bıktım doktora gitmekten!

Troubletone

IŞIL
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
153
1
Herkese merhaba;
Benim yaklaşık 12 yıllık problemim aynı, ilk regl olduğum günden beri sürekli düzensiz. Bunun için genç kızlığım kadın hastalıkları uzmanlarının kapısında geçti. 18 yaşına kadar normal dediler, bekledim. 18 yaşını geçtim meşhur hap primolut-n vermeye başladılar bunu kullan kutu bittikten sonra regl olacaksın 3 veya 5. günü kontrola gel. Onu da yaptım kontrole de gittim herşey normal... neyse dedim kaderim bu herhalde evlenince düzelir demeye başladı herkes.. Evlendim artık doğumdan sonra düzelir diyenleri dinliyorum :))
Ağlanacak halime gülüyorum kısacası...
Bu arada atlamamam lazım evlenmeden bir yıl önce doktor doğum kontrol hapı da verdi. İki ay öncesine kadar onunla rahattım ama ben doğurmayacak mıyım hep onu mu kullanıcam anlamadım gitti... En son 4 mayısta regl olmuşum şimdi hapı da bıraktım hamilemiyim yoksa olacak mı muallakta kaldım şahsen. Hafta başında test aldım negatif çıktı. Ama ovulasyon testine göre cumadan sonra regl olmazsam tekrarlamalıymışım testi. Bi yandan her yanım dökülüyor, 1-2 kilo aldım uykudan başımı kaldıramıyorum biliyorsunuz bunlardan reglnin habercisi...
Burda sesimi duyacak, benimle aynı kaderi paylaşan ve çözüm bulabilmiş biri olacağını düşündüm dediğim gibi bıktım doktora gitmekten artık çünkü bir çözüm yok hapı verip yolluyor ve tekrar kontrole gel diyorlar. Ultrason sayımı unuttum falan filan... Çok dert yandım ama hakikaten bi kadın için büyük problem her ay regl mi olucam yoksa hamile miyim diye beklemek. En son nisanda doktor kontrolüne gitmiştim simir testi de yaptı yani çok normal gözüküyorum sonuçlara göre ama değilim :)
Şimdiden cevap yazacak ve varsa bi çözümü, paylaşacak olanlara teşekkür ediyorum.

Not:koca karı yöntemleri de dahil olmak üzere her şeyi denedim!

bende 16 yaşındayım bende 2 ayda bir regl oluyorum.tatilden geldiğimde doktora gidicem de acaba benimde hep düzensiz olucak :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

bende 16 yaşındayım bende 2 ayda bir regl oluyorum.tatilden geldiğimde doktora gidicem de acaba benimde hep düzensiz olucak :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Valla canım inşallah aynı şeyi yaşamazsın ben 24 yaşındayım ergenliğim bunun sıkıntısıyla geçti hala da devam ediyor ama aynı problemi yaşarız gibi bir kaide yok her düzensiz olanla. Sen en kısa zamanda git doktora belki basit birşeydir hemen çözerler diye diliyorum senin için...

Valla canım inşallah aynı şeyi yaşamazsın ben 24 yaşındayım ergenliğim bunun sıkıntısıyla geçti hala da devam ediyor ama aynı problemi yaşarız gibi bir kaide yok her düzensiz olanla. Sen en kısa zamanda git doktora belki basit birşeydir hemen çözerler diye diliyorum senin için...

inşallah.bizim bi komşumuz vr bilmişin teki senn iççin ona da bi sorıyım eğer bişey öneirse hmen yazarım

Merhaba canım,öncelikle geçmiş olsun.Benimde adetlerim genç kızlığımda düzensizdi.Evlenmeden 2 yıl önce yani yaşım 25ken düzene girdi ve evlenene kadar düzenli gitti.7 aylık evliyim ve evlendiğimden beri düzensiz.Yumurtluyorum ve her ay yumurtam kiste dönüşüyor.Doktorlar 1 yıl geçmeden çatlatma iğnesi yapmayalım diyorlar.Yapılan kontrollerde de herşey normal çok şükür.
Geçen ay soğan kürünü denedim.Bakalım bu aya faydası olacak mı.Açtığım konumda yorum yapan arkadaşlarım hayıt tohumunu önermiş.Adetim yakın,bittikten sonra hayıt tohumuna başlayacağım inşallah.Bir de ada çayı yumurtaları düzenliyormuş.Dene istersen.Rabbim acil şifalar versin cümlemize.

