• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilen biri aydınlatsın lütfen. Ertesi gün hapı yumurtlama olduysa işe yarar mı? Korkuyorum :(

kadinkadininyurdu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2024
40
38
3
28
Eşimle ilişkiye girdikten sonra prezervatifin kaydığını fark ettik. Boşalma içeri olmuş oldu yani ve korumasız. Hemen ertesi gün hapı aldım sabahında, içtim.
Ama sonradan regl takvimime bakınca 31 Aralık'ta yumurtlama olduğunu fark ettim. Bahsettiğim durum 1 Ocak'ta yaşandı. İlaç yine de etki eder mi?
Gebelik hiç istemiyoruz, çok da dikkat ediyoduk nasıl oldu çok şaşkınım.

Daha önce benzer şeyi yaşayan oldu mu?
Bilen biri rahatlatsa beni çok ihtiyacım var :(

Ertesi gün hapının amacı yumurtlamayı ertelemek, eğer yumurtlama olduysa etki etmeme olasılığı yüksek :(

Eşimle ilişkiye girdikten sonra prezervatifin kaydığını fark ettik. Boşalma içeri olmuş oldu yani ve korumasız. Hemen ertesi gün hapı aldım sabahında, içtim.
Ama sonradan regl takvimime bakınca 31 Aralık'ta yumurtlama olduğunu fark ettim. Bahsettiğim durum 1 Ocak'ta yaşandı. İlaç yine de etki eder mi?

Sanmıyorum ama olmaz da denemez maalesef. Dur bakalım ilk seferde olması da düşük ihtimal, imkansız değil yine de

Ertesi gün hapının amacı yumurtlamayı ertelemek, eğer yumurtlama olduysa etki etmeme olasılığı yüksek :(
Başta bunu bilmiyordum, ilacı aldım %90 olmaz diyordum ki bir arkadaşım yumurtlama olmuş gözüküyor dedi, genelde reglm düzenlidir o yüzden korktum. Yani 31 aralık yumurtlama gözüküyorsa yumurtlama da olması yüksek ihtimal :( Bu ilacın yan etkileri arasında regl gecikmesi de varmış, hamileysem de benzer belirti olabilir. Ne zaman test yapmalı?

Sanmıyorum ama olmaz da denemez maalesef. Dur bakalım ilk seferde olması da düşük ihtimal, imkansız değil yine de
İşin garibi, ilk hatasında hamile kalanlara da gülerdim önceden, yani nasıl oldu da denk getiriyorsunuz ilk denemede diye ama Allah'ın işi çok büyük konuşmamak lazımmış çok pişmanım şimdi :((

Başta bunu bilmiyordum, ilacı aldım %90 olmaz diyordum ki bir arkadaşım yumurtlama olmuş gözüküyor dedi, genelde reglm düzenlidir o yüzden korktum. Yani 31 aralık yumurtlama gözüküyorsa yumurtlama da olması yüksek ihtimal :( Bu ilacın yan etkileri arasında regl gecikmesi de varmış, hamileysem de benzer belirti olabilir. Ne zaman test yapmalı?
İlişkiden 10-12 gün sonra yapabilirsiniz varsa çıkar

Benim regl düzenlidir birgün bile sekmez
Bu ay ilk defa ovulasyon testi yapıyorum o takvimdeki tahminimden iki gün önce yumurtlamam oldu. Belki sizinde o an olup bitmiş veya daha olmamış olabilir
İçinizi ferah tutun olduysa da o zaman düşünürsünüz
O aldığınız ilaç iki ay gecikme bile yapabilir onu da göz önüne alıp panik yapmayın takip edin on gün sonra

Benim regl düzenlidir birgün bile sekmez
Bu ay ilk defa ovulasyon testi yapıyorum o takvimdeki tahminimden iki gün önce yumurtlamam oldu. Belki sizinde o an olup bitmiş veya daha olmamış olabilir
İçinizi ferah tutun olduysa da o zaman düşünürsünüz
O aldığınız ilaç iki ay gecikme bile yapabilir onu da göz önüne alıp panik yapmayın takip edin on gün sonra
Umarım öyle olmuştur , teşekkür ederim. Bekleyip göreceğim mecbur zamana bırakmaktan başka çözüm yok şu an🤍

Telefondaki uygulamalarda ki yumurtlamalar yanliş her ay yumurtlama olmuyor bile belki yumurtlama olmadı değil mi telefon nasıl bilicek😲 o yüzden ona güvenme

Bu kadar korkuyorsanız lütfen deri altı implantlar falan var sanırım ya da spiral falan bunları düşünün. Çünkü ertesi gün hapı öyle berbat bir şey ki hormonlarınızı alt üst eder

Back