• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bingöl'de 5 uzman çavuş tecavüzden serbest

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 yaşındaki E.A. adlı kız çocuğuna 2 yıl önce cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 5 uzman çavuş hakkında soruşturma başlattı. E.A.’nın suç duyurusu ile ortaya çıkan olayla ilgili tutuklanan 4 uzman çavuş, bir üst mahkemeye yapılan itiraz ile serbest bırakılırken, soruşturmada gizlilik kararı alındı.

Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde oturan 16 yaşındaki E.A, yaklaşık geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçarılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi olduğunu belirtti. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Bingöl’de yaşandığı iddia edilen ve soruşturma konusu olan ve cinsel istismar ve tecavüz iddiaları ile ilgili E.A’nın avukatı Canan Çakabay, savcılığın olayı titizlikle araştırdığını ve soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındığı için soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmediklerini söyledi. Avukat Çakabay, müvekili için de savcılıktan koruma isteminde bunduklarını belirtirek, bu yöndeki taleplerininde kabul edilmesini umut ettiklerini söyledi. hürriyet

duran adamları göz altına alırlar, tecavüzcüleri serbest bırakırlar adına da adalet derler gel de inan.

N.Ç nin davasını hatırlarmısınız arkadaşlar. Hani 13 yaşındaki bir çoçuğuna 26 adet insan kılığına girmiş hayvan tecavüz etmişti ve mahkeme "kendi rızası var" diye beraat vermişti.
Bu bingöl davasındaki sonuca çok şaşırmadım. Ülkemizde (birçok sistemle birlikte) adalet sistemi maalesef çökmüştür. Meydanlara çıkarsın özgürlüğün için eylem yaparsın, dayak yersin, gaz yersin, tazikli su yersin bide hapse girersin!
Küçük çoçuklara tecavüz edersin, elini kolunu sallaya sallaya gezersin.

Nerde bizim şu, ülkemizde herşey mükemmel, bizi yıpratmaya çalışıyorlar diyen öfkeli grup! gelsinlerde birkaç yorum yapsınlar...

eh ahiretten de serbest çıkamaz elbette bunu yapanlar..

şimdi tüm bu vakaları bilen mağdur ya da mağdur yakınları neden suçlamada bulunsun, neden suçlamada bulunalım nasılsa birşey olmayacak adımızın çıktığıyla kalıcaz diye düşünecekler, malum bizim toplumda başkarının ne düşündüğü çok önemli
sonrada tecavüz cenneti dendi mi tepki gösteriliyor, zaten insanlar hep yanlış şeylere tepki gösteriyor
anana bacına yapılsa hoşuna gidermi diye bi laf vardır ya bizde, bence bu şahısların umrunda bile olmazdı

bu habere şaşırmayı isterdim ama malesef hiç öyle olmadı..

kaç yıl önceydi hatırlamıyorum ama zihin engeli bir kıza tecvüz etmişlerdi ve o pislikler de serbest bırakılmıştı..neden mi? kız bağırıp yardım istemediği için rızası var denilmişti çünkü!! şimdi biz bu adalete nasıl güvenelim?

Utanç davaları azalacağına artıyor! O zihinsel engelli kız davasını hatırlıyorum.. Burada da 2yıl sürmüş bu iğrençlik kızın rızası var der çıkarlar işin içinden... :47: :47: :47:

Adalet heykelinin gözünü açarsanız,terazinin dengesi şaşar,haklı haksız karışır...anlayana... :ssz:

bu habere şaşırmayı isterdim ama malesef hiç öyle olmadı..

kaç yıl önceydi hatırlamıyorum ama zihin engeli bir kıza tecvüz etmişlerdi ve o pislikler de serbest bırakılmıştı..neden mi? kız bağırıp yardım istemediği için rızası var denilmişti çünkü!! şimdi biz bu adalete nasıl güvenelim?

evet şaşırmıyoruz anormal olan şeyler normal oluyor, minareyi çalanların kılıfı hep hazır

