Bıktım her şeyden

Hsfezgii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mart 2021
25
22
3
Merhaba herkese sadece içimi dökmek istiyorum.Liseden beri birlikte olduğum erkek arkadaşım var.Universite sınavına hazırlanırken ikimizin hayali de tıp kazanmaktı.O kazandı ben ilköğretim mat öğretmenliği kazandım.1. Sınıfta bölümü sevmediğim için mutsuzdum hep beni teselli etti.1. sınıfı bı şekilde bitirdim ama aklımın bı köşesinde tekrar sınava girmek vardı.Bi süre sonra erkek arkadaşım küçümsemeye başladı.Bitirince 5 bin maaşla nasıl geçireceksin vs. kendimi ezdirmemeye çalıştım hep.Bu senenin başında okulu dondurdum sınava tekrar hazırlanmak için.En başta kendim istedim ama onun da etkisi oldu illa ki.Sinavını etkilemek istemiyorum görüşmeyelim dedi iyi niyetle söylediğini düşünüp tamam dedim.1 hafta önce okulundan biriyle sevgili olduğunu öğrendim.Kendime gelmiyorum sürekli ağlıyorum.Onun dedikleri beni etkilemese belki de dondurmazdım okulu.Bu halde ders de çalışamıyorum tüm hayatımı mahvettim ailemle de aram bozuldu.1 haftadır ders çalışmadım yataktan bile çıkmadım sınava 3 ay kaldı konularım hala bitmedi.Tum hayatımı mahvettim sanki o kadar kötü hissediyorum ki yemek yemiyorum uyumuyorum bile.Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kendimden nefret ediyorum bu kadar aciz olduğum için

İşte bu yüzden kendi kararlarımızı kendimiz vermemiz gerekiyor. Aksi halde sonuç böyle oluyor

Seni küçümseyen biriyle zaten olma gözyaşı da dökme

Ayrıca birileri bir şey diyor diyede hayatını değiştirme kimse için değmez çünkü

O küçümsediği maaşla geçinen ve hatta asgari ücretle geçinen binlerce insan var

Üniversitede öğrenemeyeceğin bir kazık atmış bunu teoride öğrenemezsin. Yavaş yavaş insanları tanımaya başlaman ve kendi kararlarının arkasında durman için bu sana bir işaret.

Şimdi kalkıp silkele ve kendi hayatının peşinden kos. Kimseye gereğinden fazla güvenme. Elin herifi için hayatını hiç erteleme. Hâlâ zamanın var.

Belli ki akilli birisin..Sana tavsiyem aglayip sizlanmayi biran once birak silkelen kendine gel ve saglam dur..O kisi icin yeterince zaman kaybetmissin..Bu kadarla kalsin..

O mezun olunca kaç para maaş alacağını ya da nasıl rahat yaşayacağını düşünüyor acaba. 5000 lira maaşla geçinmek yeni mezun bi doktor olarak yaşamaktan kat be kat kolaydır eminim

Bölümün nesine ısınamadınız onu bilmiyorum ama sakinleşip ne istediğinize kadar verin. Önemli olan insanlara faydalı olabilmeniz mi, para mı doktor titri mi yoksa eski sevgilinizin sizi eziklemesinin verdiği psikoloji mi? Ona göre hayatınızı şekillendirin. Şu çocuğu da defedin gitsin.

Okulu dondurmuşsun, istersen seneye tekrar devam et kendi bölümünden?
Ama arkadaşlar da söylemiş 3 ay az değil. Biraz kendine zaman verip toparlanmaya çalış, sonra derslerine devam et bence. Sonuçta tıp istemende tek etken sevgilin değilmiş sen de istiyormuşsun. Eğer gerçekten istiyorsan sadece buna odaklanarak çalış.

