• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu migren derdinden!!

Mayflower75

Never give up.!!
Pro Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.206
548
Merhaba arkadaşlar..uzun süreden beri migren problemim var..artık migrenin yarattığı baş ağrısı yada refleks bozukluğundan geçtim migren başlamadan önce olan görüntü bozukluğu canımı sıkmaya başladı gerçekten..
Migren bende aniden başlıyor ve ilk 40 dakika kadar gözlerim herşeyi bulanık görüyor..resmen kör gibi oluyorum ve ne hikmetse genelde araba kullanırken başlıyor mecburen uygun bır yere park edip geçmesini bekliyorum..
Bu dert için doktora gittim bana 10 mg.lik bir antidepresan verdi uzun zamandır ara ara kullanıyordum ama artık onunda bir etkisi kalmadı. .sanırım artık bünyem o ilaca alıştığı için. .Bende bıraktım zaten alışkanlık yapmasını da istemiyordum..
Sizlerin migren için tavsiye edebileceğiniz herhangi bir şey varmı?
Tesekkur ederim simdiden. .

Merhaba arkadaşlar..uzun süreden beri migren problemim var..artık migrenin yarattığı baş ağrısı yada refleks bozukluğundan geçtim migren başlamadan önce olan görüntü bozukluğu canımı sıkmaya başladı gerçekten..
Migren bende aniden başlıyor ve ilk 40 dakika kadar gözlerim herşeyi bulanık görüyor..resmen kör gibi oluyorum ve ne hikmetse genelde araba kullanırken başlıyor mecburen uygun bır yere park edip geçmesini bekliyorum..
Bu dert için doktora gittim bana 10 mg.lik bir antidepresan verdi uzun zamandır ara ara kullanıyordum ama artık onunda bir etkisi kalmadı. .sanırım artık bünyem o ilaca alıştığı için. .Bende bıraktım zaten alışkanlık yapmasını da istemiyordum..
Bende de var tuttugu zaman kesin hastanelik oluyorum tarif edilmez bi agrı görümceminde var o her sene botox yaptırıyor bir sene agrı olmuyormuş noroloji yapıyormuş ben şuan hamileyim yoksa bende yaptıracaktım

Bende de var tuttugu zaman kesin hastanelik oluyorum tarif edilmez bi agrı görümceminde var o her sene botox yaptırıyor bir sene agrı olmuyormuş noroloji yapıyormuş ben şuan hamileyim yoksa bende yaptıracaktım
Öylemi botox iyimi geliyormuş bunu bilmiyordum..alın bölgesine mi yaptırıyor?

Gözlerinizi hiç muayene ettirdiniz mi? Arabada başlıyor deyince aklıma gözden kaynaklı olabilir gibi geldi. Bu kontrol ettirin isterseniz.

Gözlerinizi hiç muayene ettirdiniz mi? Arabada başlıyor deyince aklıma gözden kaynaklı olabilir gibi geldi. Bu kontrol ettirin isterseniz.
Evet gittim göz doktoruna gözlerimde bir problem yokmuş. .migrenin bir etkisi sadece bazı kişilerde bu tip etkiler yapabiliyormuş. .
En kötüsü başladığında bir yere yetişmem gerekiyorsa geçmesini bekleyene kadar geç kalıyorum. .
Sinir bozucu bir durum

Evet gittim göz doktoruna gözlerimde bir problem yokmuş. .migrenin bir etkisi sadece bazı kişilerde bu tip etkiler yapabiliyormuş. .
En kötüsü başladığında bir yere yetişmem gerekiyorsa geçmesini bekleyene kadar geç kalıyorum. .
Sinir bozucu bir durum
Çok geçmiş olsun. Bende de migren var. Başladığında dünya tamamen duruyor. Elimizden geldiğince yetinmeyen şeylerden kaçınmaya çalışın. Allah hepimize şifa versin.

Akapunktur uygulaması da var sanırım canım...bazı hastanelerin algoloji yani ağrı bölümlerinde,migren için akapunktur uygulanıyor.araştır istersen

Geçmiş olsun
Aynı dert çocukluğumdan beri var bende ve şu anda da fena ağrım var. Şuna bir çözüm bulunsun artık :(
Ben ağrı başlamadan önce ağrının başlayacağını hissettiğim an Avmigran kullanıyorum. ağrı başladıktan sonra 1 kutu da içsem işe yaramıyor. Bugün kahvaltımı geç yaptığım için içemedim ve akşamı nasıl edeceğim bilmiyorum. Sinüzit de var bence :(

