarımı hayatım boyunca kullanmam gerekiyo fakat karacigerim şimdiye kadar binlerce ilaç kullandıgım için sanırım kötü durumda.sadece acil durumlarda yani depresyona girecegimi anladıgım zamanlarda baslıyorum tedaviye.tabi doktoruma gidip durumu anlatarak..
ismini unuttum bu konu hakkında soru soran arkadasın bunları yazarken ama, hayrola, sorun nedir? deneyimlerim belki yardımcı olmuştur..kendine iyi bak..
 
deneyim yazılarak hiç bi yere ulaşamayız.umarım en kısa zamanda çözüm bulunur.etkili tedavi yöntemleri var.arkdasının esinin mutlaka tedavi olması lazım belki de oluyordur bilmiyorum. 2- 3 ay sonra düzenli kullanırsa ilaçlarını iyileşecektir.fakat adamcagız işe gidiyorsa tehlikeli.ya hastaneye yatırılmalı, ya da evde tedavi edilmeli iyileşene kadar.allah sabır versin..çok zor gercekten yaşamış biri olarak..
ayrıca bu dönemde bütün mal varlıgını akrabalarına, arkadaslarına devreden ve iyileştikten sonra çok pişman olmuş insanlar var..kesinlikle dikkat edilmeli.
 
kızlar cevap yazdığınız için tşkler.
benim eşim rahatsız.bizde 2 yıl önce tanıştık bu hastalıkla.
ilk önce depresyonla başladı aynı senin gibi 3-4 ay sonra mani atağı geldi. benim eşimde bu dönemde iş konusunda taşkınlıklar yapıyodu bide illa birilerine yardım yapıcam diyodu tabi zamanla daha da ağırlaşıyo.neyse atağı atlattıktan sonra 6 ay falan ilaç kullandık ve büyük bir hata yaparak tedaviyi ve ilaçları kestik.
ve mani daha da ağır bir şekilde geri geldi.bu sefer hastaneye yatırdık.çok şükürki geçti şimdi ilaçlarımızı hiç aksatmıyoruz.daha iyi inşallah bi daha atak yaşamaz.
bizimde o zamanlar çok canımız yandı ama şimdi o günlerden espri çıkararak utanmasını önlemeye çalışıyoruz.
çok zor bi hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun sana da geçmiş olsun canım.
aslında başlığı bipolar bozukluk tanısı konan varmı diye açmıştım ama pek cevap yazılmadı.
 

arkaadşınıza ilaçları ve tedaviyi kesinlikle bırakmamasını söyleyin lütfen çünki hayat boyu süren ve tedavi gerektiren bi rahatsızlık tşk.a.s.
 
slm hanımsultan.eşin umarım en kısa zamanda iyileşir.ilaçlarını benim yaptıgım gibi bırakmasın.çünkü aradan bir yıl gecse de depresyon zayıf bi anını yakalayarak insanı yataga serebiliyo.lityum kullanıyordur büyük ihtimalle.lityum maniyi ve depresyonu önleyerek ortada kalmasını saglıyo,normal durumda kalmasını saglıyo insanın.ama lityum tedavisi sırasında tiroid bezleri ile ilgili bi kan tahlili gerekiyormuş ne yazık ki ben yaptırmadım.eşin yaptırsın bu testi.benim bogazımın sol yanında bi şişlik var digerine göre daha şiş sanki.sanırım tiroidle ilgili bişey ama ciddiye alıp da dr a gitmedim.en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum dr a.
bir de sizden ricam olucak hastalıkları internetten araştırmayın insan okudukça aaa bende de var aaa bu da var diye diye daha da hastalık hastası oluyo.internette abartılıp anlatılıyo,insanı panige sokuyo.tekrar geçmiş olsun.
iyi bi psikiatrla kontrol edilmeli,sürekli aynı doktora gidilmeli çünkü bir keresinde baska bi doktora gittim öykümü bilmedigi için bana yanlış ilaçlar verdi daha da beter olmuştum.
bipolar yazmışsın görmedim ama halk belki bilmeyeilir bipolar ne demek, ama teshisi konulan mutlaka anlar bipolar ne demek:)
son olarak bu hastalık çok zeki insanlarda ortaya çıkıyo.çok düşünen,yaratıcı insanlarda.mesela van gogh bu hastalıktan müzdaripti.ingiliz roman yazarları özellikle.ben en azından bu açıdan bakarak kendimi yalnız hissetmiyorum ve kendi kendimi telkin ediyorum:teselli:
 