Eee dondurmussunuz okulu. Kalkın silkelenin hayalinizi gerceklestirmek için çalışın. biraz da inat katin araya çalışırken olmazsa da okulunuza dönersiniz 1 sene geç biter nasıl hayatınız mahvaluyor ki. Doktorlar ne kadar maaş alıyor da küçümsüyor anlamadım. 20 sene sonraki maaşı için mi küçümsüyor. Kim öle kim kala yani

Sakin pes etme yaparsin kalk ve calismaya devam et! Seni bahanelerle terkedip gitmis biri icin ahlanip vahlanip 1 seneni daha yakmana deger birimi sence. Her serde bi hayir var derler bak sen tip kazansaydin bi sekilde yine terkederdi ki senin okudugun bolumu kucumseyen aciz bi insan. Her zaman derim okumus ama adam olamamis insanlardan uzak tut beni Allahim diye. Sen kazanmak icin hirs yap bak bu cok iyi firsat seni öldurmeyen sey guclendirir. Yaparsin ve yapacaksin. Ha yapamazsanda dunyanin sonu degil mis gibi mat. Ogretmenligi kazanmissin. Herkes tip kazanacak diye bi kaide yok. İyiki yuzunu simdi gormussun Allaha sukret. Onunde daha cookk yillarin var biri gelir biri gider ama asla kendini kucumsetme copte toplasan temizlikte yapsan profosorde olsan ne kendini ezdir ne de baskalarinin sozleriyle kararlarini etkileme. Valla kimisine agzinda kusta tutsan niye kusun kanadi islak der bi bahane bulur. O yuzden kalk ve kendin icin calis bi baskasi icin degil ve asla onun hayatinda ne olmus ne bitmis bakma ve sana geri donerse asla kabul etme

Bana ister kız, ister darıl ama ne yaparsan kendine yaparsın.
Kalktın hazırlandın doktor oldun kendine ama yok dedin öğretmen oldun kendine.
Bugün değmeyecek bir insan için neden arkasından ağlayıp kendini ömür boyu mutsuz etmeye çalışıyorsun ?
Değmiyor güzelim.
Değmeyecekte.
Yeri geliyor kocana bile değmiyor.
Sen ağlasan da delirsen de insanlar böyle.
O yüzden kalk silkelen ve o sınavı kazan lütfen.
Bunu bugünün Güçlü Kadınları için yap.

Hayat, seni hak etmeyen birinin arkasından heba etmek için çok kısa.

Bayan olarak öğretmen olup daha rahat koşullarda çalışman mümkün. Doktordan fazla da kazanabilirsin hem. Seçimin tıp ise 3 ayda da yaparsın. Erkek arkadaşına gelince üzülmeye değmeyecek biri. Zararın neresinden dönsen kar. Erkenden yüzünü görmen çok iyi olmuş.

Bana kalırsa kendi bölümüne devam et. Bitirince 5 bin maaş değil 10 bin bile alırsın özel dersle. Bölümün çok güzel. Sırf ona kendini ispat etmek için karar verme. Önüne bak. Elbet canın acıyacak ama geçecek. İlla ki geçecek. Daha neler kimler çıkacak karşına.

İlköğretim matematik öğrt.küçümsenmeyecek bir bölüm bence. Güzel bir bölüm. Tabiki yine siz bilirsiniz bence öğretmenlikten devam edin. Her şer de bir hayır vardır. Ve ayrıca matematik öğrt. çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Özel dersler matematik kurslarında yarı zamanlı çalışarak.Kendi öğretmenlerimden biliyorum:)

İşte sırf bu yüzden oku ne yap et kazan ve sakın o kişiye donme belki de suan öğrenmen daha hayırlı ..

İster öğretmen ol ister doktor alacağın para da kendine mesleğinde kendine. Sen ne istiyorsun öncelikle onu düşün. Öğretmenlik küçümsenecek bir meslek değil. Sonrasında alacağın rakamı şimdiden hesap ediyorsa bunun arkasındaki niyet farklı bir kere. Hangi mesleği yaparsan yap kendini ne başkasına ezdir ne de başkasının dediğini dinle önemli olan sensin senin ne istediğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…