• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilingual çocuk yetiştiren var mı? (İngilizce)

Evet tam olarak aradığım konsept bu. Ama tek kitap için biraz pahalı geldi bana. Acaba bu tür kitapları direkt Amerikadaki arkadaşımdan mı istesem? Dolarla olacak ama daha uyguna gelir mi bilemedim. Neyse bi bestbuy a bakayım
istanbuldaysaniz yabanci okulların/Fransız yetimhanesinin falan noel kermesleri oluyor bu mevsim. orada bazen yabanci dilde ikinci el cocuk kitaplari 5-10-20 liraya satiliyor. ben gecen sene alman lisesinden iki kitap almistim 20 liraya. kitaplardan biri şu, bebekler icin oldugu için kalin kapakli cok kaliteli
20241206_145318.jpg
20241206_145356~2.jpg

tum sayfalarda böyle dokunulan seyler var. burada kiz engelchen engelchen diyor melekcik yani, sonra uçup flieg diyor- ucmak :)
tam benim seviyeme uygun diye aldim oylesine😂😂 hem destek olmak icin kermese.
asiri pahali siparisler yerine alternatif ikinci el falan bakabilirsiniz bence

istanbuldaysaniz yabanci okulların/Fransız yetimhanesinin falan noel kermesleri oluyor bu mevsim. orada bazen yabanci dilde ikinci el cocuk kitaplari 5-10-20 liraya satiliyor. ben gecen sene alman lisesinden iki kitap almistim 20 liraya. kitaplardan biri şu, bebekler icin oldugu için kalin kapakli cok kaliteli Eki Görüntüle 3515985 Eki Görüntüle 3515986
tum sayfalarda böyle dokunulan seyler var. burada kiz engelchen engelchen diyor melekcik yani, sonra uçup flieg diyor- ucmak :)
Benim seviyemede uygun bende alayım bari çok güzelmiş 😂😄

istanbuldaysaniz yabanci okulların/Fransız yetimhanesinin falan noel kermesleri oluyor bu mevsim. orada bazen yabanci dilde ikinci el cocuk kitaplari 5-10-20 liraya satiliyor. ben gecen sene alman lisesinden iki kitap almistim 20 liraya. kitaplardan biri şu, bebekler icin oldugu için kalin kapakli cok kaliteli Eki Görüntüle 3515985 Eki Görüntüle 3515986
Yaaa süpermiş keşke online da satsalar. Ama ikinci el sitelerini bir didiklemek lazım. Keşke İstanbul'da olsaydım

Türkçe öğretmeni olarak ilk önce ana dil öğrenmeli diyorum. Bir bebeğin ana dili dışında başka bir dil, bu sadece İngilizce için değil tüm diller için geçerli, öğrenmesi için kritik dönem var. Ana dil için kritik dönem 0-3 yaş arası, yabancı dil öğrenmesi için 2-6 yaş aralığı kritik dönem olarak geçer. Bence küçük çocuklar için okul öncesi İngilizce eğitimi veren yerlere verebilirsiniz çocuğunuzu. Bu klâsik kreşlerde öğretilen İngilizce asla etkili olmuyor. Şu an 2,5 yaşında oğlum hiç yabancı dile bulaşmadık. 4 yaşına girince arayışa gireceğiz biz de.

yine ben:) dun Fransız fakirhanesinin yeniyil kermesi vardi yine katildim.
gayet kaliteli her dilde sapasaglam kalin kapakli kitaplar 10-20-50 liraya satılıyordu
1000059939.jpg
1000059945.jpg

ben de kendime yeni kitaplar aldim, su ikisi de çok kalin kapakli, en ufak hasari olmayan kitaplar
1000060046.jpg
1000060049.jpg

bu ikisi + yasar kemalin bir kitabi+ sevgilimin kendine aldigi 2 almanca kitaba toplam 100 lira verdim😇😇
yani sirf baska dilde diye bir kitaba fahis rakamlar odemek yerine böyle hayir etkinliklerini vs takip edip ikinci eli sudan ucuza almak coookk daha mantıklı geliyor bana

