- 14 Mart 2023
- 425
- 112
- 23
- 24
- Konu Sahibi Dilekdmr59
-
İki yil olmayinca sorun olarak görülüyor siz 5 aydır korunmuyormussunuz çevreyi bosverin hamile kalip doguracak onlar mı hayırlı bir zamanda Allah nasip eder deyip geçin bunun için kendinizi strese sokup hastane hastane gezmenizin anlami yokKızlar merhaba 11 aylık evliyim 5 aydır korunmadığım halde hamile kalamıyorum 5 ay önce jinekologa gittim ve gebelik planladığımı söyledim folik asit verip gönderdi muayene dahi etmedi çevre baskısından çok sıkıldım sorun mu var neden olmuyor diye strese sokuyorlar beni sanki 5 yıllık evliymişim gibi yarın randevu aldım başka bir doktora adetimin 3. Günü yarın hormon testi istiycem başka yapmam gereken testler varmı veya önerileriniz varmı
Hayır muayene bile etmedi folik asit verdi adetten sonra sık birliktelik yaşayın dedi gönderdi o yüzden doktor değiştirdim yarın gerekli testlerin yapılmasını istiycem ama gebelik için nelere bakılması gerektiğini bilmiyorumDetaylı yazacağım ama birşey sormak istiyorum. Doktor 2-3 ay deneyin olmazsa gel demedi mi?
Gel de anlat işte kayınvalidem durduk yere olmuyorsa tüp bebek denersiniz dedi ortamda gel de bu kadına ne anlat şimdiGebelik konusunda deneyimli kadınlar cevap verir ama çevrenizi susturmak size kalmış, 1 sene bile olmamış biz böyle uygun görüyoruz koştur koştur çocuk yapmak bize sağlıklı gelmiyor deyip geçin.
Oğlu çenesini kapatırsa bir daha laf edemezGel de anlat işte kayınvalidem durduk yere olmuyorsa tüp bebek denersiniz dedi ortamda gel de bu kadına ne anlat şimdi
Adetimin 3. Günü yarın bende hormon testi istiycem bakalım başka neler önerirse test olarak yaptıracağım sonra işim rahat bi şekilde süreci zamana bırakacağımKan testi yapmıştı doktorum. Ama doktoruna bırakmak en iyisi. Güvenilir birisini bulup devamlı ona gitmek bu süreçte önemli. Eşimden de sperm testi istemişti ama zorunda değilsin de demişti çünkü biz deneme yapmadan direkt gitmiştik öncesinde. Eşim denemelerden 6-7 ay kadar önce sma testi vermişti, sperm testini de yaptırdı. Doktor bizi daha çok ilişkide dikkat edilmesi gereken konularda bilgilendirdi. 2-3 ay deneyin olmaz ise gelin tekrar dedi. Çok şükür o süreçte hamile kaldım. Bu süreçte beslenmeye dikakt etmek ve stresten uzak kalmak kısmında yönlendirdi.
Kayınvalidenin ağzını büzmeden, kocanında pasifliğini çözmeden çocuk yapmamanı öneririm. O kadar farklı bir psikoloji ki istediğin halde hamile olunca insan bir noluyor diyor o süreçte. şimdiden yatak odanızın en özel konularına karışan kadını tutamazsın, kocan zaten tutmaz ne var torun istiyor modunda takılır salak salak. Burnundan gelir. 1 yıl korunmasız ilişkide bebek olmuyorsa bu bile normal kabul ediliyor. Kaldı ki sizin daha çok yeni.
Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. Bence işin sırrı 2 günde bir ilişki. Aklınızda bulunsun. Eşiniz de baktırsın mutlaka sperm testine.Adetimin 3. Günü yarın bende hormon testi istiycem bakalım başka neler önerirse test olarak yaptıracağım sonra işim rahat bi şekilde süreci zamana bırakacağım
Aile içi önerileriniz içinde ayrıca teşekkür ederim
Yani anlatacaksınız, doktor da mı oldunuz şimdi ehehe diyeceksiniz gerekirse. Kimse susmaz çocuk olunca daha çok karışacaklar, çocuğa yazık değil miGel de anlat işte kayınvalidem durduk yere olmuyorsa tüp bebek denersiniz dedi ortamda gel de bu kadına ne anlat şimdi
şaka niyetine laf sokuyorum zaten de çocuk olunca daha da karışmak istiycek ona da izin vermeyeceğimYani anlatacaksınız, doktor da mı oldunuz şimdi ehehe diyeceksiniz gerekirse. Kimse susmaz çocuk olunca daha çok karışacaklar, çocuğa yazık değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?