Bina da karar verilen şeylere karşı cikmak

sorumlu

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2019
52
26
35
Merhaba arkadaşlarr, ailemin kaldığı bina 13 katli ve 50 küsür daire var. Bina da ihtiyaç olmadığı halde ( yani kırılan bozulan eksilen şeyler) sürekli yeni şeyler yaptırmak istiyorlar. demirbaş a sürekli para toplanıyor, gereksiz yere. benim gerekli gördüğüm şeye ise 2 3 yıldır hala para toplanıp yapılacak ama onun bile yapılacağı kesin değil. birilerinin isteyip diğerlerinin karşı çıkmaması yüzünden ailem zor durumda. Sonuçta ailem binaya para vermedi o evde oturmak için para verdi aldı. Bi şey e itiraz edilecek olsa bina yönetimi şirkette olduğu için icraya veririz diye tehditler ediliyor.simdiye kadar her aidatı düzenli ödeyip gerekli şeylerin demirbaş ı için (örneğin çatı) para verip, gereksiz şeylere para vermek istememesi normal değil midir. (örneğin binaya girişte kapı varken iç kapının otomotik olması için toplanan para) Sorum şu ki ailem para vermezse icraya verebilirler mi yada nereye itiraz edebilirler bu karara katilmadiklarini anlatmak için.

bız de aynı cogunluga uyulup her ay bısıyler eklıyorlar evet vermek zorundayız.. cok sacma ben de dıyorum kullanmam etmem dıye ama mecbur:S ıcraa hakkı var dıye bılıyorum . lakın çatı duzenlenecegınde bız 3. katız son kat 10. kat ve gırıs kat daha ucuzdu baya fark var daıre fıyatı. ıtıraz ettık . yapılmadı. toplantıda yeterlı katılım ve cogunluk saglanarak alınan kararlarda, kat sahıplerı ortak yerde lukse kacmayan degısıklıkler ve cevre duzenlemelerde kullanılacak seylerde, ben kullanmıycam dıyıp para odemezlık yapamıyormus . vermez de borc bırıktırırsen gecıkme faızı yuzde 5 onu bılıyorum kesın.ınsallah bı hukukcu vardır da yazar bız de bıseyler ogrenırız

Maalesef ya çok saçma bu durum. gerekli olan ortak her şeye zaten katılım oluyor, lüks için gerekli olmayan şeylere para vermek zorunda kalmak insanın zoruna gidiyor. Durumu olan var olmayan var

Ortak alınan kararlar, çoğunluğun istediği şeyler kabul edilip karar defterine geçiriliyor bir kaç kişinin istememesiyle olmuyor yani. Şöyle de bişey var yapılar her yenilik daireye prim katar. Uyulmak zorunda çoğunluğa maalesef hoşumuza gitmese bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…