geçmiş olsun. 14 yumurtanız hızla geliştiği için ohhs olmuşsunuz ve bu pko hastası olanlarda olası bir durumdur o yüzden ilk önce az dozla başlarlar gonal f de 75 lik dozla 4 gün uygulayıp gittiğinizde ilaç ayarlaması yapılır. fazla doz kullanılıp fazla yumurta uyarıldığında iç kanama riski çok olasıdır heleki yumurtalarınızın toplanmamış olması size daha büyük sıkıntı vermiş çünkü içinizde büyümeye ve sıvı biriktirmeye devam etmiş. 14 yumurta ile aşılama yapılmaz - maxi 3 yumurta ile sınırlı kalınır. zaten amaç 1-3 arası folikül elde etmektir. çok yumurta elde edildiğinde ziyan etmemek adına toplatılabilirdi . sizin içinde daha iyi olabilirdi ohss etkilerini daha az yaşardınız ; içinizde büyüyen foliküller olmazdı.
kullandığınız ilacın etkisi 1-3 ay arası vücutta kalıyor , sizi rahatsız etmesi bu yüzden olabilir. başka doktora görünmenizde fayda var
bende az kalsın ohhs oluyordum banada puregon 75 lik başlamışlardı ilk 4 gün de 8 belirgin folikül vardı ve tedavi iptal edilmişti. daha sonrakinde 50 lik kullandım 4 belirgin folikül vardı ama aşılama iptal edilmedi 2. deneme diye tutmadı o ayrı konu. daha sonrakinde yine 50 lik başlandı ama ben 45 lik doz vurdum fazla yumurta gelişip iptal olmasın diye ve buna rağmen 4 büyük 4 küçük yumoş vardı doktor küçüklerin aşılamaya yetişmeyeceğini büyüklerle şansımızı deniyelim dediler aşılama yapıldı ama aşılama ile tutmamış olacak ki geç döllenme oldu küçük olan yumoşlardan biri sonraki günlerdeki birliktelik sonucu döllendi ama buda uzun ömürlü olmadı 5-6 haftalıkken değerler düştü 7. haftada kanama ile kürtajsız düşüğüm olmuş oldu.