Geçmiş olsun
Aynı dert çocukluğumdan beri var bende ve şu anda da fena ağrım var. Şuna bir çözüm bulunsun artık :KK43:
Ben ağrı başlamadan önce ağrının başlayacağını hissettiğim an Avmigran kullanıyorum. ağrı başladıktan sonra 1 kutu da içsem işe yaramıyor. Bugün kahvaltımı geç yaptığım için içemedim ve akşamı nasıl edeceğim bilmiyorum. Sinüzit de var bence :KK43:
Gecmis olsun evet aynen benimde öyle oluyor ve en az bir hafta zonklayan bir kafa ile geziyorum berbat birşey

benimde migrenim var ve gözlerimi aşırı ilerletti numaralarını
ben akupunktur tedavsi oldum ilk 1 ay haftada 3 gün büyük iğneler takılı 20 dakka bekliyordum doktor düzenli olarak ilk 1 aydan sonra hafta da bir 4 ay sonra 2 haftada 1 2 ay gelmen lazım dedi

ama ben 1 ay gittim(mayıs) sonra oruc tuttum(haziran) ben ki geçtiğimiz 2 yıl oruç tutarken sürekli kustuğum için 3 günde bir tutuyordum son hafta sadece fenalaştım bırakmak zorunda kaldım

ama iyi geldi akupunktur...
30 ağustos da hacamat yaptırdım sonra ekimde ben kahveyi çok severim ama 2-3 yıldır içemeyecek durumdaydım (ayrıca mide rahatsızlığım var) çok iyi geldi (hacamatı tavsiye üzerine git öncelikle araştırın muhakkak)

Bende de aynı sorun var görme bozukluğu ve aşırı bulantı yaşıyorum
en son gittiğim doktor bana auralı migren bu normal migren hapları işe yaramaz dedi bir bulantı hapı verdi ondan 10 dk sonra da 2 ağrı kesici
ve bulantım geçince görmem de düzeliyor
artık ağrıyı hissettiğim anda kullanıyorum bayağı rahatladım
kalıcı çözüm olduğuna inanmıyorum

:KK43: Avmigran kullandınız mı?
O an içerseniz gerçekten önlüyor ağrıyı ama çok da alıştırmamak lazım ilaca. Gerçekten ağrıyacağından emin olunca içmek gerek
Kullandım hiç etkisi olmadı hatta dahada kuvvetli ağrı kesiciler kullandım ama boşuna bir gelince geçmiyor

O ilaçlar ara ara kullanılmaz o yüzden faydasını görmediniz
çok geçmiş olsun dr tekrar gidin bence. Burada size ilaç önermek doğru değil.

Bende de aynı sorun var görme bozukluğu ve aşırı bulantı yaşıyorum
en son gittiğim doktor bana auralı migren bu normal migren hapları işe yaramaz dedi bir bulantı hapı verdi ondan 10 dk sonra da 2 ağrı kesici
ve bulantım geçince görmem de düzeliyor
artık ağrıyı hissettiğim anda kullanıyorum bayağı rahatladım
kalıcı çözüm olduğuna inanmıyorum
Evet maalesef kalıcı bir çözümü yok..ben ne zaman birşeye kafamı taksam hemen başlar..strese girmemek lazım ama işte oda olmuyor. .Bir daha gideyim doktora bakalım ne diyecek

O ilaçlar ara ara kullanılmaz o yüzden faydasını görmediniz
çok geçmiş olsun dr tekrar gidin bence. Burada size ilaç önermek doğru değil.
Doktor ilk başladığımda her akşam iç dedi bende ilk iki yıla yakın öyle yaptım sonra üç akşamda bir iç dedi..bağımlılık yapmasın diye..
Ama öylede yapsam artık etkilemiyor migreni..teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve tavsiyeniz için

Merhaba; karşınızda yirmi yaşında ama 8 senedir migren hastası var. :) Kuşaktan kuşağa baş ağrısı çeken anneannem ve annemle buna çare bulmaya çalışsak da ı ıhh, malesef bulamadık.
Doktora kaç kez gittiğimizi, çekilen mr ve kullanılan ilaçları sizde tahmin edersiniz.

Stres kesinlikle olmamalı bunu anladım ben. Floresan ışıklar, vanilya kokusu ve keskin kokular(bazı deterjanlar dahil; is ve duman kokusu vs) ani baş ağrısı başlatıyor.

Magnezyum almak besinlerden faydalı oluyor. Bir bardak suya limon sıkıp içiyorum. Bu benim son çarem çünkü uykumu getiriyor, ama hafifliyor. Tavsiye etmiyorum çünkü herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.

Doktor altı ayda bir farklı ağrı kesiciler vermenin uygun olacağını çünkü bir süre sonra ilacın etkisini kaybettiğini söylemişti.

Allah yardımcınız olsun. Bu konuda bir çok yöntemim var kendi baş ağrım için :) Geçmiş olsun.

Doktor ilk başladığımda her akşam iç dedi bende ilk iki yıla yakın öyle yaptım sonra üç akşamda bir iç dedi..bağımlılık yapmasın diye..
Ama öylede yapsam artık etkilemiyor migreni..teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve tavsiyeniz için
Aslında ilaç tavsiyesi değilde ne biliyim herhangi bir bitkisel çözüm yada içecek bir şeyler gibi tavsiye almak istedim daha çok. ..tabiki doktora danışmadan hiçbir ilacı kullanmam

Back