• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bilgi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hs48

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2020
3
0
1
27
Merhaba
İyi günler evleneli 3 yıl oldu ve bebek düşünmeye karar verdik ama cok tedirginim saraçoglunun incir kürünü kullanmaya başladım ve saraçoglunun testere dişli aslan pençesinide kullanmak istiyorum ikisini bir kullansak sıkıntı olurmu yardımcı olur musunz

Merhaba
İyi günler evleneli 3 yıl oldu ve bebek düşünmeye karar verdik ama cok tedirginim saraçoglunun incir kürünü kullanmaya başladım ve saraçoglunun testere dişli aslan pençesinide kullanmak istiyorum ikisini bir kullansak sıkıntı olurmu yardımcı olur musunz
Bebege yeni karar verdiyseniz neden denemeden kür yapmak istiyorsunuz?

Önce doktora gidip genel olarak muayene olup çocuk için bir sorun var mı diye bakıp eğer varsa gerekli tedaviyi uygulamayı neden denemeden direk otlara başladığınızı merak ettil doğrusu

Merhaba
Merhaba, ne zamandır korunmuyorsunuz veya korunmayı bıraktınız mı ? Kaç yaşındasınız ayrıca.
35 yaşından önce doktorlar 1 sene bekletiyor, benim 11 ay oldu hiç kür kullanmadım , 30 yaşındayım ve daha bugün bile doktor 2 ay daha bekle dedi.

Merhaba
Bi sorun yoktur belki. Hormon tahlili vermeden kullanmayın. Belki zararı olmaz ama faydası da olmaz demoralize eder sizi, yorar

Merhaba, ne zamandır korunmuyorsunuz veya korunmayı bıraktınız mı ? Kaç yaşındasınız ayrıca.
35 yaşından önce doktorlar 1 sene bekletiyor, benim 11 ay oldu hiç kür kullanmadım , 30 yaşındayım ve daha bugün bile doktor 2 ay daha bekle dedi.
1 ay oldu denemeye başlayalı

1 ay oldu denemeye başlayalı
Daha çok yeni :) eğer 35 yaş ve sonrasında değilseniz ne yaparsanız yapın doktorlar 1 sene bekletiyor. Ben geçen sene martın sonundan beri korunmuyorum ona rağmen doktor bana 2 ay daha bekle sonra rahim filmi çektir dedi . Ben size başımdan geçeni anlatayım ; 6-7 ay oluruna bıraktım çünkü hem ben hem eşim işsiz kaldık , eşim işe girdi doktora gidip yumurta takibi yaptık olmadı sonraki ay Regl ikinci günün tsh , fsh gibi bazı kan tahlili verdim sorun çıkmadı . Sonraki 2 ay ovülasyon testiyle demedim olmadı . En son geçen hafta eşim sperm testi verdi , sperm sayısı iyi enfeksiyon var bunun için ekstra bir test daha istedi ama gebeliğe sorun oluşturmayabilir sadece sperm hızı etkiler dedi. Aynı gün bende kadın doğuma gittiğimde bana iki ay beklememi , eşimin gerekirse ilaç kullanmasını sonrasında da rahim filmi çektirmemi söyledi. Eğer bir sorun yoksa da stres her şeyin başı dedi . Yani sizin için çok çok erken ama dilerseniz dediğim gibi önce doktora gidin gebelik düşünüyorum deyin sizi yönlendirsin veya birgebeningunlugu var instagramdan takip edin ovülasyon testi alın yumurtlama takibi yapmanızı kolaylaştırır :)

Nedense herkes hep yeni denemeye başlamış oluyor ya da en fazla 1 aydır denemiş oluyor.
Madem yeni denemeye başladınız bence bırakın Aslan pençesini akışına bırakın doktor kontrollerinizi yaptırın.
Sizin için söylemiyorum bunu ama olmuyor deyince birşey olmuyor Allah’ın verdiği birşey bu gün gelir sizde yaşarsınız inşallah.
Daha denemeden o tarz kürler yapmayın bence ama yine de siz bilirsiniz.
Ayrıca her kür her insana olmuyor herkesin vücudu bir değil doktora gitmeden bu tarz şeyler yapmayın.

