bıngıldağın erken kapanması

• Konu Sahibi Konu Sahibi dbs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
502
4
116
Bursa
merhaba bayanlar;
bebeğim şuanda 5 aylık. 4 aylıkken bıngıldağı kapanmaya başlamış dedi doktoru. zaten doğdugundan beri ufak bıngıldağı.4,5 aylıkken başka bir sebepten doktoruna götürdüğümüzde tekrar bıngıldağına baktı . kapanmış dedi bıngıldağın kapanması demek kafanın büyümemesi dolyısıyla beyninde gelişmemesi ve zeka geriliği olması demek. ama kafa büyümesini tek sağlayan bnıgıldak değil. birde süturlar var yani kemikler kafa tası kemikleri. onlar kapanmazsa sorun yok. film çektirdik maalesef üst açık ama yanlar kapalı çıktı. doktorumuz beyin cerrahına sevk etti. oda anlamak için tomografi çekmek gerek dedi. ama bu ışını vermeyin bebeğe yazık dedi bunu en iyi zamanla anlarız sık sık baş çevresi ölçülmel, büyüme var mı yok mu bakılalı dedi. şimdi bekliyoruz. böyle durumu olan varmı sonrasında ne oldu lütfen yazın.

benim çok yakın bi arkadaşımın oglununda kapanmıştı yanlış hatırlamıyorsam 9 aylıktı ve ameliyat oldu çok şükür bi sorun olmadan ameliyattan cıktı şuan 5 yaşında ve hic bir sorun yok
cok gecmiş olsun

evet yok öğrenmiş oldum çevremdende duymamıştım hiç bu arada geçmiş olsun

inşallah ameliyata gerek kalmaz. çözüm olacaksa onada razı olurumda çok küçük ama ya muhtemelen kafatasını kırıyorlar ameliyat bu

inşallah ameliyata gerek kalmaz. çözüm olacaksa onada razı olurumda çok küçük ama ya muhtemelen kafatasını kırıyorlar ameliyat bu

evet kapanan yeri aacmak için yapıyorlar.....

allahım şifa versin inşallah gerek kalmaz , ama dr lar ameliyat uygun dersede üzülme çok şükür tedavisi mümkün
allah dermansız dert vermesin

benim bebeğimede öyle dediler maşalh oğlum b,irbuçuk yaşadı çok zeki hiç korkma her gittiğimde uzmana götürdünmü derdi heöşire şimdi oğlum çok zeki dikkat çekiyo zekasıyla mşlh

benm bebeğime de öyle dediler tomografiye falanda girmişti ameliyat en son çare önemli olan kafatası büyümesi ben her ay ağlardım bu ayki ölçümde büyüycekmi diye ama şükür herşey yolunda şimdi 14 aylık olduk çok da zeki bir oğlum var bıngıldağı küçük yada erken kapanan bebekler zeki oluyomuş inş bu msjı okursun seni çok çok iyi anlıyorum şimdi bebeğin ne durumda merak ettim

6.ay asımızı yaptırdık ve bızede ole dedı saglık ocagındakıler napıcam?

merhaba
konuyu açtıgımda ne kadar üzgün ve korkular içndeydim bebeğim şimdi 9 aylık maşallah hiç bir sorunu yok tek yaptıgımız düzenli oalrak her ay kafa çapını ölçmek ve nörolojik muayene etmek oldu şükürler olsun herşey yolunda

Şu anda nasıl oğlunuz ? Kaç aylıkken kapanmıştı bıngıldağı? Benim oğlum 4. Ayını bitirdi bıngıldağı küçük çok korkuyorum .

Şu anda nasıl oğlunuz ? Kaç aylıkken kapanmıştı bıngıldağı? Benim oğlum 4. Ayını bitirdi bıngıldağı küçük çok korkuyorum .

benim oğlum şuan 2 buçuk yaşıycak canım maşallah yaşıtlarına nazaran çok zeki yanlış hatırlamıyosam 8-9 aylıkken kapandı ama bize dr umuz açık kapalı farketme dedi cidden çok önemi yok kafa diye bilmediğimzden çok endişeleniyoruz ama boşunaymış haa ameliyat olanlar nasıl oluyor diyorsnz o bıngıldakdan dolayı değil kafanın yanında ve alnında sütura adı verilen boşluklar kapanınca oluyor o da çok nadir görülüyor korkmanıza gerek yok cidden rahat olun derim ha bu arada arkasından bi kızım oldu onunda bıngıldağı erken kapandı kızımda 13 aylık oldu çok şükür

orası bıngıldak mıymış :26: küçükken kardeşimin bıngıldağını eller dururdum hep
yumuşak yer olan dimi?

en son 2013de yazılmış ama umarım okuyan olur benm oğlumunda bıngıldağı kapandı 7. ayımızın içindeyiz kafa kemikleri açık ama çok şükür doktor takip edilcek dedi çok merak ediorm benm durumumda olan arkadaşlar varmış şimdi bebekleri ne alemde gelişimleri falan bana yazar mısınız merak içindeyimm ...

Çocuğuna skafosefali (yan sütürlerin kapanması) teşhisi konan var mı? Bize de ameliyat zorunlu dediler. Çocuğu ameliyat edilmemiş ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Kendiliğinden düzeliyor mu çok merak ediyoruz.

benim bebeğime de dediler acaba hiç kimseye ulaşabildiniz mi yada ameliyat ettirdiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…