Bilemedim simdi

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.031
12.246
Kizlar bi konuda fikrinize ihtiyacim var.ben maddi olarak birilerine yardim etmek istiyorum imkanım yettiğince.ama gercek ihtiyaç sahibi olsun isterim.geçen aylarda atm den para cekmeye gitmiştim.bir kadın geldi yanıma yardım edermisin bi hesaba para yatıracagım dedi.yatırdık hep bozuk paraydı eski 5 liraları atm kabul etmedi bendeki sağlam 50 liraya tamamladım.başka şehirdeki kızkardeşine yolluyacaktı parayı.kadının kocası bırakıp gitmiş çocuklarıyla üç gündür ekmek almıyormuş çok zordurumda imiş üzüldüm. o 5 liralarıda geri iade ettim.atm de öğrenci olduğunu anladığım bir beyde vardı oda bişeler kattı.çok sevindi kadın dualr etti.zaten o çocuk atm ye parayı yatırdı kesinti olmasın kişinin tc sine yatıralım dedi. telefonda bi çocukla konuşup yatırdılar.neyse ikimizde kadının numarasını aldık.aklımda heray bir miktar vermek vardı.akşam eve gelince haberlerde otobüste ameliyat parası tamamlanmadığı için ağlayıp para toplayan amcanın haberi vardı.Dolandırıcı imiş !ben yine içimi bozmadım yardım edecem karalıyım.fazla uzatmayayım gecen haftada çikolata almış yürüyordum bi kadın durdurdu kızım ekmek alacak param yok bide tere yağı al evde çocukalr aç dedi tamam teyze dedim.bim e girdik ekmek ve tereyağı aldım çocuklar içinde bisküvi etipuf falan. kadın market içinde gezip sıvıyağda al tuzda al şu çikolatalardanda al gibi taleplerde bulundu almadım sadece aldıklarımı kasaya götürdüm.anneme anlattım gerçek ihtiyaç sahibi öyle arsızlık yapmaz deddi.şimdi ben atm deki ablaya para göndermek istiyoprum ama ya oda sahtekarsa ya sevgilisine gönderiyorsa ya bi pkk lıya gönderiyorsam başımda belaya girer diye gönderemiyorum.kadında her cuma msj atıyor ya gerçekten ihtiyacı varsa diyede üzülüyorum.siz olsanız ne yaprdınız.

Doğru bu zamanda kimseye güven olmuyor.
Ama ya gerçekten ihtiyaç sahibiyse...

Sen yine de az da olsa yardım yap.
Ister gerçek ihtiyaç sahibi olsun, ister dolandırıcı .

iyilik yap denize at,
Balık bilmezse halık bilir.

Kizlar bi konuda fikrinize ihtiyacim var.ben maddi olarak birilerine yardim etmek istiyorum imkanım yettiğince.ama gercek ihtiyaç sahibi olsun isterim.geçen aylarda atm den para cekmeye gitmiştim.bir kadın geldi yanıma yardım edermisin bi hesaba para yatıracagım dedi.yatırdık hep bozuk paraydı eski 5 liraları atm kabul etmedi bendeki sağlam 50 liraya tamamladım.başka şehirdeki kızkardeşine yolluyacaktı parayı.kadının kocası bırakıp gitmiş çocuklarıyla üç gündür ekmek almıyormuş çok zordurumda imiş üzüldüm. o 5 liralarıda geri iade ettim.atm de öğrenci olduğunu anladığım bir beyde vardı oda bişeler kattı.çok sevindi kadın dualr etti.zaten o çocuk atm ye parayı yatırdı kesinti olmasın kişinin tc sine yatıralım dedi. telefonda bi çocukla konuşup yatırdılar.neyse ikimizde kadının numarasını aldık.aklımda heray bir miktar vermek vardı.akşam eve gelince haberlerde otobüste ameliyat parası tamamlanmadığı için ağlayıp para toplayan amcanın haberi vardı.Dolandırıcı imiş !ben yine içimi bozmadım yardım edecem karalıyım.fazla uzatmayayım gecen haftada çikolata almış yürüyordum bi kadın durdurdu kızım ekmek alacak param yok bide tere yağı al evde çocukalr aç dedi tamam teyze dedim.bim e girdik ekmek ve tereyağı aldım çocuklar içinde bisküvi etipuf falan. kadın market içinde gezip sıvıyağda al tuzda al şu çikolatalardanda al gibi taleplerde bulundu almadım sadece aldıklarımı kasaya götürdüm.anneme anlattım gerçek ihtiyaç sahibi öyle arsızlık yapmaz deddi.şimdi ben atm deki ablaya para göndermek istiyoprum ama ya oda sahtekarsa ya sevgilisine gönderiyorsa ya bi pkk lıya gönderiyorsam başımda belaya girer diye gönderemiyorum.kadında her cuma msj atıyor ya gerçekten ihtiyacı varsa diyede üzülüyorum.siz olsanız ne yaprdınız.
Anneniz doğruyu söylemiş gerçek ihtiyaç sahibi istemez.Sizin yerinizde olsam o kadınada yardım etmezdim telefonunu siler hatta engellerim üstelik tanımadığınız bir insan ya başınıza bir iş gelse bence numaranızı vermemeliydiniz,eğer çevrenizde öğrenci varsa her ay onlara burs verebilirsiniz bir miktar ayırın onu verin 200-300 gibi ilaç gibi gelecektir.