Son düzenleme:
Nedense herkes hep yeni denemeye başlamış oluyor ya da en fazla 1 aydır denemiş oluyor.
Madem yeni denemeye başladınız bence bırakın Aslan pençesini akışına bırakın doktor kontrollerinizi yaptırın.
Sizin için söylemiyorum bunu ama olmuyor deyince birşey olmuyor Allah’ın verdiği birşey bu gün gelir sizde yaşarsınız inşallah.
Daha denemeden o tarz kürler yapmayın bence ama yine de siz bilirsiniz.
Ayrıca her kür her insana olmuyor herkesin vücudu bir değil doktora gitmeden bu tarz şeyler yapmayın.
Ben 12.ayıma girdim bu ayın sonunda tam 1 senedir korunmuyor oluyoruz ona rağmen daha kürlere falan başlamadım çünkü sebebini bilmiyoruz. Benim hormon testlerim normal , eşimin sperm sayısı gayet iyi sadece biraz hareketsizlik varmış oda enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş başka bir test daha verecek ona göre ilaç kullanımı sağlanacak. Onun bu işlemi bittikten sonra ben HSG'ye gireceğim onda da problem yoksa STRES dedi , Geçen hafta gittiğim doktor bana yine de iki ay bekle dedi yani :) Allah'ın işi bence.. Folik asit için ilaç istediğimde daha önce kullandığımı da söyledim bana istersen kullan istersen kullanma folik asit kullandın diye hamile kalmıyorsun , yediğin içtiğinde de var ceviz ya fındık ye bol meyve tüket dedi..Kür kullanırsın o ay hamile kalınca, kür kullandım hamile kaldım olmuyor ki onun geleceği vakit o zamanmış aslında :) Kür kullanıp hamile kalamayanı da gördüm çünkü biz hamile kalalım diye stres yapıyoruz ne zaman ki vazgeçiyoruz Allah bize o zaman veriyor.

Ben 12.ayıma girdim bu ayın sonunda tam 1 senedir korunmuyor oluyoruz ona rağmen daha kürlere falan başlamadım çünkü sebebini bilmiyoruz. Benim hormon testlerim normal , eşimin sperm sayısı gayet iyi sadece biraz hareketsizlik varmış oda enfeksiyon kaynaklı olabilirmiş başka bir test daha verecek ona göre ilaç kullanımı sağlanacak. Onun bu işlemi bittikten sonra ben HSG'ye gireceğim onda da problem yoksa STRES dedi , Geçen hafta gittiğim doktor bana yine de iki ay bekle dedi yani :) Allah'ın işi bence.. Folik asit için ilaç istediğimde daha önce kullandığımı da söyledim bana istersen kullan istersen kullanma folik asit kullandın diye hamile kalmıyorsun , yediğin içtiğinde de var ceviz ya fındık ye bol meyve tüket dedi..Kür kullanırsın o ay hamile kalınca, kür kullandım hamile kaldım olmuyor ki onun geleceği vakit o zamanmış aslında :) Kür kullanıp hamile kalamayanı da gördüm çünkü biz hamile kalalım diye stres yapıyoruz ne zaman ki vazgeçiyoruz Allah bize o zaman veriyor.
Herşey bahane canım benim her nasip vaktine esirdir tabiki elinden geleni yapıp gerisine Allah’a tevekkül önemli, hiçbirşey yapmayıp beklemekte olmaz bebek geleceği zamanı biliyor bu konuda en önemli şey stres sizin de Allah gönlünüze göre versin.

Herşey bahane canım benim her nasip vaktine esirdir tabiki elinden geleni yapıp gerisine Allah’a tevekkül önemli, hiçbirşey yapmayıp beklemekte olmaz bebek geleceği zamanı biliyor bu konuda en önemli şey stres sizin de Allah gönlünüze göre versin.
Amin inşallah biz elimizden geleni yapıyoruz , tahliller , testler v.s. kesin bir sorun yoksa o zaman içim rahatlayacak bak o zaman belki kür falan kullanırım ama şu an daha "kesin" bir sonuç yok . Allah aratmasın , sağlıklı hayırlı olsun da geç gelsin razıyım. Allah isteyen herkese nasip etsin :dua:

İncir kürü yap sonra testere dişli aslannp yap bı sakincasida olmaz ..

Ben soğan ile testere dişli aslannp yapıyorum..

Back