inşallah en kısa zamanda iyileşir.ilaçlarını kullanırsa zaten 2 en geç 3 ay sonra eski haline dönecektir.yalnız bira içiyorsa içmesin.ilaçları boşuna kullanmış olur ve daha fazla psikolojiyi bozar.rahatlatıcı bitki çaylarından içsin mesela papatya çayı çok iyi geliyor.kendinize iyi bakın.hayat o kadar kısa ki hiç bişeyi kafaya takmaya degmez..
 
evet ilaçlarla kontrol altına alınan bir hastalık.
ama ilacı bırakınca daha korkunç geri geliyor.
gerçekten çok ilginç bir hastalık.
defnesabunu sen terapiye gidiyormusun faydası oldumu
 
selam arkadaslar...ben siteden henuz yeniyim..ve acıkcası bi polar bozukluk tanısı icin uye oldum diyebilirim...sizlerden biraz daha vahim bir farkım var sanırım..benim esimde manik depresif ama sorun bu da diil,cunku 5yasımda ki kızıma da 2senedir bu teshis yakıstırılıyodu..buyumesi beklendi,emin olmak istemedi dr lar( ki cok dr degistirdik) ama suan cok acık...ve mecburen bu yasında ciddi ilaclara basladık...bu ozellikle yetiskin rahatsızlıgı oldugundan, cocuklarda gorulmesi olagan diil...arastırmalara gore dunyada 5 yasında sadece amerikalı 1kız cocuguna bu teshis resmen konmus..ancak 2. sanssız cocuk benim kızım maalesef...anne baba olarak cok cırpınıyor, bilincli olmak adına 2 senedir surekli okuyor arastırıyoruz....cunku kızımın kullandıgı ilaclar degistirme bile yapıldıgı halde hic tesir etmiyor..bu durumda toplum icinde ciddi sorunlar yasıyoruz ve gelisimimiz de cok geride..egitimimizde gecikmeden deva arıyoruz...fikir yorum ve onerilerinize acıgım...simdiden tesekkurler..
 
bence bu hastalıkla baş edebilmenin ilk yolu onu gözününüzde fala büyütmeden 'ne olacak şimdi ' demek yerine 'neler yapabilirim ' diyerek başlamak gerekiyor........hastalığı kendi bendeninde olanın ilacıda kendi bedenindedir bence.........
ben bu hastalığı çok ciddi boyutlarda yaşayan biri olarak şunu söylemek istiyorum.öncelikle bunu bir hastalık gibi görmek ve utanmak yerine yürekli olabilmek gerekiyor.
ben her tanıştığım insana hızlı geçişleri olan biriyim.ağlarken gülebilen...en sinirli anında kalkıp göbek atan biriyim.diyerek cümleye başlıyorum ve lütven üzgün ve sinirliyken konuştuğum şeyleri ciddiye almayın benim herşeyden önce size ihtiyacım var diyorum......
bende bi zamanlar ciddi anlamda intihar eğilimi vardı,bi çok kez intihar ettim...çoğu zaman derdim ölmek bile değildi.....
bu hastalık nasıl benimle oynuyorsa bende onunla oynuyorum artık.....
biliyorum ki bu hastalık insanı kendi için yaşamaktan vazgeçiriyor ama bi sır vereyim eğer bi başkası için yaşamaya başlarsanız onu bu hayatta yanlız bırakmamak uğruna yaşamak için öyle mücadeleler veriyorsunuz ki!
bende depresif anlarımda gerçekten beni seven bensiz olamayacağına inandığım insanlarla görüşerek hayatta kalıyorum....
kendini kabullenmek bu hastalıkta en önemli şey.....
 