Kimbilir kaç tecavüz gizli kaldı ülkemde.
Nedeni "şikayet etsek ne olacak suçlu cezasını çekmeyecek, olan kızıma olacak" düşüncesi.
Bizim toplumumuzda hala suçluyu kadında/kızda arayan zihniyet var.
Kesin bir yeri açıktır, kesin sinyal (!) vermiştir (ki 14- 15 yaşındaki kız çocuktur.)..... gibi bahanelerle kadını/kızı suçluyoruz.
Zaten burda olduğu gibi başka tecavüz konularında görmedik mi yasalar bile kadından yana değil.
Ertesi günü hapının reçeteyle alınması gündeme geldiğinde çıldırdım.
Bu sinmiş toplumda bir kaç kadın -ne yazık ki- tecavüz sonucunu kendince bunla engelliyor belki de....
off elim titriyor aklımdan her geçeni yazamıyorum....

Bugün gazetelerde okuduğumuz olaya da değinmek istiyorum burada.
Alo kızınız hamile....
Ya o kızımızı kaybetseydik bugün, dinlemeyen bir baba kızını öldürebilirdi de bir karışıklıktan dolayı...
Bunun hesabını kim verecekti..
Bu haberde tek şükrettiğim kızın hayatta olduğu....

aile ve sosyal politikalar bakanımızda
dava için savcılığa başvurdu ve sonuna kadar arkasındayız dedi...

Bu kararı veren hakimin hiç mi vicdanı sızlamadı acaba
veya kardeşi,annesi,kızı,ailesinden birinin başına gelmiş olsa idi
yinede böyle karar verebilir miydi?

Ama bu olayın peşini stklarda bırakmaz
bakanlıkta takipte
yakın zamanda haber alırız

kimbilir kaç tecavüz gizli kaldı ülkemde.
Nedeni "şikayet etsek ne olacak suçlu cezasını çekmeyecek, olan kızıma olacak" düşüncesi.
Bizim toplumumuzda hala suçluyu kadında/kızda arayan zihniyet var.
Kesin bir yeri açıktır, kesin sinyal (!) vermiştir (ki 14- 15 yaşındaki kız çocuktur.)..... Gibi bahanelerle kadını/kızı suçluyoruz.
Zaten burda olduğu gibi başka tecavüz konularında görmedik mi yasalar bile kadından yana değil.
Ertesi günü hapının reçeteyle alınması gündeme geldiğinde çıldırdım.
Bu sinmiş toplumda bir kaç kadın -ne yazık ki- tecavüz sonucunu kendince bunla engelliyor belki de....
Off elim titriyor aklımdan her geçeni yazamıyorum....

Bugün gazetelerde okuduğumuz olaya da değinmek istiyorum burada.
Alo kızınız hamile....
Ya o kızımızı kaybetseydik bugün, dinlemeyen bir baba kızını öldürebilirdi de bir karışıklıktan dolayı...
Bunun hesabını kim verecekti..
Bu haberde tek şükrettiğim kızın hayatta olduğu....

sonuna kadar katılıyorum size
o haberi bende okudum ve kendimi koydum yerine
ailem ne yapardı acaba?
Düşünemiyorum bile

Tecavüzcülere verilen karar için Av. Ömer Kavili’nin sosyal paylaşım sitesine gönderdiği yazı:

Midenize kramp girmeden aşağıdaki yazıyı okuyabilir misiniz bilmiyorum. Ama isimleri okuyun derim. Unutmamak için. Her meslekten, her yaştan, az önce hepsi başı bağlı, şişman bir kadına bir miktar para ödediler ve kadın onlara tembih etti:

- Kız 13 yaşında, bekaretini henüz kaybetmedi, kaybetmesi bizim başımızı belaya sokar, ona göre muamele edin.

