bipolar eşi olmak.

anneadayiyim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
19
11
31
eşim Bipolar hastası. senede bir veya iki kere şiddetli mani atağı geçiriyor. Kendini Peygamber sanmaya kadar artıyor şiddeti. evleneli 7 ay olmasına rağmen iki kez atağına şahit oldum. evlenmeden önce de hastalığını biliyordum. zor olsa da birbirimize duyduğumuz sevgimiz ile bunu aşabiliriz diye düşündüm. insanın başına her türlü hastalık gelebiliyor. benimde başıma gelebilirdi bu olay diye düşündüm ona hastalığıyla değil kişiliğine bakarak evet dedim. üstelik benim babamda şizofren hastasıydı. belki ilerde bende böyle bir ruhsal hastalığa sahip olabilirdim.
bu seneki ilk atağında, ilaçlarının düzeyi az geldiği için ağır bir atak geçirdi.. Şu sıralarda da mani atağı geçiriyor, yani evleneli beri 2. atağı. ancak bu sefer ilaçlarını çok düzenli kullandı. doktora gittiğimizde kan değerleri hep normaldi. her şeye rağmen atak geçirmesi beni çok üzüyor. üstelik atağı geçse bile etkileri bir kaç ay daha devam ediyor. bu arada hamileyim. insan ister istemez ümitsizliğe kapılıyor. hep tamamen iyileşeceğini düşünmüştüm. daha kötüye giderse diye çok endişeleniyorum. hasta yakınları olarak , sizler bu hastalıklar ile nasıl baş ediyorsunuz ya da bipolar hastaları yakınlarından ne beklentileri var?

eşim Bipolar hastası. senede bir veya iki kere şiddetli mani atağı geçiriyor. Kendini Peygamber sanmaya kadar artıyor şiddeti. evleneli 7 ay olmasına rağmen iki kez atağına şahit oldum. evlenmeden önce de hastalığını biliyordum. zor olsa da birbirimize duyduğumuz sevgimiz ile bunu aşabiliriz diye düşündüm. insanın başına her türlü hastalık gelebiliyor. benimde başıma gelebilirdi bu olay diye düşündüm ona hastalığıyla değil kişiliğine bakarak evet dedim. üstelik benim babamda şizofren hastasıydı. belki ilerde bende böyle bir ruhsal hastalığa sahip olabilirdim.
bu seneki ilk atağında, ilaçlarının düzeyi az geldiği için ağır bir atak geçirdi.. Şu sıralarda da mani atağı geçiriyor, yani evleneli beri 2. atağı. ancak bu sefer ilaçlarını çok düzenli kullandı. doktora gittiğimizde kan değerleri hep normaldi. her şeye rağmen atak geçirmesi beni çok üzüyor. üstelik atağı geçse bile etkileri bir kaç ay daha devam ediyor. bu arada hamileyim. insan ister istemez ümitsizliğe kapılıyor. hep tamamen iyileşeceğini düşünmüştüm. daha kötüye giderse diye çok endişeleniyorum. hasta yakınları olarak , sizler bu hastalıklar ile nasıl baş ediyorsunuz ya da bipolar hastaları yakınlarından ne beklentileri var?
.... diye bir psikolog var yazıp izleyin videolarını sizin gibi olup düzelen çok

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkür ederim. Rabbim tüm hasta yakınlarına sabır versin. hasta olmak zordur elbet ama hasta yakınları da bir o kadar kahroluyor bu süreçte.

Bitirin evliliği hayatınıza bakın bence!
1 sene olmuş ama ben yeni görüyorum. Ne bitirmesi ya. Evlenirken iyi günde kötü günde diye söz verilmiyor mu ? Kadın konuyu açarken, boşanma aşamasındayım veya boşanayım mı yazmamış ! Eşinin rahatsızlığını, üzüldüğünü ve onu sevdiğini anlatmak istemiş. Senin bunu yazman peki ? Demekki senin eşin, erkek arkadaşın veya kardeşin hasta olsa bırakacaksın sen. Neyse herkese içindeki vicdan ve merhamet gibi bir hayat dilerim ... Bu arada konu sahibi arkadaşım, çok geçmiş olsun. Rabbim sana ve evladına bağışlasın eşini🙏🏻

Zor bir hayatı seçmişsiniz allah yardımcınız olsun o aldığı ilaçlar tabi kişiliğini de etkiler , bazen çok dengesiz olup canınızı sıkabilir hangi ortamda geriliyorsa uzak dursun , ona positif etki katabilecek ortamda olması çok önemli
Bir ande duygu-durum her an değişebilir
Ve gerçekleşmemiş varolmayan senaryolar üretebilir canınızı sıkmayın

X