Gebeliğe Hazırlık Bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi.. Kimyasal gebelik?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nazlii22

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
21
6
6
29
Merhaba. Kimyasal gebelik yaşamışım ve sonlandı.. Ben regl olduğumu zannederken aslında hamileymişim. Adetimle beraber de düşük yapmışım. Adetimin 3. Günü hormon testi yaptırdığımda tesadüfen öğrenmiştim. Şimdi sorum şu, doktor korunmam ile ilgili bişey söylemedi. Kimyasal gebelik sonrası hemen hamile kalınır mı? Deneyimli olanlar yazabilir mi.. böyle bişey duydum ne kadar doğru merak ettim.

Bunu bilemeyiz kimisi hemen kalabilir kimisi kalamaz misal ben 1 sene önce gecirdim bidaha kalamadim.

Merhaba Nazlii22
Bende geçen ay kimyasal geçirdim .
Ve ertesi ay hamile kaldım .
Doktorum korunma dedi . Eğer evde idrar testi yapmasan bilemezdin bile dedi .

Bende sunu merak ediyorum kimyasal gebelik yaşadığın adet döneminde mi belli oluyor nasıl anlaşılıyor

Nazlii22 bende kimyasal gebelik üstüne korunmasız tekrar kimyasal yaşadım. Korunma verilecek durum değil ancak kan testi ile beta hcg değerinin sıfırlandığını teyit ettirin

Bende sunu merak ediyorum kimyasal gebelik yaşadığın adet döneminde mi belli oluyor nasıl anlaşılıyor
Yani açıkçası benimde pek fikrim yok. Ben adetimin 3. Günü hormon testi yaptırmaya gittiğimde beta 34,4 çıktı 4 gün sonra gittiğimde 0,5 le karşılaştım. Doktor bana regl ile düşürmüşsün o yüzden değerin 34,4 çıkmış yoksa hemen sıfırlanmazdı demişti

Çok geçmiş olsun. Dış gebelik nasıl oluyo?
Kese rahimde olmuyor dışarda bir yerde tutunuyor burası genellikle tüpler oluyor. Rahim dışındaki hiçbir yer gebeliği kaldırıp bebeğin büyümesine uygun olmadığı için sonlandırılması gerekiyor. Ama maalesef biraz sinsi ilerliyor bir çok durumda iç kanama meydana geliyor tüpü yırtıyor
Ben şans eseri ögrendim değerlerin adete rağmen yükseldiğini normale yakın artınca bekledik ama kese sol tüpte görüldü üç aydır mücadele ediyorum. İnşallah yarın sonuçlanacak

Ah canım.. Allah hepimizin yardımcısı olsun bize sağlıklı bebekler nasip etsin.. inşallah herşey düzelicek hepimiz için

Acıbademde doktora gidiyorum bende kimyasal yaşadım doktorum hiç bişi olmaz korkma dedi. Çoğu kadın kimyasal gebelik geçiriyor farketmiyor bile regl oldu sanıyor dedi. Test bi kaç gün geç yapsaydın anlamayacaktın bile. Hatta belki daha öncede geçirdin farketmedin bile. Korunmana hiç gerek yok dedi.

Canım ben de bu ay kimyasal gebelik geçirdim beta hcg değerimde ki yükselmeden anladık sen 3. Gün yaptırdığın hangi testte anladın

Canım ben de bu ay kimyasal gebelik geçirdim beta hcg değerimde ki yükselmeden anladık sen 3. Gün yaptırdığın hangi testte anladın
Ben hormon testi yaptırmaya gitmiştim adetimin 3. Günü. Ve o zaman beta 34,4 çıkmıştı. Sonrasında adetimin bitiminde sıfırlandı

Merhaba bende ayni sekilde öğrendim kimyasal gebelik gecirdigimi zaten tedavi görüyordum aşılama yaptırmıştim adet oldum tutmadi diye doktora gittigimde kan degerlerimden anladik kimyasal oldugunu ve o ay hormonlar yuksek çıktığı icin tedaviye ara vermistik bir ay ara verelim degerlerin düşsün demisti doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…