yine ben:) dun Fransız fakirhanesinin yeniyil kermesi vardi yine katildim.
gayet kaliteli her dilde sapasaglam kalin kapakli kitaplar 10-20-50 liraya satılıyordu Eki Görüntüle 3521165 Eki Görüntüle 3521168
ben de kendime yeni kitaplar aldim, su ikisi de çok kalin kapakli, en ufak hasari olmayan kitaplarEki Görüntüle 3521172 Eki Görüntüle 3521171
bu ikisi + yasar kemalin bir kitabi+ sevgilimin kendine aldigi 2 almanca kitaba toplam 100 lira verdim😇😇
yani sirf baska dilde diye bir kitaba fahis rakamlar odemek yerine böyle hayir etkinliklerini vs takip edip ikinci eli sudan ucuza almak coookk daha mantıklı geliyor bana
Tabiki çok mantıklı da Kayseri'de böyle şeyler olmaz kii :(( çok imrendim şu an

Cok kasmayin, bir sekilde ogreniyor cocuklar.
Yani illa surekli olarak ingilizce konusacaksiniz diye bir sey yok bence.

Tabi ogrenmesini istiyorsaniz surekli maruz birakmaniz gerekiyor. Yine de arada Turkce konusabilirsiniz. Cocukta kafa karisikligina sebep olmaz.

Benim oglum 3 yasinda ve 3 dile maruz kaldi dogdugundan beri. 2 tanesini aktif kullaniyor yani iletisim kuruyor. 1 tanesini ise cok tercih etmese de anliyor cani isterse de ufak cumleler kuruyor.

Ben hem Turkce hem Ingilizce konustum. Esim Misirli, cogunlukla ingilizce ve bazen kendi ana dilinde konustu.. Kafa karisikligi olmadi oglumda.. Benimle Ingilizce - Turkce iletisim kuruyor. Babasiyla ingilizce ve nadir olarak arapca. Yani benimle arapca konusmaya kalkmadi mesela ya da babasiyla Turkce.

Oyuzden ben kafa karisikligi konusuna katilmiyorum.
Tabi bol bol kaynak almaniz gerek. Dediginiz gibi kendiniz de cikti alabilirsiniz. Youtube dan sayilari, renkleri, hayvanlari, cocuk sarkilarini ekrana maruz birakmadan acabilirsiniz ve Bunlari kartlar ile gorsel olarak estekleyebilirsiniz vs vs.

Cok kasmayin, bir sekilde ogreniyor cocuklar.
Yani illa surekli olarak ingilizce konusacaksiniz diye bir sey yok bence.

Tabi ogrenmesini istiyorsaniz surekli maruz birakmaniz gerekiyor. Yine de arada Turkce konusabilirsiniz. Cocukta kafa karisikligina sebep olmaz.

Benim oglum 3 yasinda ve 3 dile maruz kaldi dogdugundan beri. 2 tanesini aktif kullaniyor yani iletisim kuruyor. 1 tanesini ise cok tercih etmese de anliyor cani isterse de ufak cumleler kuruyor.

Ben hem Turkce hem Ingilizce konustum. Esim Misirli, cogunlukla ingilizce ve bazen kendi ana dilinde konustu.. Kafa karisikligi olmadi oglumda.. Benimle Ingilizce - Turkce iletisim kuruyor. Babasiyla ingilizce ve nadir olarak arapca. Yani benimle arapca konusmaya kalkmadi mesela ya da babasiyla Turkce.

Oyuzden ben kafa karisikligi konusuna katilmiyorum.
Tabi bol bol kaynak almaniz gerek. Dediginiz gibi kendiniz de cikti alabilirsiniz. Youtube dan sayilari, renkleri, hayvanlari, cocuk sarkilarini ekrana maruz birakmadan acabilirsiniz ve Bunlari kartlar ile gorsel olarak estekleyebilirsiniz vs vs.
Tecrübelerinizi aktarmanız çok değerli, çok çok teşekkür ederim ✨ Evet sadece İngilizce konuşmalıyım diye kendimi sınırlarsam muhtemelen çok uzun soluklu olmaz. Ama yapabildiğim kadar ingilizce konuşurum, dediğiniz gibi materyallerle desteklerim. Umarım dili kullanmada gecikmeye sebep olmaz bu.

Back
X