Bilgisi olan var mı yardımınıza ihtiyacım var....

nln84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
75
0
36
40
İstanbul
Merhaba;

ben geçen ay yumurta takibi tedavisine başladım.
Adetimin 5. günü klomen başladım ve 11. gün kontrole gittim.
1 gün arayla 3 defa kontrole gittim. Son kontrol sonucunda
yumurtam 16.7 ölçüsünde idi. Doktorum yeterli boyutta olmadığını
fakat ilk aydan karamsarlığa düşmemem gerektiğini söyledi.
Kontrol takibinde bize altın ilişki günlerini önerdi. Söylediği günlerde
denersek şansımızın daha fazla olacağını söyledi. Ama bu konuyu aklımızdan çıkarmamızı
sanki bebek düşünmeyerek bu günleri geçirmemizi söyledi. Eğer olmazda 5 -7 temmuz arası
adet olursam ilk gün hemen gelmemi ilacın dozunu arttırmak gerekebileceğini söyledi.
Forumlardaki arkadaşlar çörek otu bal tarçın karışımını öneriyor. Acaba ilaç kullanacağım zaman
bu karışımı da uygulasam herhangi bir zararı olur mu. Bir de kist yapıp onunla uğraşmıyayım...

Biraz once baska bir baslikta yazdigim seyi tekrarlayacagim: Bence modern tip tedavisi ve lokman hekim tedavilerini birbirine karistirma. Sana verilen ilac hormon salgilarini degistiriyor, corekotu vs. de o amacli kullaniliyor ama ters/zit etki yapip ilacin etkisini azaltabilir de. Doktorun dogru yol izliyor, dusuk doz clomen ile baslayip yumurtaliklarinin tepkisine gore dozaj ayarlayacak. Bence doktoruna guven. Olur da tiptan umidi kesersin o zaman corekotu vs. denersin, umarim is oraya hic gelmez.

Catlatma ignesi olabilmek icin folikulun en az 17-18 mm olmasi gerekiyor. Bence dozaji artirinca yumurtaliklarin da duzgun tepki verip daha buyuk folikuller uretir. Ben klomenli tedavimin ikinci ayinda hamile kaldim, doktorun dediklerini harfiyen uyguladim.

canım sana bişey söliycem ben hamile değilim ama son 1 senedir adetlerim düzensiz ovulasyon günlerim 21. gün olurdu 35 de adet görüyordum bu ay bal tarçın çörekotu yaptım zaten tarçın kadınlık hormonunu güçlendiriyor neyse adetin 14. günü yumurtalam dönemine girdim hayret ettim. ama ilaçla ikisi birlikte olmaz eğer bebek denemeye yeni başladıysan bu ay ilaç değilde sadece bu karışımı denesene. ben denedim belki hamiş kalırım bilemem ama onun sayesinde yumurtladım

herkese kolay gelsin. ben de pco luyum. şu an duphaston aşamasındayım ama 7 sinde regl olursam eğer bu sefer klomene başlıcaz. 4 gün sonra ya annelik yolunda ya da anne olma yolunda yeni bir maratona başlayacağım. Hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun diyorum :)

cnm merhaba; bu çörekotu tarifini verebilir misin? Bende denemek istiyorum. Bu ay clomen kullandım. Yumurtalıklarım yeterli olgunluğa ulaştı.Ancak tutmazsa 1 ay tedaviye ara verip bunu denemek istiyorum. Eğer tarifi paylaşırsan çok sevinirim.

herkes farklı tarifler yazıyor ama ben bunu yapıyorum ve tahmini 5 günlük oluyor
2 çorba kaşığı çiçek balı(ben cebel aldım)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı çörek otu (çörekotunu çekmek gerekiyor her karışım için 1 tatlı kaşığını yeni çekmen lazım. bunun için kahve değirmeni aldım metal olanlardan onunla çekip koyuyorum)
karıştırıp sabah, akşam aç karnına 1 çay kaşığı yiyorsun canım. bazıları tadına kötü demişti ama ben çörekotuna zaten bayılırım birde tarçın girince işin içine yenmeyecek gibi olmuyor. inşaallah işine yarar şifasını bulursun. adetin 2. günü başlayıp (yani adet olduğun gün değil ertesi gün) başlayıp 12 gün yiyorsun. 12. gün bırakıyorsun. akıntını farkedersin zaten 11-12-13-14-15-16. günler çalışma olsun canım :))

cnm çok teşekkür ederim. bu yöntemle hamile kalan var mı bilmiyorum. inşallah biz faydasını görürüz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…