Her meslekten, her yaştan erkek kalabalığı bu sözler üstüne başını sallıyor. Onlar ne yapacaklarını bilirler. Onlar erkek! Teker teker, birbirlerinin sırasını gözeterek odaya giriyorlar. Ve odaya giren erkekler tekek teker küçük kız çocuğuna, bekareti zarar görmesin diye…

Bu korku filminin, çok gerçek erkek elemanları kimlerdir, ne iş yaparlar, kızın hikayesini çok sonraları öğrenen bir yazar, merak ediyor: İşte yazarın elindeki vicdansızların, ırz düşmanlarının listesi:

Recep Sakız (Kızıltepe Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü),

Ersun Erdemir (Ordudan irtica nedeniyle ihraç edilen yüzbaşı),

Selman Aydın (Devlet memuru),

Enver Adanç (Zabıta memuru),

Şeyhdavut Dora (Zabıta memuru),

Şeyhdavut Oruç (Belediye memuru),

Cuma Uras (Mardin Vakıflar Şube Müdürü),

Mahmut Temelli (Ziraat Odası Başkanı),

Azat Aydın (Astsubay),

Ümit Ergin (İlköğretim okulu müdür yardımcısı),

Mehmet Seyitoğlu (Veznedar),

Teyyar Salman (Orman İşletme Müdürlüğü şefi),

Hamit Aydın (Veznedar),

Hamit Abdulsametoğlu (İşyeri sahibi),

Ali Aksoy (serbest meslek),

Ahmet Günay (TEDAŞ işçisi),

Osman Çakır (Üniversite öğrencisi),

Harun Uras (Muhtar),

Selahattin Kuray (Serbest meslek)

Ve meslek belirtmeyen Şemsettin Aslan, Burhan Ertaş, Şeyhmus Cansin, Şeydavut Anuk, Nizam Denli, Sabri Ajak, Rıdvan Bayraktar, Rıdvan Abdulsemetoğlu, Süleyman Göka.

Doktorlar daha sonraları küçük kız oturabilsin diye tam dört ameliyat yapmak zorunda kalıyorlar.

Mardinli küçük kızın hikayesini daha sonraları öğrenen yazar, en çok bir ifadede donup kalıyor. Yukarıdaki adları ve meslekleri belli erkeklerden biri, bir işyeri sahibi, işini bitirdikten sonra kıza şöyle sesleniyor:

- Kızım, kusura bakma şeytana uydum; benim de senin kadar bir kızım var. Ramazanda bana gel de karnını doyurayım.

Bu çok erkek beyefendiler, işin kolayını da bulmuşlar, işte asıl korku filmi burada başlıyor: Ramazanda bir kap yemek, cuma namazında bir rekat namaz ve işi şeytana havale ederek, pür-pak evlerine, işyerlerine ve kahvelerine dönecekler! Öyle ki memurların haklarında işlem yapılmayacak, şube müdürleri, oda başkanları, zabıta memurları Mardin’in sokaklarında başları dik dolaşacaklar! Çünkü bu ülke fazlasıyla erkek.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 13 yaşında 26 erkeğe satılan küçük kızın, bu kişilerle kendi rızasıyla birlikte olduğu yorumu, anlı şanlı Yargıtay’ın 14. Ceza Dairesi’nde onay gördü. (Kararı veren Yargıtay 14.Ceza Dairesi’nin 11 üyesinden 8′ini AKP dönemindeki yeni HSYK atamıştı.)

Ey ağır ceza mahkemesi hakimleri, Yargıtay üyeleri, bu verdiğiniz kararla siz de bu korku filminin ana kahramanlarının yanında yer aldınız. Kanunlar böyle diye kestirip atmayın, küçücük bir kız çocuğunu savunamayan hukuk ve sizlerin bunun arkasına sığınmanız, bu korku filminin en utanç verici bölümü.

KENDİ KIZINIZ, KARDEŞİNİZ, YEĞENİNİZ VAR MI? VAR İSE ONUN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELSE NE YAPARSINIZ?

Hukuk, yazılı kanunların, insan haklarına uygun uygulanmasından başka nedir ki? Hukuk fakültelerinin birinci dersinde bu öğretilir.

BU İLETİNİN İBRETİ ALEM İÇİN BÜTÜN TÜRKİYE’DE DOLAŞMASI GEREKİR. TOPLUMUN VİCDANINI SIZLATAN BU OLAYA SAHİP ÇIKMAK NAMUSLU VE DÜRÜST İNSANLARIN GÖREVİDİR.

Avukat Ömer Kavili

Back