Merhaba canım,öncelikle geçmiş olsun.Benimde adetlerim genç kızlığımda düzensizdi.Evlenmeden 2 yıl önce yani yaşım 25ken düzene girdi ve evlenene kadar düzenli gitti.7 aylık evliyim ve evlendiğimden beri düzensiz.Yumurtluyorum ve her ay yumurtam kiste dönüşüyor.Doktorlar 1 yıl geçmeden çatlatma iğnesi yapmayalım diyorlar.Yapılan kontrollerde de herşey normal çok şükür.
Geçen ay soğan kürünü denedim.Bakalım bu aya faydası olacak mı.Açtığım konumda yorum yapan arkadaşlarım hayıt tohumunu önermiş.Adetim yakın,bittikten sonra hayıt tohumuna başlayacağım inşallah.Bir de ada çayı yumurtaları düzenliyormuş.Dene istersen.Rabbim acil şifalar versin cümlemize.

öncelikle teşekkür ederim. Anlattığım gibi 12 yıldır bu problemi çekiyorum ve doktorda çare bulamayınca (malum primolut verip gönderiyorlar) bende bitkisel yöntemlere başvurdum. Soğan kürü, hayıt uzun süre denedim. Adaçayını çok severim her gün içerim nerdeyse. Kist olmadığına eminim daha yeni ultrasona girdim. Hormon testlerim normal çok şükür. Hayatımda sadece 1 yıl hap kullanırken düzenli regl oldum ama artık bi bebek istiyoruz bırakalı 2-3 ay oluyor nerdeyse zaten yine doktora gitmiştim bırakıcam diye bana ovulasyon günlerimi çıkarıp bide folik asit verip göndermişti. Ondan sonraki en son ve tek regl olduğum tarih 4 mayıs yani bu bitiş tarihi. Şimdiye çoktan olmalıydım. Valla artık çaresiz kaldım 3 aydır teste verdiğim parayı bi ben bilirim bi de eşim :) artık bekliyorum ya regl olayım şu yorgunluktan uykudan ve şişkinlikten kurtulayım ya da hamile olayım diyorum...

öncelikle teşekkür ederim. Anlattığım gibi 12 yıldır bu problemi çekiyorum ve doktorda çare bulamayınca (malum primolut verip gönderiyorlar) bende bitkisel yöntemlere başvurdum. Soğan kürü, hayıt uzun süre denedim. Adaçayını çok severim her gün içerim nerdeyse. Kist olmadığına eminim daha yeni ultrasona girdim. Hormon testlerim normal çok şükür. Hayatımda sadece 1 yıl hap kullanırken düzenli regl oldum ama artık bi bebek istiyoruz bırakalı 2-3 ay oluyor nerdeyse zaten yine doktora gitmiştim bırakıcam diye bana ovulasyon günlerimi çıkarıp bide folik asit verip göndermişti. Ondan sonraki en son ve tek regl olduğum tarih 4 mayıs yani bu bitiş tarihi. Şimdiye çoktan olmalıydım. Valla artık çaresiz kaldım 3 aydır teste verdiğim parayı bi ben bilirim bi de eşim :) artık bekliyorum ya regl olayım şu yorgunluktan uykudan ve şişkinlikten kurtulayım ya da hamile olayım diyorum...

Dediğim gibi 40 gün geçse bile doktorlar normal sayıyor.Ama 2 ayda 1 adet olursan falan ona adet düzensizliği diyorlar.Ben 2 aydır 38 günde 1 adet oluyorum doktorum normal dedi.

Son düzenleme:
maalesef benim bir günüm yok yani hap kullandığım zaman 30 günde bir oluyor ama kullanmadığım zaman ne olacağı belli olmuyor. 2 ay olmadığı zaman oluyor bazen 3 bazen sadece 10 gün gecikiyor. 2sinde olmam lazımdı normalde hala yok piyasada bekliyorum bakalım :)

Canım o zaman senin adetin gerçektende tam anlamıyla düzensiz:)2-3 ayda olmamak seni çok etkiliyordur.Allah yardımcın olsun canım,inşallah en kısa sürede düzelir.

X