Bilgisayar oyunları çocukların vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alır. Hangi yaşta olursa olsun her çocuk bu oyunları oynuyor. Peki, ne kadar doğru bu oyunların oynanması ya da ne kadar etkiliyor çocukları. Eskiden yani bizim çocukluğumuzda sokak oyunları denilen oyunlar vardı. Hatta sokaktan eve girmezdik oyun oynayacağız diye. Günümüzde ise tam tersi. Çocuklar evden dışarı çıkmıyor oyun oynayacağız diye. Özellikle çocukla ilgilenen ebeveynin anne olduğunu göz önüne alırsak annelere çok büyük sorumluluklar düşüyor bu konuda da.
Hepiniz internet üzerinden oynanan oyunlar yüzünden çocukların başlarına gelenleri haberlerde, gazetelerde görüyoruz. Çocuklar internet üzerinden sanal kahramanlar yaratıp bunları para karşılığı satmaya kalkıyor. Tanımadığı insanlarla bu konuda görüşmeler yapıyor, hatta onlarla buluşmaya gidiyor. Bilgisayarın çocuklardaki olumsuz etkileri saymakla bitmez. Sağlık sorunlarından tutun hiperaktiviteye kadar bir çok fiziksel sorun yaratıyor. Ama işin birde ruhsal ve manevi boyutu var ki çok daha büyük. Çocuklar onlarla iletişim kurmak isteyen ailelerini tersliyor. Onlardan habersiz işler yapıyor ve bütün bunların doğru olduğunu sanıyor.
Anne olarak çocuğunuzun bilgisayar faaliyetlerini mutlaka takibe almalısınız. Gerekirse girdiği siteleri oynadığı oyunlarda dahil. Bilgisayar başında geçirilen zaman mutlaka kontrol edilmeli ve sınırlanmalı. Bilgisayar oynamayı bir şeylerin karşılığında ödül olarak onlara sunmamalısınız. En önemlisi çocuklarınızın dışarıda oynadığı arkadaşları olmalı. Sanal dünyayı değil gerçek dünyayı tanıyıp görmeli. Sakın unutmayın çocuğunuza doğruyu- yanlışı, iyiyi- kötüyü öğretmek anne olarak görevinizdir. Çocuğunuz bunu kendi kendine ya da kötü tecrübeler sonucu öğrenmemeli.