Bipolar bozukluk - hasta ve yakınlarına yönelik bilgiler
Her insan, yaşamı boyunca olaylara karşı küçük iniş çıkışlar gösterir ve bu, insan hayatının doğal bir parçasıdır. Doğal olmayan ise, üzüntü, keder veya sevinç durumlarının aşırı ve sürekli olması, kişinin aile, sosyal ve iş yaşantısını önemli ölçüde bozmasıdır.

BİPOLAR (İKİ UÇLU) HASTALIK NEDİR ?

Manik-depresif hastalık olarak da bilinen, temelde duygusal yaşamı etkileyen düşünce, davranışları bozan bir hastalıktır. Hastalığın temel bir özelliği, nöbetler (dönemler) halinde gelen manik devrelerdir. Bu hastalık, muhtemelen sinir iletimini bozan bazı maddelerde ki değişikliklerle ilişkilidir.

MANİK NÖBET NASIL TANINIR?

Genelde manik nöbeti tanımak, hekimler için kolaydır. Manik hastalarda başlıca şu belirtiler gözlenir.

Kendisini çok iyi hisseder, mutlu ve keyiflidir, gücünün yetmediği işleri yapmaya yeltenir. Olmadık yerlerde şarkı türkü söyleyip, oynayabilir. Bazen büyük güçleri olduğunu ve yeni icatlar yaptığını iddia edebilir. Bazen de kendisini evliya, peygamber veya çok yüksek biri gibi düşünebilir. Bencilliği artar, hafızası güçlenmiştir.
Aşırı neşelidir, etrafını da güldürür, olmadık yerde açık-saçık şakalar yapabilir. Kolayca dostluk kurar, fakat bunlar yüzeysel dostluklardır.
Taşkınlık, aşırı sinirlilik, özellikle karşı çıkılırsa saldırgan davranışlar gösterebilir.
Çok fazla konuşur. Susturulma çabalarına karşı susmaz. Yüksek sesle konuşur.
Dikkati dağınıktır. Konuşması kolayca çelinir.
Düşünceleri hızlıdır, bir konudan alakasız bir diğerine atlar.
Toplumsal yönden kötü sonuçlar doğuran işlere girebilir. Bazen tüm parasını dağıtabilir. Olmadık kişileri, resmi makamları telefonla arayabilir. Ülke sorunlarını çözme iddiaları olabilir.
Uygunsuz cinsel davranışlar gösterebilir.
Uykusu azalmıştır, günlerce bir-iki saatlik uykuyla idare edebilir, buna rağmen kendisini dinç hisseder.
Tüm bu belirtilerin hepsinin bir arada görülmesi gerekmez. Fakat birkaç tanesinin bir arada görülmesi ve bu belirtilerin bir haftadan uzun sürmesi hastalık teşhisi için yeterlidir.

UYARI:

Bu hastalık, kişi hayatını oldukça olumsuz etkiler. Tüm yaşantısını ve uyumunu bozar. Bu belirtiler, hastalık öncesi durumla uyumsuzdur. Aile fertleri ve hastanın çevresi bu duruma anlam veremez. Hastalık olduğunu düşünmedikleri için hastayla mücadele ederler. Oysa tüm bunlar, daha kötü sonuçlar doğurur. Bu durumda, vakit geçirmeden hastayı bir psikiyatri uzmanına götürmek gerekir. Hasta, hastalığını ve ilaç almayı kabul etmeyebilir. Bu durumda hasta nazikçe ikna edilmeye çalışılmalı eğer ikna olmazsa ve çevresine zarar verme eğilimi varsa ısrarla hekime götürülmelidir.

BİPOLAR HASTALIĞIN DEPRESYONLA NASIL BİR İLİŞKİSİ VARDIR?

Hayat boyu geçirilen tek bir manik nöbetle dahi BİPOLAR HASTALIK tanısı konur. Bazen de manik ataklara benzeyen fakat onun kadar ağır olmayan HİPOMANİ durumu görülebilir. Bazen de hastalarda, kendini sürekli üzgün hissetme, enerji azalması, yorgunluk isteksizlik, durgunluk, uykusuzluk, iştahsızlık, suçluluk gibi belirtilerle seyreden manik dönemin tam tersi; DEPRESYON ( ÇÖKÜNTÜ ) dönemleri olabilir.

