• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilezik , altin , tavsiye lutfen

Altınbastan falan almayın zaten mümkünse semt kuyumcularına falan ugrayın tamam cok kalın değil ama 7-8mm kalınlıgında 10gr bulursunuz illaki
bu çok doğru.tanıdığa gidin pazarlık yapın kredi kartına bi kısmını taksit yaptırmayı teklif edin yapılıyor mu hala kvdem üç dört ay önce eltime öyle kolye almıştı

anladım canım hani kendileri yapıyorlar dedin ya ondan dedim bizimkiler o parayla hemen düğün salonunun geri kalanını vermişlerdi belki onlar da öyle harcarsa dedim direkt kuyumcudan 10 gramda alabilirsin artık öyle şeyler de var takmalık diosan 15 gramdan aşağı olmayacak çünkü Aiiah yardımcın olsun düğün işi zor elbise ayakkabı vızr zıvır takı

Iste masraf o kadar cok ki , benim kiyafetim , cocuklarin kiyafeti , baska sehirde olucak ucak biletleri oteli vs vs cidden baya masrafli
Tesekkur ederim

Ay yükleyemiyorum sinir oldum :) bikaç sitede 2000tlye gayet 10gr serce parmak kalınlıgında bilezikler var
En iyisi bi kuyumcuya ugrayın ve bütcem su kadar 22ayar bilezik gösterirmisin diyin
Begenmezseniz baska bi yerden alırsınız

Evet kuyumcuya gidip bakmam lazim
Acaba altin duser mi bu ara

10 gr cok ince olur, kirilirsa falan mahcup olursunuz ya da diger bileziklerin icinde cok siritir.
Yatirimlik 2000 e burma biraz ince olur, onun yerine ya tam yarim seklinde bir geline bir kardesinize olacak sekilde altin takin ya da az once yazdigim hediyelik gunluk modern kelepceli bileziklerden alin.
Mutluluklar diliyorum. Gorumce rocks :halay:

Tesekkur ederim , valla gorumce oldum ben ya , cok komik hic yakismiyo bana bu sifat

Herkese selam , konu cok basit aslinda

Bir gorumce olarak kardesimin dugununde gelinimize bilezik takmak istiyorum

Ama hayatimda hic bilezigim olmadi , daha dogrusu ilk dugunumde annemle babam takmisti , onu kasaya kaldirdim , 12 senedir kasada duruyor

Internetten biraz baktim 22 ayar bilezikler var ama cok ince , kalin mi olmasi gerekiyor bunun?

Toparlamam gerekirse :) yatirimlik , satildigi zaman deger kaybetmeyen ama cok da ince olmayan bilezik icin ne demeliyim ben kuyumcuya ? Yani bilerek gitmek istiyorum ki kaziklanmiyim orda , 14 ayar ile 22 ayar arasindaki fark ne? Hangisi daha iyi , ne aliyim ben :)

Hadi bilenler bi akil versin bana
Tesekkur ederim
22 ayar bilezikte zararın çok az olur..14 yada 18 ayarda zannedersem zarar fazla oluyor

22 ayar bilezik grami 200 tl bu ara.nakit alimda biraz daha indirirler zaten.15gr adana burma işinizi görür.

benzer bi soru sormuştum ben. ince bilezik takacağına hiç takma dediler bana. ben de bütçeme uygun bi şeye çevirdim. şimdi nişanım olacak, erkek arkadaşımın da bileziğe bütçesi yetmedi. o da gitti tam altın aldı mesela, ince bilezik istemediği için.
bence imkanınız neyse onu takın.

Evet takmiycam o kadar ince , bi kuyumcuya gidicem orda bakmam lazim , tesekkur ederim

Konu ve kullanıcı uyumsuzluğu :))
Görümceyim ben de, bilezik işlerinden anlamam.
Bütçe belirleyip bir kaç kuyumcu gezdikten sonra karar vermiştim.

22 ayar bilezik almıştım. Bütçe 2000-2500 arası belirlemiştim, o zaman 20 gr olmuştu, şimdi 10 gr olur büyük ihtimalle.

Ama hiç takılma azıydı çoğuydu. Gonuller bir olsun :) Ben gelinle zevklerimizin uyuşma ihtimalini düşünsem, takıp kullanacağı bir şey almak isterdim...
Ama hem az görünecek hem de büyük ihtimal zevkini tutturamayacaktım :)

5-blz4624-8-50.webp

8,5 gr mesela çok ta ince değil bence

Back
X