Doğru bu zamanda kimseye güven olmuyor.
Ama ya gerçekten ihtiyaç sahibiyse...

Sen yine de az da olsa yardım yap.
Ister gerçek ihtiyaç sahibi olsun, ister dolandırıcı .

iyilik yap denize at,
Balık bilmezse halık bilir.
O zamn kadından adresini alayim parayı elden vereyim.korkuyorum acikcasi yanlış birinin hesabına yatırıp başımın belaya girmesini

akrabanizin mahallesinde veya tanidigi yoluyla ulasabilirsiniz belki cevrenizde calistiginiz yerde bir tanidik araciligiyla olabilir
canim, birde lutfen disarda bisey yemeyin artik ya, ozellikle yolda yururken...

akrabanizin mahallesinde veya tanidigi yoluyla ulasabilirsiniz belki cevrenizde calistiginiz yerde bir tanidik araciligiyla olabilir
canim, birde lutfen disarda bisey yemeyin artik ya, ozellikle yolda yururken...
Aslin da haklisiniz.cikolataya dayanamam.cok severim gezerken yemeyi.zaten ı kadına onuda verdim aldi

O zamn kadından adresini alayim parayı elden vereyim.korkuyorum acikcasi yanlış birinin hesabına yatırıp başımın belaya girmesini
Dua et içinden de .
Allahım benim niyetim yardıma muhtaç birine sakada vermek. Beni basima gelecek kazalardan belalardan koru diye dua et .

Inşallah karşına da senin gibi iyi kalbli insanlar çıkar .
Allah hepimize doğru yolu göstersin.

Vaktiniz varsa eğer düşük gelirli mahalle okullarını gezin..
Çocuk hele ki okuyan çocuk sevindirmek gibisi yok..
Maddi yardım yerine mont,bot,kazak kırtasiye ihtiyaçları gibi ihtiyaçlarını görebileceğiniz onlarca çocuk bulursunuz!!
Bir sözlük alamayan ama 100 den aşağı notu olmayan ihtiyaç sahibi ne çocuklar var bir bilseniz
Durumunun kötü olduğundan emin oldugunuz bir çocuk buldugunuzdan emin oldugunuz zaman erzak yardımı da yapabilirsiniz..
Para vermek çözüm olamayabiliyor malesef..Eşinin elinden alıp içkiye kumar yatıran pislik dolu etraf.

İyi niyetini takdir ettim,lakin beni yoldan çeviren kimseye itimat etmiyorum.korkuyorum çünkü neler oluyor neler..
Yardımımı löseve vs.yapıyorum.

İnstagramda geleceğe ışık tut adresi var, bir de mutluluk giysin çocuklar, mutluluğun adresi. Bunlar çok güzel şeyler yapıyor bir inceleyin isterseniz.

Bulunduğunuz şehirde çocuk esirgeme kurumu huzur evi gibi yerler elbet vardır. Bir çocuk esirgeme kurumuna gidip onlara resim kitabı giyecek yiyecek gibi şeyler alsanız onları sevseniz hem çok sevap hem ihtiyaç mutlu olur çocuklar..

X