BİPOLAR HASTALIK KİMLERDE/ NE SIKLIKTA GÖRÜLÜR ?

Her 100 kişiden 1 kişi, ömründe en az bir kez manik nöbet geçirir. 20-25 yaşları arasında en sıktır. Kadın ve erkeklerde aynı oranda rastlanır.

TEDAVİ:

Hastalığın ağır olduğu ilk dönemlerde, hastanın doktor gözetimine alınması ve hastaneye yatırılması şarttır. Bu dönemde, tüm sorumluluk doktora bırakılmalıdır. Hasta sakinleştirildikten sonra Bipolar Hastalığın asıl tedavisi olan LİTYUM’a başlanır. Ayrıca yatıştırıcı başka ilaçlar da verilir. Hastaların yaklaşık 1-2 hafta içinde belirtileri yatışır. Daha sonra ayaktan tedavi edilmek üzere, hasta taburcu edilir.

KORUYUCU TEDAVİ:

Genel de BİPOLAR HASTALIK tekrarlayıcı bir hastalıktır. Hasta düzelse bile, hastalığın tekrarlamasını önlemek için LİTYUM kullanılması sürdürülür. Hastalarda LİTYUM dışında KARBAMAZEPİN ve VALPROAT kullanılabilir.

LİTYUM TEDAVİSİNE NE KADAR DEVAM EDİLEBİLİR ?

Tekrarlayan nöbetler söz konusu ise, bu tedavi birkaç yıl, bazen yıllarca sürmelidir.

LİTYUM’UN YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Lityum uyuşturucu bir ilaç değildir. Alışkanlık yapmaz. Sıklıkla; bulantı, kusma, ishal, çok su içme, sık idrara çıkma, ellerde titreme, guatr, kilo alma gibi tehlikeli olmayan yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler kontrol edilebilir.

UYARILAR :

Hastaneden taburcu edilen hastanın dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Bunlar;

Hasta Lityum tedavisine devam etmeli. Doktordan habersiz ilacı kesmemeli, ya da dozu değiştirmemelidir.
Ani uyku değişikliklerinden sakınılmalıdır. Uykusuz kalmamaya dikkat etmelidir.
Doktor kontrollerini aksatmamalıdır.
Lityumun yan etkilerine karşı aşırı susuz kalmaktan ve az tuzlu yemekten kaçınmalıdır. Aşırı kusma, ishal gibi durumlarda da hekime başvurulmalıdır. Hekim uygun gördükçe, Lityum’un kan düzeyine baktırılabilir.
Alkolden uzak kalınmalıdır.
Hamilelerde kullanılmamalıdır.
Uzun süren uykusuzluk, sinirlilik, hızlı konuşma gibi belirtiler hastalığın tekrarlama işaretleri olabilir. Bu durumda hemen doktorunuza başvurunuz
 
BİPOLAR BOZUKLUK KLİNİKLERİ



1. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Bipolar Bozukluk Birimi çarşamba günleri tüm gün hasta kabul ediyor.

Randevu için 0322-3386060-3247 ya da 3204

Prof.Dr. Nurgül Özpoyraz, Doç.Dr. Lut Tamam, Uzm.Dr. Gonca Karakuş



2.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Bipolar Bozukluğu olan hastalar, “Nöropsikiyatri Araştırma Birimi”nde izleniyor. Hastalar her gün rutin olarak görülüyor, ancak bazı hastalar çarşamba günü öğleden sonraları tüm ünite çalışanları tarafından beraber değerlendiriliyor. Tel:0312-5956610 / 0312-5957084/ 0312-5956792 / 312-5957223 Doç.Dr. Halise Devrimci Özgüven, Prof.Dr. Cem Atbaşoğlu, Uzm.Dr. Meram Can Saka



3. Ankara, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri AD
Duygudurum polikliniği ayrımlaşmamıştır. Ancak önemli sayıda duygudurum bozukluğu hastası (yeni başvuru ya da uzun suredir izlemde olan) başvurmaktadır.
Adres: Poliklinik B kati 06100, Sıhhiye, Ankara
Tel: 0312 305 1873



