Bipolar (Depresif Ekozed)

Bu tür düşünceleri bastırırsan ilerde daha kötüsünü Allah korusun yapmak istemeyeceğin bişey yapar ve kendine zarar verebilirsin. Sen gel beni dinle anlat doktoruna. Doktorda çok önemli imkanın varsa özel bi psikiyatra gt. Ben senelerce devlete gittim fakat 10 dk yeterli olmuyor maalesef. Şimdi 1 saat sürüyor yaklaşık her seans. Yaşadığım düşündüğüm hissettiğim her şeyi anlatıyorum. Evliyim ve çocuk istiyorum ama tedavimin bitmesine yaklaşık 8-9 ay var bakalım nasip. Benim içinde kolay değil. Ya ilacı bırakıp tekrar atak geçirirsem diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ne kadarda pozitif düşünsem kocaman bir gerçeğim var. Allah bizlere şifa versin inşallah.

Asla bırakma ilacı zaten Az kalmış bitmesine temelli kurtulursun sonra çocuk yaparsınız 8-9 ay hem kendin için hemde çocuğun için biraz daha bekle sağlıklı bir aile kurmak beklemeye değer bence :) Amin inşallah allahım hepimize şifa versin

Amin inşallah valla ben akıllandım o konuda ilacı bırakınca rahatsızlandım hep o yüzden çok korkuyorumm Doktor Kontrolünde bırakmak en sağlıklısı. Bakalım nolcak aksiyonlu zamanlar yaklaşıyor Birbirimize yardımcı olalım. Bizi bizden başka kimse anlayamaz zaten

Aynen öyle pes etmeyecez doktoru dinleyecez ve iyileşecezzz

Çok haklısın.İnsan psikolojik olarak çok yoruluyor bu rahatsızlıklardan ama sonunda elde edeceğin zaferi düşün.
Çünkü iyileşeceksin sakın pes etme

Canım kaç atak geçirdin? Tedavin nasıl bitiyo, orasını anlamadım, kaç yıldır düzenli olarak kullaniyosun ilacını?

Benim bildiğim ilk ataktan sonra 2. Atağı geçirmemek şartı ile 5 yıl stabil kalınır ise doktor tarafından ilaçlar kesilebiliyo ki ben bunun bilincinde değildim malesef. İlaç kullanmayı bıraktığım için 2. Atağı geçirdim. Ayrıca doktor kontrolünde bırakmıştım yanlış anlaşılmasın kendim tedaviyi reddetmedim.

Sürekli atak geçiriyorum ben çünkü son gittiğim doktor bana tedaviye antidepresanla başlayacaz önce vücudun ilaca alışsın ilacın faydası olmayacak ama düzenli kullan bırakma bitince gel dedi her gidişimde dozu yükselttiler ama antidepresan bende manik yarattı öfke krizlerimi arttırdı tansiyonumu yükseltti bugün bir doktor randevum daha var ne yapmaya çalıştığını bende anlamadım o yüzden doktorumu değiştirdim inşallah bu doktorum doğru tedaviyi uygular çünkü antidepresan niye yazdı habire anlam veremiyorum. 1. gittiğim doktor tedavime başlamıştı zaten teşhisi o koydu ama randevuları geç diye başka bir doktora gittim oda saçma sapan bir yol izledi antidepresan yazdı sürekli tartıştık hatta doktorla. Bugün gideceğim doktor ne diyecek ne yapacak bilmiyorum ama dahada kötüleşiyor durumum

Benim de kafam karıştı senin durumuna. Antidepresan ne alaka yani? Senin maniye girmene bi engel olsunlar önce onun yolu da koruyucu haplardan geciyo malesef. Ve sana saçma sapan ilaçlar kullandirarak zaman kaybından başka bişey yapmamışlar. Ben ne yap et ilk doktorunla devam et, senin durumunu en iyi o bilir.

Saat 2 de farklı bir doktorla randevum var inşallah yardımcı olur

Ben 2 atak geçirdim bir yıl arayla yaklaşık 10 senedir hastayım. Zaten 6 senedir bende atak geçirmiyorum o yüzden ilaç değiştirip bırakıcam tamamen. Gayet iyiyim yani şuan :) ama tüm bipolarlarda ilaç bırakınca iyi olucak diye bişey yok tabii hatta benimde atak geçirip geçirmiyeceğim belli değil. Artık çocuk istediğim için doktor kontrolünde bırakmayı deniyeceğiz diyelim..

Doktorla görüştüm bundan sonra sadece bana geliyorsun her doktorun tedavi yöntemi farklıdır değiştirme dedi. Başlangıç olarak Risperdal ve Paxil ilacını verdi. 15 günde düzelmeyi bekleme bu başlangıç %5 lik iyileşmen bile olsa bu bizim çizeceğimiz yol için çok önemli ona göre ilacın dozunu arttıracaz yada değiştirecez dedi . Bipolar ilacıyla antidepresan kullanmam şartmış bu arada bende yeni öğrendim hakkımda hayırlısı olsun bakalım 10 nisanda tekrar gidiyorum

Açıkçası çok sevindim ve doktorunada tabirlerinden dolayı içim ısındı. Risperdal benim atak geçirirken kullandığım bi ilaçtı. Uyku yapar. Ama iyileştirme süreci hızlıdır. Artık birazcık uyumanın kimseye zararı olmaz :) sadece dikkatli ol karşıdan karşıya geçerken falan ilaç biraz sersemletiyor çünküm.

Doğru yolu buluyorum galibaaa nedense ilaçta içmedim ama içimde çok büyük mutluluk var. Bide bugün giyindim süslendim stillettoyu da çektim ayağıma makyaj saç derken kendime şunu dedim. Spor yapıyorsun güzel fiziğin var türkiye ortalamasında güzelliğin var neden kendini mahvediyorsun yaşın daha 21 diye düşündüm. Geçiçi bu durum biliyorum ama bugünlük mutluyum en azından

Ayyy bayıldım kendini motive etme şeklinee ee tabi bide yaz geliyoo içimizde çiçekler açıyooor deymeyin keyfimize Süpersin hep mutlu ol inşallah böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…