4.Ankara, GATA Psikiyatri AD

Duygudurum Bozuklukları Birimi, Etlik/Ankara, Tel: 0312-3044522,

Doç. Dr. Ali Bozkurt



5.Ankara, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Özelleşmiş bir Bipolar Kliniği yok, fakat bipolar bozukluk hastaları görülüyor,

Doç.Dr. Selçuk Aslan

Psikiyatri Polikliniği, 4. kat

Tel: 0312 202 5422



6.Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği Duygudurum Polikliniğinde çarşamba günleri tüm gün boyunca Yrd. Doç. Dr. Cengiz Akkaya tarafından değerlendirilmektedir. Tel: 0224 295 18 40



7.Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, perşembe günleri duygudurum polikliniği

Tel. 0 258 241 00 34/142 Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu



8.Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Polikliniği: Pazartesi – Cuma

Saat 8.00 -12.00 ile 13.00 – 16.00 arası Tel: 0284 235 76 42- 51 / 1140



9.Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pazartesi ve Perşembe günleri şimdilik randevusuz olarak duygudurum bozuklukları polikliniği yapılmaktadır. Hastalar doğrudan poliklinik sekreterliğine başvurabiliyor. Tel:0222-2392979/ 3607.

Yrd.Doç.Dr. Çınar Yenilmez



10.Gaziantep Üniversite Tıp Fakültesi'nde Pazartesi günleri duygudurum polikliniği yapılıyor.

Randevu için 0342 360 60 60 dahili 76305'e başvurulabilirler.

Doç. Dr. Haluk Savaş



11.Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD Duygudurum

Bozuklukları Birimi Tel No: 0.246.2112814 Doç. Dr İbrahim Eren



12.İstanbul Tıp Fakültesi, Duygudurum Bozuklukları Birimi, Tel: 0212 5312621

Çapa- İstanbul, Prof. Dr. Olcay Yazıcı, Uzm.Dr. Sibel Çakır



13.İstanbul, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Rasit Tahsin Duygudurum Merkezi, Poliklinik Tel No: 0212-5436565/ 1106, Doç. Dr. Timuçin Oral, Uzm.Dr. Aytül Gürsu Hariri, Uzm.Dr. Evrim Erten, Uzm.Dr. Nesrin Koçal, Uzm.Dr. Erhan Kurt, Hemş. Aysel Özer, Hemş. Cavide Çakmak



14.İstanbul, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Hastanesi

Psikiyatri Anabilim Dalı, Bipolar Bozukluklar Özel Dal Polikliniği

Sorumlu Öğretim üyesi: Doç. Dr. Kaan Kora

Bilgi için: 0216 327 10 10 / 219 ve 0216 325 06 12 (direkt)



15.İstanbul, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Henüz özelleşmiş bir duygudurum polikliniği yok ancak bipolar bozukluk hastaları izlenmektedir. Randevular 216 3999750 numaralı telefondan alınabilir

Doç. Dr. Figen Karadağ



16.Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezinin duygudurum bozuklukları polikliniği çarşamba günleri hizmet veriyor. Randevu için numara: 0422 3410660-70İç Hat: 2079 Doç.Dr. Rıfat Karlıdağ



17.Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi duygudurum polikliniğini Tel: 0-236-2350357 (direkt telefon)

Prof. Dr. Ömer Aydemir



18.İzmir, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Affektif Hastalıklar Birimi Psikiyatri Anabilim Dalı, Bornova-İzmir 35100 Tel: 0(232)3903402- 3903406-3398804

e-mail: affektif@ege.edu.trBu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız , Faks: 0(232)3399736



19.İzmir, DEÜTF, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD

Narlıdere, 35340 İZMİR Tel: 232 412 4152, Prof.Dr. Ayşegül Özerdem,

Prof.Dr. Zeliha Tunca, Doç.Dr. Ayşegül Yıldız



20.İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Salı ve Çarşamba günleri Duygudurum Bozukluğu polikliniği yapılmakta. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği, Basın Sitesi, İzmir Tel: 0232 2444444 den 2620

Doç. Dr. Şeref Gülseren



21.Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Duygudurum bozuklukları polikliniği salı günleri hizmet veriyor.

Randevu için numara 0-324-3374300- 1770

Uzm.Dr. Ayşe Devrim Başterzi



21.Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Duygudurum Polikliniği, randevusu için telefonlar: Doç. Dr. Numan Konuk, 0372 261 01 69 dan 1354 ve 1355 hastane genel randevu birimi randevu için psikiyatri-duygudurum diye özel olarak belirtilmeli.0372 261 01 69 direk duygudurum birimine de 1651 nolu dahili hattan ulaşılabilir. Poliklinik Salı tüm gün yapılıyor.
 
merhaba hanım sultan ben haltur benim oglumda bipolar bozukluğu rahatsızlığı var şu anda tedavi aşamasındayızinşallah sonuç alıcaz bügünden sonra dert lerimizi paylaşırsak sevinirim en azından drlarımızın dediklerini karşılaştırıp ortak bir sonuca ulaşabiliriz ne dersiniz şimdilik hoşcakalin cevabınızı bekliyorum
 
bu hastalığa sahip olan kişiler ilaçlarını asla bırakmamalı ben kendimi iyi hissediyorum diye.
ama ne caredir ki az toparlandıgı anda hasta içmem ben bunları diyerek bir havaya girer.
biz çok çektik bu hastalıkdan arkadaslar. İKİ UCU BOKLU DEĞNEK dedik biz kendi aramızda.
iki uclu bir hastalık zaten.bir dönemde kişi cok enerjik oluyor.alıyorrrr..satıyooooorrr...gruplarr....partilerrrr...renklerr.... diğer dönemde ise o muhabetine doyum olmayan kişi bir kac ayını ateri oynayarak yada cekirdek yiyerek geciriyor.

offfffffffff sustumm darlandımm... bu böyle yazılcak bişi değil.kahve yapıp uzuuuuuuuuuunnn uzunn dertleşmek lazım
 
slm arkadaslar..
bende 5 yıldır bıpolar duygulanım bozuklugu tehsısı konmus bırıyım.. bende ılk basta 1 sene boyunca depresyon yasadım ve sonradan manıye cevırdı.. ara ara ataklar yasıorum hala.. 5 senedır psıkıyatrı tedavısı goruyorum, 3kezde hastanede yattım.. hastalıgı yasadıgım zamanlardakı olanı bıtenı uzun uzun anlatmaya hıc gerek yok, onemlı olan sonuca, faydalı olmaya bakmaktır. evet, gercektende zor bır hastalık ve allah kımsenın basına vermesın.. yasayan bılmez dıyorlar ya aynen ole.. ılk baslarda bende ustume kondurmamısdım hıc.. yok benım bıseyım yok fılan dıyordum.. ama bakdım olmuyacak bıras daha ılımlı yaklasmaya calısdım..
ve demem o kı, ınsan saten kendı durumunu bılır, kabullenmek basta zor evet ama daha kotu olmak ıstemıyorsanız en onemlı olan sey, erken tehşis ve tedavıdır.. kendınızde eger bu sekıl bısıler hıssedıyorsanız bır psıkologa gıdın.. hıc bırsey kaybetmessınız.. mıllet ne der, yanlıs anlar dıe dusunmeyın hıc.. sızı bu sekıl dusunenler deıl, kendı kendınızı kurtaracaksınız.. ben 5 yıldır yasıorum ve yerı geldıgınde de bırılerıne bı faydam olması ıcın rahat rahat soyluyebılıyorum durumumu.. bu hastalıkta en onemlı sey, moral... kendınızde olsa, bır yakınınızda olsa moralınızı hıc bır seyın bozmasına ımkan vermeyın.. cevrenızde bu durumda olan kısılerden destegınızı eksık etmeyın.. bı sekılde yanında oldugunuzu bellı edın ona.. ben arkadaslarımın ve en onemlısıde aılemın destegı sayesınde suan bu durumdayım..
Ankara'da bu durumda olan arkadaslar varsa ozelden de yazabılırler, hastahane ve doktor konusunda yada hastalık konusunda deneyımlerımı paylasabılırım herturlu destek olmak ısterım... Allah yardımcımız olsunn
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…